Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia, noi facilități pentru cetățenii din municipiu. Proceduri simplificate și acces mai ușor la serviciile publice

Publicat

Primăria Alba Iulia a implementat noi facilități pentru cetățenii din municipiu. Acestea vizează simplificarea unor proceduri și accesul mai ușor la serviciile publice. 

Fără extras de carte funciară la eliberarea unui certificat de atestare fiscală

Contribuabilii care solicită Direcției Venituri din cadrul Primăriei Municipiului Alba Iulia eliberarea unui certificat de atestare fiscală care cuprinde bunuri înscrise în cartea funciară, nu mai trebuie să prezinte extras de carte funciară dacă indică, în cererea de eliberare a certificatului respectiv, numărul de carte funciară și numărul topografic/numărul cadastral al bunurilor (clădiri și terenuri) situate pe raza municipiului Alba Iulia pe care le dețin în proprietate.

În situația în care s-a realizat conversia cărții funciare în format electronic, contribuabilii trebuie să indice numărul cărții funciare și numărul topografic/numărul cadastral rezultate în urma conversiei și a ultimei operațiuni înscrise în cartea funciară. În mod excepțional, în situația în care nu s-a realizat conversia cărții funciare în format electronic, contribuabilii trebuie să prezinte un extras al cărții funciare pe suport de hârtie.

Adeverințele de confirmare de adresă nu vor mai fi solicitate cetățenilor

Mai mult decât atât, adeverințele de confirmare de adresă, de zonificare fiscală și adeverințele de confirmare pentru terenuri intravilane sau extravilane se vor realiza intern și nu vor mai fi solicitate cetățenilor. Funcționarii care intră în contact direct cu cetățeanul vor prelua cererea unică și vor asigura suport.

Cererile însoțite de numărul de Extras de Carte Funciară cu geometrie, nu necesită o analiză complexă iar adeverința unică va fi emisă într-un interval de maximum 30 minute.

Pentru documentele care necesită o analiză complexă, se va emite adeverința unică în ziua lucrătoare următoare, în intervalul orar stabilit eliberărilor de documente.

„Aceste măsuri vin în întâmpinarea nevoii de a simplifica procedurile și de a ușura accesul cetățenilor la serviciile publice puse la dispoziție de Primăria Municipiului Alba Iulia.

Există mereu loc de mai bine, iar noi, echipa Primăriei, ne străduim ca, împreună, să îmbunătățim serviciile publice, pentru confortul locuitorilor Albei Iulia”, a transmis primarul Gabriel Pleșa.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax