Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia vrea să oblige firma Polaris să ridice gunoiul şi după 10 decembrie. Care este motivul

Publicat

pubele polaris

Primăria Alba Iulia vrea să oblige Polaris M Holding SRL Constanța să efectueze activitățile de colectare, transport și depozitarea deșeurilor municipale în continuare, în condiţiile în care prelungirea contractului cu operatorul de salubritate se încheie în 10 decembrie.

Motivul este faptul că procedura de operaţionalizare a Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor în Alba a fost anulată, în urma contestaţiilor şi aceasta trebuie reluată. De asemenea, perioada de mobilizare a noii firme care a câştigat licitaţia pentru lotul 1, inclusiv Alba Iulia, este prelungită până în 30 decembrie.

Vezi și VIDEO ȘTIREA TA: Soldat pus să spele cu mopul asfaltul din fața tribunei oficiale, de 1 Decembrie, de la Alba Iulia

Dacă nu va fi aprobat proiectul în şedinţa de astăzi, Alba Iulia s-ar putea confrunta cu o nouă “criză” a gunoaielor, fără să ţinem cont şi de faptul că trebuie întreţinute şi drumurile pe timp de iarnă.

Procedura privind delegarea pentru operarea şi administrarea instalaţiilor de gestionare e deşeurilor şi transport de la staţiile de transfer-sortare la Centrul de Management Integrat al Deşeurilor Galda de Jos a fost anulată de Consiliul Judeţean, în urma soluţionării contestaţiilor depuse la CNSC şi plângerii depuse la Curtea de Apel Alba Iulia.

Citește și CAZ ȘOCANT în Alba: Fetiță, șantajată de un tânăr, cu poze indecente trimise pe Facebook

Aceasta va fi reluată doar după reelaborarea documentaţiei de atribuire, iar termenul de finalizare nu poate fi estimat, se explică în documentaţie.

Vezi şi Groapa de gunoi de la Galda, rămâne nefuncțională. Consiliul Județean Alba, obligat să refacă licitația de la zero

În condiţiile în care contractul încheiat cu Polaris, prelungit a doua oară, a avut finalitate în septembrie, municipiul Alba Iulia se va afla în situaţia ca, din 10 decembrie, să nu mai beneficieze de serviciul de salubrizare.

De asemenea, perioada de mobilizare a noului operator a fost prelungită de ADI Salubris până în 30 decembrie.

Reamintim faptul că, în urma licitației organizate de autoritățile județene, asocierea companiilor RER Vest şi Retim este noul operator de salubritate în municipiul Alba Iulia.

Vezi şi Noile TARIFE la salubritate în Alba Iulia. Care este prețul unei pubele de gunoi la firma care înlocuiește POLARIS

Valoarea contractului încheiat pe o perioadă de patru ani este de 74.110.971 lei (15,6 milioane de euro), fără TVA, mai mică cu circa 13,7 milioane de lei decât valoarea estimată. Este vorba despre aceeaşi asociere de firme care a obţinut anul trecut şi contractul pentru colectarea şi transportul deşeurilor din zona 2 a judeţului, cu municipiul Sebeş, oraşul Cugir şi comunele limitrofe, cu o valoare de 47.606.387 de lei.

Noul operator a încheiat deja o parte dintre contractele cu locuitorii oraşului, pentru colectarea gunoiului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax