Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Primăria Ciugud concesionează pe 49 de ani un teren de o sută de mii de metri pătrați pentru amenajarea unui teren de golf. O singură ofertă depusă

Publicat

teren, teren agricol, parcele Proiectul Primăriei Ciugud, prin care se va dezvolta o zonă de agrement, pentru activităţi sportive şi recreative, pe malul râului Mureş, lângă Teleac, prinde contur. Marţi a avut loc licitaţia pentru concesionarea pe 49 de ani a unui teren de 102.940 mp, pentru care a fost un singur ofertant. Nivelul minim al redevenţei de la care a început licitaţia a fost de 170 de euro/hectar/an.

Terenul cuprinde două loturi, unul de 2 hectare şi altul de 8,294 hectare (CF 73783 şi CF 73782), ambele pe teritoriul comunei Ciugud.

Despre această zonă de agrement, primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian, spunea anul trecut că aici va fi amenajat un teren de golf, ce va permite atât dezvoltarea comunei, cât şi a oprtunităţilor de afaceri. Construcția unui teren de golf costă între 2 și 10 milioane de euro, în funcție de proiect, suprafață, dotări și nivelul de dificultate al terenului.

În anunţul de licitaţie se precizează că “imobilul de concesionează exclusiv pentru amenajarea pe toată suprafaţa acestuia a unei zone de agrement pentru activităţi sportive şi recreative. Altte activităţi (industriale, de producţie, agricole) sunt interzise)”.

În documentaţia prezentată la eliberarea avizului de mediu al proiectului, anul trecut, se prevedea amenajarea unei zone de agrement, cu profil golf, fiind subîmpărţită în trei zone funcţionale: instituţii şi servicii, teren golf şi zonă verde adiacentă râului Mureş.

”În zona propusă pentru dezvoltarea investiţiei există riscul de inundaţii, fapt care a generat realizarea unui studiu de inundabilitate şi evidenţierea unor recomandări specifice pentru ameliorarea acestui tip de risc natural, şi de asemenea există parţial obiective făcând parte din fosta fermă agrozootehnică Teleac”, se suţine în avizul eliberat de Agenţie de Protecţie a Mediului Alba.

Fostele clădiri ale fermei zootehnice vor fi reabilitate şi incluse în zona de agrement propusă de administraţia locală din Ciugud.

“Este vorba de 47 de hectare, din care 9 hectare este teren neproductiv şi restul este păşune, aşezata într-o zonă foarte frumoasă, unde Mureşul face un cot, în dreptul comunei Ciugud. Ne-am gândit că s-ar putea lega foarte bine de viitoarea zonă de agrement de la Teleac, unde albaiulienii vin la grătare pe malul Mureşului. De asemenea, avem o zonă industrială conturată acolo, iar, cum golful este un sport dedicat oamenilor cu bani, ar putea aduce aduce dezvoltare nu doar comunei, ci şi sectorului de afaceri, completând <oferta> de oportunităţi”, a declarat, anul trecut, primarul Gheorghe Damian pentru Alba24.

(P)  Haine  golf și pantofi  golf  pentru bărbați, femei și copii, online, din magazinul  FashionSport.ro. Peste 40.000 de articole sport pentru femei, bărbați și copii. Branduri mari: Nike, Adidas, Puma, Dunlop, Slazenger, Lee Cooper, Karrimor, Everlast etc. Reduceri mari în fiecare zi.

Lângă Alba Iulia se află, la Pianu de Jos, primul și  cel mai mare teren de golf din România construit la inițiativa profesorului de golf Paul Tomiță. Amenajarea unei noi locații destinată golfului ar putea crește numărul turiștilor care practică acest sport. Turismul de golf este în creștere în Europa, iar cele mai căutate destinații sunt cele aflate zonele care au grupate mai multe terenuri.

Citeşte şi Planuri pentru amenajarea Văii Mureşului. Centru de cazare şi specialităţi regionale, reecologizare şi alte propuneri de dezvoltare turistică

Pentru acest proiect a fost necesar şi aviz de la Ministerul Agriculturii care a fost obținut de primărie. Legat de acest aspect, potrivit noii Legi 34 a pajiştilor, nu se poate scoate teren cu destinaţia de păşune din circuitul agricol decât punând la dispoziţie alte suprafeţe neproductive. Primarul a spus atunci că există soluţii şi în acest sens.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax