Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pompierii militari au cerut sprijin în lupta cu arderile necontrolate. 52 de hectare de teren arse

Publicat

Serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din localităţile limitrofe municipiului Alba Iulia au fost nevoite să intervină în lupta pompierilor militari cu arderile necontrolate. Luni, nu mai puţin de 35 de hectare de teren au fost cuprinse de flăcări, din cauza neatenţiei cetăţenilor.

Detaşamentul de pompieri Alba Iulia a intervenit, luni, la ora 14.20, în municipiul Alba Iulia, în zona Vii din Valea Popii, pentru stingerea unei arderi necontrolate de vegetaţie uscată, ce afecta aproximativ 1 hectar. Pentru stingere, pompierii au intervenit cu mijloace de primă intervenţie, aproximativ 30 de minute.
Patru ore mai târziu, la ora 20.15, un echipaj de la Detaşamentul Alba a intervenit în Oiejdea, pe DN1, pentru stingerea unei arderi necontrolate de vegetaţie uscată, ce afecta 300 mp de teren.

Garda Blaj a intervenit în aceeaşi zi, la ora 14.44, în Blaj, pentru stingerea unei arderi necontrolate de vegetaţie uscată, ce se manifesta pe aproximativ 4 hectare. Pompierii militari au intervenit pentru stingere cu o autospecială de lucru cu apă, aproximativ 25 de minute. După o jumătate de oră, la 15.10, un echipaj al Detaşamentului Aiud s-a deplasat în Aiudul de Sus, pentru stingerea unei arderi necontrolate de vegetaţie uscată ce afecta 1,5 hectare. Pentru stingere, s-a intervenit cu mijloace de primă intervenţie şi o autospecială.

În sprijinul pompierilor militari au intervenit serviciile voluntare de urgenţă din Leteş, Lopadea Nouă, Cugir, Sebeş, Ocna Mureş, Ciugud şi Câlnic. De fiecare dată, cauza arderilor necontrolate de vegetaţie uscată a constituit-o focul lăsat nesupravegheat şi fumatul în locuri nepermise.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax