Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PRIMARII TRASEIȘTI din Alba, care au trecut la PSD au luat ȚEAPĂ. Au pierdut alegerile și nici nu li se mai ”albesc” dosarele penale

Publicat

harta traseisti politici Rezultate “surprinzătoare” ale alegerilor prezidenţiale încă produc efecte în judeţul Alba. Dacă unii dintre primari au ales portiţa deschisă de Ordonanţa 55 şi au trecut în barca PSD, acum, cel puţin unii dintre ei au motive să regrete că au luat această decizie. Au primit titulatura de ”TRASEIȘTI” și ”OPORTUNIȘTI” și au fost umiliți de electorat prin votul negativ pe care l-au dat lui Victor Ponta și implicit PSD- partidul care i-a adoptat. Nu vor primi nici bani mai mulți de  la buget pentru comunitate, iar alegerea lui Iohannis le va spulbera orice speranță ca nu va mai fi aplicată legea în cazul celor care au dosare penale.  În localităţile lor, procentele câştigate de candidatul ACL, Klaus Iohannis au fost covârşitoare, chiar dacă pe ultima sută de metri administraţia a trecut la PSD. Aceeaşi situaţie a fost şi în primul tur.

În plus, după toate aceste necazuri, Primarii “traseişti” şi-ar putea pierde mandatul. Propunere de respingere a Ordonanţei 55, adoptată de deputaţi

În judeţul Alba, cinci primari au trecut la PSD, folosind astfel opţiunea dată prin Ordonanţa 55, acum aflată în Senat, la comisii şi cu propunere de respingere aprobată la Camera Deputaţilor. Dacă în Parlament se respinge această ordonanţă, primarii şi ceilalţi aleşi locali “traseişti” şi-ar putea pierde mandatele. Despre trei dintre primari, liderii ACL au spus că au trecut la PSD pentru că li s-a promis ”albirea” dosarelor penale pe care aceștia le aveau.

Dar să vă prezentăm în cifre situaţia din localităţile amintite. Este vorba despre Cîmpeni, unde primarul Călin Andreş a trecut de la PNL la PSD, Arieşeni, unde primarul Vasile Jurj a luat aceeaşi decizie, Vinţu de Jos – Gheorghe Vlad, dar şi de primarii foşti PDL de la Râmeţ – Vasile Raica şi Ponor – Vasile Stan, toţi care au părăsit ACL pentru PSD.

Cel mai mult din voturile alegătorilor a câştigat candidatul ACL la prezidenţiale la Vinţu de Jos şi Cîmpeni.

Cîmpeni

Klaus Iohannis 61,43%
Victor Ponta 38,56%

Arieşeni

Klaus Iohannis 57,96%
Victor Ponta 42,03%

Ponor

Klaus Iohannis 57,53%
Victor Ponta 42.46%

Râmeţ

Klaus Iohannis 52,44%
Victor Ponta 47.55%

Vinţu de Jos

Klaus Iohannis 70,62%
Victor Ponta 29.37%

AICI puteţi revedea rezultatele alegerile prezidenţiale în judeţul Alba.

Nici în primul tur, în județul Alba, candidatul PSD+PC+UNPR, Victor Ponta, nu a câştigat alegerile în cele cinci localităţi în care primarii au trecut în campania electorală la PSD. Cea mai grea înfrângere a fost înregistrată în oraşul Cîmpeni, unde primarul Călin Andreş a plecat de la PNL la PSD , pe motivul că PSD că i-a promis bani pentru finalizarea proiectelor din localitate.
Iohannis a avut la Cîmpeni 49,12%, iar Victor Ponta doar 32%.

AICI, comparativ, şi rezultatele la alegeri în primul tur de scrutin.

Acum, când se trage linie şi se văd rezultatele, unii dintre primarii care au motivat, fără excepţie, că au luat decizia de a părăsi ACL şi a trece la PSD – partidul “de la putere” – doar în beneficiul comunităţii, pentru ca locuitorii să primească mai mulţi bani de la bugetul de stat, pot vedea dacă au luat cea mai inspirată decizie. Asta în condiţiile în care tocmai locuitorii au fost cei care şi-au dat voturile pentru celălalt candidat.

Primarul din Câmpeni, de exemplu, Călin Andreş, spune că se va gândi dacă se întoarce în PNL, partidul din care a plecat şi recunoaşte că nu s-a aşteptat ca PSD să piardă alegerile. Edilul şi-a câştigat funcţia de primar în cel mai important oraş din Apuseni sub sigla USL, alegerile locale din 2012.

„Am stat 6 ani în opoziţie, nu cred că mai pot sta. Dacă o fac, este pentru oameni, pentru a obţine bani pentru oraş. Am nevoie de bani oentru oraş, de proiecte”, declarat, în urmă cu câteva luni, Călin Andreş.

Primarul a mai migrat o dată, în 2006, de la PRM la PNL.

Citeşte şi LISTA FINALĂ a TRASEIȘTILOR politici. Cu ce s-au ales PARTIDELE din ALBA, după repoziţionările aleşilor locali

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Decebal

    joi, 20.11.2014 at 04:33

    Tara de gunoi ! Fug acolo unde le e lor bine,fara sa tina cont de oamenii de rand.Nu ma mira ca Occidentul ne priveste cum ne priveste ! Cum adica,sa te transferi cum vrea muschii tai,sa scapi de lege ?
    psd-ul a pierdut pana acum,sper sa mai piarda si in continuare!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax