Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Poliția Română: A scăzut criminalitatea, dar a crescut numărul cazurilor de violență în familie

Publicat

În luna martie a acestui an, criminalitatea sesizată a scăzut în ceea ce privește cei mai importanți indicatori (furturi, tâlhării, infracțiuni stradale), a anunțat luni Poliția Română. De asemenea, numărul accidentelor rutiere grave a scăzut semnificativ. A crescut în schimb numărul infracțiunilor de violență în familie.

Potrivit IGPR, numărul faptelor de natură penală sesizate, în martie 2020, a scăzut cu 14,6%, față de perioada similară a anului trecut.

Infracţiunile contra patrimoniului sunt, în luna martie, în scădere cu 17,1%. Astfel, infracțiunile de furt au scăzut cu 19,8%, iar tâlhăriile cu 20%.

Faptele de loviri sau alte violențe au scăzut cu 9,4%, infracțiunile stradale cu 26,7%, iar tentativa la omor a scăzut cu 50%.

Numărul accidentelor rutiere a scăzut cu 31%, al persoanelor decedate cu 1%, iar al răniților grav cu 37%.

În ceea ce privește faptele penale din domeniul violenței în familie, în luna martie 2020, față de aceeași lună a anului precedent, a crescut numărul infracțiunilor sesizate cu 2,3%. Astfel, numărul victimelor care au avut încredere să sesizeze faptele poliției a crescut. Din totalul faptelor de violență în familie ce sunt sesizate, peste jumătate reprezintă fapte de loviri sau alte violențe.

În luna martie 2020, instanțele judecătorești au emis 604 ordine de protecție, cu 11 (-1,7%) mai puține ca anul trecut, fiind emise, în aceeași lună, 653 de ordine de protecție provizorii, cu 33 (+5,3%) mai multe ca anul trecut.

sursa: politiaromana.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate