Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Polițiștii locali din Alba Iulia au amendat pe nedrept un bărbat care a parcat pe un loc pentru persoane cu dizabilități

Publicat

parcare

Polițiștii locali din Alba Iulia au amendat un bărbat cu 2000 de lei, din cauza faptului că a parcat pe un loc destinat persoanelor cu handicap. Deși bărbatul le-a explicat că soția sa are dizabilități și că este îndreptățit să parcheze pe locul respectiv, polițiștii locali nu au vrut să înțeleagă acest fapt și au emis procesul verbal de contravenție. 

Fapta s-a petrecut la începutul anului 2021, însă în 19 noiembrie, după ce bărbatul a mers în instanță, magistrații Judecătoriei Alba Iulia au dat o primă sentință.

Polițiștii locali din Alba Iulia sunt renumiți în oraș pentru ”vânătoarea” pe care o fac după cei care parchează pe locurile destinate persoanelor cu handicap.

Unul dintre cazurile care au deranjat opinia publică din Alba Iulia este cel care-i privește pe doi cetățeni, soț și soție, ambii cu dizabilități, care au fost amendați și, mai mult de atât, s-au trezit cu mașina ridicată după ce au parcat pe un loc destinat lor, în parcarea magazinului LIDL.

CITEȘTE ȘI: Polițiștii locali din Alba Iulia au ridicat mașina unei persoane cu handicap, parcată regulamentar. Ce s-a întâmplat

Și de această dată, situația a fost asemănătoare, doar că a fost în fața unei instituții publice, în parcarea Direcției Silvice Alba, lângă clinica stomatologică.

Potrivit motivării instanței, ”petentul a arătat că a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 2.000 lei întrucât a parcat într-un loc destinat persoanelor cu handicap.

A arătat că nu a fost și nu este de acord cu amenda aplicată întrucât respectiva parcare nu era semnalizată corespunzător, nu era marcaj vizibil pe asfalt întrucât era acoperit cu zăpadă și a parcat în vederea transportării soției sale – încadrată în grad de handicap accentuat – la un cabinet medical pentru consult.

CITEȘTE ȘI: Cine a ”plătit” pentru situația jenantă din Alba Iulia provocată de ridicarea mașinii unor persoane cu dizabilități

A arătat că agentul constatator a refuzat să înțeleagă situația și a aplicat o sancțiune extrem de mare raportat la gradul de pericol social al faptei săvârșite. Mai mult, zona era puțin circulată și a parcat pentru o perioadă relativ scurtă, existând locuri libere de parcare”, se arată în motivarea instanței.

Ce au decis magistrații

”Reiese că soția petentului este încadrată în grad de handicap, astfel încât susținerile petentului în sensul utilizării locului de parcare pentru transportul soției la un cabinet stomatologic, chiar în condițiile în care vehiculul nu era marcat corespunzător, conferă faptei valențe atenuante ce justifică înlocuirea sancțiunii amenzii (având un cuantum ridicat) cu avertisment.

Lipsind un istoric contravențional al petentului cu privire la acest tip de fapte și luând în considerare că scopul legii este de a oferi protecție persoanelor aflate într-o stare de vulnerabilitate din cauza unui handicap – iar soția petentului necesită o astfel de ocrotire, parcarea vehiculului în respectiva situație fiind făcută în interesul acesteia, instanța apreciază că, în concret, gradul de pericol social al faptei nu este unul suficient de ridicat încât să impună sancționarea petentului cu amendă contravențională”, se arată în motivarea instanței.

CITEȘTE ȘI: FOTO: Reacția Poliției Locale Alba Iulia după ridicarea mașinii unor persoane cu handicap, de pe un loc de parcare rezervat lor

Mai pe scurt, magistrații au dat dreptate cetățeanului care a fost amendat pe nedrept de polițiștii locali din Alba Iulia. Aceștia au dispus înlocuirea amenzii cu un avertisment.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în termen de 30 de zile.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. LUTZ HESSE

    luni, 29.11.2021 at 19:19

    acest politia locala potriveste perfect cu primarul(cred nici interezeaze primar…ce intampla zilnic in oras)

  2. pilu

    luni, 29.11.2021 at 20:18

    Cred ca suntem localitatea cu cele mai multe locuri de handicapati din Romania ! Ma uit la locurile de parcare pentru handicapati, nenumarate, cum stau libere, si cum vanatorii de amenzi la urmaresc indeaproape. Care o fi fost criteriul de raspandire ?

  3. Cetateanul

    marți, 30.11.2021 at 07:58

    ‘Polițiștii locali din Alba Iulia sunt renumiți în oraș pentru ”vânătoarea” pe care o fac după cei care parchează pe locurile destinate persoanelor cu handicap’
    Pe locurile alea nu au voie nici macar handicapatii sa parcheze!!!!!
    Astia dau teste psihologice?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax