Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Președintele Klaus Iohannis, declarații în contextul crizei din coaliția de guvernare. Apel către toate partidele parlamentare

Publicat

Președintele Klaus Iohannis a ieșit miercuri la declarații, din cauza crizei politice care a izbucnit în coaliția de guvernare, între PNL și USR PLUS.

Principalele declarații:

”Clasa politică să demonstreze că are voința și maturitatea de a garanta prosperitatea oamenilor. Încrederea oamenilor în legislativ e la cote joase, e o problemă cronică.

Tocmai de aceea reîntoarcerea la agenda cetățeanului va trebui să fie linia directoare a activității Parlamentului.

Sunt multe restanțe, multe reforme legislative nedemarate.

Atenție: nu le cer parlamentarilor să vorbească, ci le cer rezultate. De vorbit e ușor, dar oamenii s-au săturat de vorbe goale, de scandal.

Fac un apel către toate partidele, atât cele din coaliție și cele din opoziție: să privească spre viitor și să le arate românilor că îi respectă

În contextul pandemiei, sunt conștient că ritmul reformelor nu este mereu cel așteptat.

În justiție, agenda publică a fost ocupată de desființarea SIIJ și un cadru normativ solid. Sunt și rămân obiective foarte importante. Am cerut constant Parlamentului un act de legiferare care să respecte constituția. Obiectivele ambițioase din campania electorală trebuie să rămână reperele guvernării”.

Criză în coaliția de Guvernare

Reamintim că ședința de guvern a fost suspendată și ar putea fi reluată la ora 19, după un adevărat scandal între PNL și USR PLUS, legat de faptul că premierul Florin Cîțu a vrut să introducă programul ”Anghel Saligny” (considerat noul PNLD) pe ordinea de zi suplimentară.

Premierul Florin Cîțu a motivat decizia din punct de vedere legal, printr-un un presupus aviz tacit al Ministerului Justiției pentru proiectul de OUG privind programul de 50 miliarde de lei ”Anghel Saligny”, dar miniștrii USR PLUS au considerat că avizul Ministerului Justiției este obligatoriu, deci nu putea fi tacit.

USR PLUS îl acuză pe premier că vrea să adopte programul respectiv, destinat primarilor, pentru a-și cumpăra voturile din PNL la congresul din 25 septembrie.

Premierul Florin Cîțu a decis să ignore opoziția manifestată de cei de la USR-PLUS și a băgat pe ordinea de zi suplimentară proiectul prin care va fi pornit Programul ”Anghel Saligny”.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax