Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Polițiștii locali din Alba Iulia i-au ridicat mașina unei persoane cu handicap, parcată legal. Cazul a ajuns în instanță

parcare

Publicat

Polițiștii locali din Alba Iulia duc o vânătoare împotriva celor care parchează pe locurile destinate persoanelor cu handicap. Aceștia fie îi amendează pe cei care parchează pe locurile special destinate, fie când funcționa firma de ridicare a mașinilor parcate ilegal dispuneau și ridicarea autovehicului. 

Însă de multe ori, polițiștii locali îi amendează și pe cei care au dreptul de a parca pe locul respectiv. 

De cele mai multe ori persoanele păgubite au mers în instanță unde și-au căutat dreptatea. Alba24.ro a scris despre mai multe cazuri în care polițiștii locali din Alba Iulia fie au ridicat mașinile, fie i-au amendat pe cei care au parcat legal pe locurile destinate persoanelor cu handicap.

CITEȘTE ȘI: Polițiștii locali din Alba Iulia au amendat pe nedrept un bărbat care a parcat pe un loc pentru persoane cu dizabilități

Cel mai recent caz soluționat de judecătorii din Alba Iulia este al unui bărbat care în luna august a anului 2021 și-a parcat mașina pe un loc special, a mers la cumpărături, iar când s-a întors a constatat că mașina i-a fost ridicată, deși el parcase regulamentar.

”În motivarea plângerii, petentul a arătat că în data de 16 august 2021 a parcat mașina pe loc de handicap în fața magazinului Agraʼs să-și cumpere alimente. În curs de 10 minute s-a întors și nu a mai găsit mașina. A sunat la Poliția Locală, de unde i s-a comunicat că i s-a ridicat mașina.

CITEȘTE ȘI: Situație IREALĂ la Alba Iulia: I-au ridicat mașina din fața casei după ce i-au trasat sub ea semnul pentru persoane cu handicap

Petentul a mai arătat că s-a prezentat la sediul firmei care a ridicat mașina și, deși le-a arătat că are un grad de handicap, pentru recuperarea mașinii i s-a solicitat să plătească suma de 452,50 lei”, se arată în motivarea instanței.

CITEȘTE ȘI: Polițiștii locali din Alba Iulia au ridicat mașina unei persoane cu handicap, parcată regulamentar. Ce s-a întâmplat

Magistrații Judecătoriei din Alba Iulia i-au făcut dreptate bărbatului și au ”dispus restituirea către petent a sumei de 452,20 lei, achitată cu titlu de taxă de ridicare și depozitare autoturism”, se mai arată în motivarea instanței.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Ciprian

    marți, 04.01.2022 at 16:19

    Banii ar trebui recuperați și salariul persoanei incompetente! Poate, așa vor învăța să își facă meseria

  2. Petru

    marți, 04.01.2022 at 18:19

    Adevărul este că cei de la poliția locală fac abuzuri la nivelul întregului județ.

  3. Cetateanul

    vineri, 07.01.2022 at 14:33

    Politistii locali pot parca pe locurile destinate persoanelor cu handicap.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate