Contacteaza-ne si pe
Publicitate

POLITICA

PREZIDENŢIALE 2014, turul doi | PREZENŢA la VOT: 26% la ora 13.00 în ALBA. Cu şase la sută mai mulţi alegători la urne faţă de primul tur

Publicat


vot prezidentiale 2014_albaPREZENŢA la VOT la ora 13.00 – Alegeri PREZIDENŢIALE 2014 turul doi în ALBA. Potrivit datelor centralizate la Biroul Electoral Central până la ora 13.00, un număr de 82.481 alegători din Alba, adică 26% s-au prezentat la urne pentru a vota preşedintele ţării. Au votat 73.939 de alegători de pe listele permanente, 7.332 pe liste suplimentare şi 1.210 cu urna mobilă. La nivel naţional, prezenţa la urne este de 27,21% (aproape 5 milioane de cetăţeni au mers la vot), faţă de 20,78% la primul tur şi 24,01% în 2009, turul al doilea.

Până la aceeaşi oră, însă în primul tur de scrutin la prezidenţiale din 2014, prezenţa la vot în Alba a fost de 19,7 la sută. La nivel naţional, duminică, 16 noiembrie, în intervalul orar amintit au mers să voteze 4.975.564 dintre cetăţeni. Reamintim că urnele sunt deschise până la ora 21.00.

Potrivit BEC, până la ora 13.00, s-au prezentat la vot 27,22% din numărul total de alegători, respectiv 27,58% din mediul urban şi 26,72% din mediul rural. Pe primele locuri la prezenţa la vot sunt judeţele Ilfov, Olt, Teleorman, Constanţa şi Dâmboviţa (între 32,17% şi 30,83%), la polul opus fiind Harghita, Covasna, Satu Mare, Mureş şi Maramureş (între 18.43% şi 22,94%). În Bucureşti, prezenţa la vot a fost de 27,48%.

În continuare, următoarele comunicări BEC vor fi anunţate la orele 17.30, 20.30 şi 22.30

În judeţul Alba, până la ora 10.00, au fost prezenţi la urne 8,3% dintre alegători, mai mulţi cu peste două procente faţă de cei care au mers la urne acum două săptămâni, în primul tur de scrutin.

BEC, precum și birourile electorale județene, birourile electorale ale sectoarelor Bucureștiului și biroul electoral pentru secțiile de votare din străinătate vor furniza zilnic rezultate parțiale, începând cu ora 0.00 din data de 17 noiembrie. Informațiile vor fi disponibile și date publicității începând cu orele 2.00, 5.00, 9.00, 11.00, 17.00, 20.00 din 17 noiembrie, iar ora de referință a datelor prezentate va fi cu două ore în urmă față de momentul comunicării, adică 0.00, 3.00, 7.00, 9.00, 15.00, 18.00.

Orele la care va fi comunicată prezența la vot în secțiile din străinătate la alegerile prezidențiale sunt 15.00, 21.00 din ziua votării și 1.00 și 9.00, în ziua următoare.

Alegătorii vor avea dreptul să voteze oriunde în ţară, însă o singură dată, pe baza documentului de identitate. În judeţul Alba, sunt amenajate 439 secţii de votare, pe liste fiind trecuţi 317.052 de alegători.

Vă reamintim că secţiile de votare din judeţul Alba vor fi deschise între orele 7.00 şi 21.00. Puteţi vota în localitatea de domiciliu, la secţia la care sunteţi arondaţi. Dacă vă aflaţi în altă localitate din ţară sau din străinătate, aveţi posibilitatea de a vă exprima votul la orice secţie de votare, după ce completaţi declaraţia pe propria răspundere că nu aţi mai votat şi nu veţi mai vota la acest tur de scrutin. Veţi fi înscrişi pe listă suplimentară.

Vedeţi AICI toate detaliile despre alegeri.

Prezența la urne, informații despre desfășurarea scrutinului, incidente electorale, EXIT-POLL pe Alba24.ro în timp real, numărătoarea paralelă de la sediul partidelor din Alba.

Citeşte şi

FOTO – VIDEO | VOT pentru PREŞEDINTE, turul doi 2014 în ALBA: Mircea Hava se așteaptă la ”un președinte normal, al lucrului bine făcut”

FOTO – VIDEO | VOT pentru PREŞEDINTE, turul doi 2014 în ALBA: Ion Dumitrel a votat la ora 8, pentru o ”altfel de politică în România”

FOTO | VOT pentru PREŞEDINTE, turul doi 2014 în ALBA: Florin Roman a „bifat” prezenţa la urne. „Am votat pentru normalitate şi seriozitate”

FOTO – VIDEO | VOT pentru PREŞEDINTE, turul doi 2014 în ALBA: Ioan Dîrzu, șeful PSD Alba, este convins că Victor Ponta va câştiga

VOT pentru PREŞEDINTE, turul doi 2014 în ALBA: Liderul PMP Alba, Clement Negruţ a votat „anti-Ponta”. „Rezultatul final va fi strâns”

La alegerile prezidenţiale de acum cinci ani, prezenţa la vot a fost de 56,99%, cei mai mulţi alegători fiind din mediul rural. Pe 16 noiembrie 2014, în turul doi, autorităţile estimează o prezenţă la vot în jur de 60%.


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Ludovic Orban a invitat Google să ia în considerare stabilirea unei prezențe a companiei în România

Publicat

Premierul Ludovic Orban a adresat vicepreşedintelui Google Kent Walker invitaţia de a lua în considerare stabilirea unei prezenţe a companiei în România a anunțat Guvernul. Cu ocazia participării la Conferinţa de Securitate de la Munchen, premierul Ludovic Orban a avut o serie de întrevederi cu reprezentanţi ai mediului de afaceri, printre care Kent Walker, vice-preşedinte […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO ȘTIREA TA: Tupeu la Alba Iulia. Cu mașina de lux, pe pista de biciclete de la Mamut

Publicat

Un șofer a intrat duminică cu mașina sa de lux pe pista de biciclete de la Parcul Dendrologic, deasupra restaurantului Panoramic. În zona respectivă, traficul este restricționat iar aleile sunt doar pentru bicicliști și pietoni.  Un cititor Alba24 a fost deranjat de tupeul șoferului care a decis că regula nu i se aplică și lui […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Au început noile sondaje ”din ușă în ușă”, la Alba Iulia. Gabriel Pleșa este măsurat în calitate de candidat al USR la primărie

Publicat

plesa usr

Nici nu s-a uscat bine cerneala de pe adeziunea la USR Alba a lui Gabriel Pleșa, nici nu au ieșit liberalii din corzi, după lovitura dată de fostul lor coleg, că au și început sondajele door to door care măsoară deja noile aranjări de forțe în lupta pentru Primăria Alba Iulia.  Primii operatori de sondaje […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în ALBA: Temperaturi de primăvară, dar și câteva ploi și ninsori. Prognoza pe zile și localități, 17-23 februarie

Publicat

alba iulia

Vremea se încălzește în următoarele zile, în județul Alba, iar temperaturile vor urca până la valori specifice primăverii. Vor fi și câteva averse – ploi la șes și ninsori la munte, la mijlocul săptămânii viitoare. Temperaturile maxime vor fi de 11-13 grade Celsius, în primele trei zile ale săptămânii, apoi se mai răcește. Vă prezentăm […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate