Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste 500 de persoane din Alba, testate pentru coronavirus, prin metoda pooling, într-o săptămână

Publicat

528 de persoane au fost testate, într-o săptămână, la nivelul județului Alba prim metoda pooling. 

Testarea a început progresiv, de luni 27 aprilie. Potrivit directorului DSP Alba, Alexandru Sinea, mare parte din cei testați au fost personal care se află în prima linie în lupta cu noul coronavirus, dar și persoane care au putut fi grupate de către medicii epidemiologi, adică cei cu link epidemiologic între ei. 

Singurele persoane care nu pot fi grupate sunt cele simptomatice sau cele care nu se încadrează în algoritmul național. Acolo unde specialiștii decid că se pot lua grupe pentru test se folosește metoda pooling, care este eficientă atât din punct de vedere economic, dar și din punct de vedere al testării.

CITEȘTE ȘI: Alba, primul județ din România în care se va face TESTARE ÎN MASĂ pentru noul coronavirus. Până la 4.000 de teste pe zi

De asemenea, la nivelul județului se merge în paralel și pe testarea individuală, acolo unde specialiștii instituției consideră că este nevoie, a mai completat Sinea.

Reamintim că duminică, 3 mai, potrivit informării oficiale, în ultimele 24 de ore nu a mai fost raporat niciun caz de coronavirus la nivelul județului Alba. Bilanțul rămâne la 208 îmbolnăviri, 141 de vindecări și 11 decese.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax