Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PRIMARII TRASEIȘTI din Alba, care au trecut la PSD au luat ȚEAPĂ. Au pierdut alegerile și nici nu li se mai ”albesc” dosarele penale


Publicat

harta traseisti politiciRezultate “surprinzătoare” ale alegerilor prezidenţiale încă produc efecte în judeţul Alba. Dacă unii dintre primari au ales portiţa deschisă de Ordonanţa 55 şi au trecut în barca PSD, acum, cel puţin unii dintre ei au motive să regrete că au luat această decizie. Au primit titulatura de ”TRASEIȘTI” și ”OPORTUNIȘTI” și au fost umiliți de electorat prin votul negativ pe care l-au dat lui Victor Ponta și implicit PSD- partidul care i-a adoptat. Nu vor primi nici bani mai mulți de  la buget pentru comunitate, iar alegerea lui Iohannis le va spulbera orice speranță ca nu va mai fi aplicată legea în cazul celor care au dosare penale.  În localităţile lor, procentele câştigate de candidatul ACL, Klaus Iohannis au fost covârşitoare, chiar dacă pe ultima sută de metri administraţia a trecut la PSD. Aceeaşi situaţie a fost şi în primul tur.

În plus, după toate aceste necazuri, Primarii “traseişti” şi-ar putea pierde mandatul. Propunere de respingere a Ordonanţei 55, adoptată de deputaţi

În judeţul Alba, cinci primari au trecut la PSD, folosind astfel opţiunea dată prin Ordonanţa 55, acum aflată în Senat, la comisii şi cu propunere de respingere aprobată la Camera Deputaţilor. Dacă în Parlament se respinge această ordonanţă, primarii şi ceilalţi aleşi locali “traseişti” şi-ar putea pierde mandatele. Despre trei dintre primari, liderii ACL au spus că au trecut la PSD pentru că li s-a promis ”albirea” dosarelor penale pe care aceștia le aveau.

Dar să vă prezentăm în cifre situaţia din localităţile amintite. Este vorba despre Cîmpeni, unde primarul Călin Andreş a trecut de la PNL la PSD, Arieşeni, unde primarul Vasile Jurj a luat aceeaşi decizie, Vinţu de Jos – Gheorghe Vlad, dar şi de primarii foşti PDL de la Râmeţ – Vasile Raica şi Ponor – Vasile Stan, toţi care au părăsit ACL pentru PSD.

Cel mai mult din voturile alegătorilor a câştigat candidatul ACL la prezidenţiale la Vinţu de Jos şi Cîmpeni.

Cîmpeni

Klaus Iohannis 61,43%
Victor Ponta 38,56%

Arieşeni

Klaus Iohannis 57,96%
Victor Ponta 42,03%

Ponor

Klaus Iohannis 57,53%
Victor Ponta 42.46%

Râmeţ

Klaus Iohannis 52,44%
Victor Ponta 47.55%

Vinţu de Jos

Klaus Iohannis 70,62%
Victor Ponta 29.37%

AICI puteţi revedea rezultatele alegerile prezidenţiale în judeţul Alba.

Nici în primul tur, în județul Alba, candidatul PSD+PC+UNPR, Victor Ponta, nu a câştigat alegerile în cele cinci localităţi în care primarii au trecut în campania electorală la PSD. Cea mai grea înfrângere a fost înregistrată în oraşul Cîmpeni, unde primarul Călin Andreş a plecat de la PNL la PSD , pe motivul că PSD că i-a promis bani pentru finalizarea proiectelor din localitate.
Iohannis a avut la Cîmpeni 49,12%, iar Victor Ponta doar 32%.

AICI, comparativ, şi rezultatele la alegeri în primul tur de scrutin.

Acum, când se trage linie şi se văd rezultatele, unii dintre primarii care au motivat, fără excepţie, că au luat decizia de a părăsi ACL şi a trece la PSD – partidul “de la putere” – doar în beneficiul comunităţii, pentru ca locuitorii să primească mai mulţi bani de la bugetul de stat, pot vedea dacă au luat cea mai inspirată decizie. Asta în condiţiile în care tocmai locuitorii au fost cei care şi-au dat voturile pentru celălalt candidat.

Primarul din Câmpeni, de exemplu, Călin Andreş, spune că se va gândi dacă se întoarce în PNL, partidul din care a plecat şi recunoaşte că nu s-a aşteptat ca PSD să piardă alegerile. Edilul şi-a câştigat funcţia de primar în cel mai important oraş din Apuseni sub sigla USL, alegerile locale din 2012.

„Am stat 6 ani în opoziţie, nu cred că mai pot sta. Dacă o fac, este pentru oameni, pentru a obţine bani pentru oraş. Am nevoie de bani oentru oraş, de proiecte”, declarat, în urmă cu câteva luni, Călin Andreş.

Primarul a mai migrat o dată, în 2006, de la PRM la PNL.

Citeşte şi LISTA FINALĂ a TRASEIȘTILOR politici. Cu ce s-au ales PARTIDELE din ALBA, după repoziţionările aleşilor localiȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. Decebal

    joi, 20.11.2014 at 04:33

    Tara de gunoi ! Fug acolo unde le e lor bine,fara sa tina cont de oamenii de rand.Nu ma mira ca Occidentul ne priveste cum ne priveste ! Cum adica,sa te transferi cum vrea muschii tai,sa scapi de lege ?
    psd-ul a pierdut pana acum,sper sa mai piarda si in continuare!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Cum va fi vremea de Crăciun. În iarna 2020-2021, vor alterna perioadele mai reci cu temperaturile mai mari

Publicat

Meteorologii spun că este posibil ca această lună să fie una mai caldă față de perioadele similare din anii trecuți. De asemenea, spun că în iarna 2020-2021 vor alterna perioadele cu temperaturi mai mari și cele mai scăzute față de normalul sezonului.

„Este posibil ca și decembrie, așa cum arată estimările la acest moment să fie o lună mai caldă decât în mod obișnuit, luând în considerare faptul că, așa cum arată informațiile la acest moment, putem să contăm pe temperaturi peste mediile climatologice ale fiecărei săptămâni în aproape toată țara, cu cele mai mari abateri în special în partea de sud, în partea de vest, nord-vest a țării și vorbim de săptămâna 7-14 decembrie, care anticipează abateri termice mai mari de 3,5 grade Celsius față de normalul acestei săptămâni. Acest lucru pare să fie semnalul până în jurul datei de 28 decembrie”, a declarat Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, la Digi24.

„Săptămâna 21-28 decembrie păstrează același semnal – temperaturi ușor peste medii în toate regiunile și precipitații peste norme în regiunile extracarpatice și în rest normale”, a mai spus meteorologul

În ceea ce privește iarna 2020-2021, Elena Mateescu a răspuns că este „prematur să ne pronunțăm, însă ce putem să observăm, luând în considerare deceniul actual, 2011-2020, deși am avut temperaturi în medie mai ridicate decât în mod obișnuit în acești ultimi zece ani, nu putem să excludem și perioadele de vreme severă imediată (…) și să contăm pe perioade mai calde, urmate de perioade mai reci, indiferent de sezonul în care ne aflăm, inclusiv în anotimpul de iarnă”.

2020 urmează să fie al doilea cel mai cald an înregistrat vreodată, estimează Organizația Mondială de Meteorologie. Anul a fost caracterizat de valuri de căldură, secete, incendii și de cel mai activ sezon al uraganelor din Atlantic.

Peste 80% din oceanul planetar se confruntă cu o adevărată caniculă. Concentrația de gaze cu efect de seră din atmosferă a continuat să urce anul acesta, în ciuda așteptărilor că va scădea ca urmare a perioadelor de carantină. Ultimul raport al Organizației mondiale de meteorologie arată că temperatura medie globală a ajuns la 1,2 grade peste nivelul de referință din perioada 1850-1900.

Citește și MESAJE de SFÂNTUL NICOLAE. URĂRI, SMS și felicitări frumoase pe care le poți trimite celor dragi de Moș Nicolae

sursă: digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Cerbul lopătar alb, ”prietenul oamenilor”, surprins în imagini. Este considerat o raritate genetică

Publicat

Imagini cu un exemplar rar de cerb lopătar au fost făcute publice recent pe rețeaua de socializare, de către o tânără din Alba Iulia. Este vorba despre un cerb alb, considerat o raritate genetică.

”Cornel… cerbul alb lopătar (o raritate a faunei românești), prieten cu toată lumea”, este mesajul albaiuliencei.

Un astfel de cerb a fost filmat recent într-un sat din comuna Bran, lângă Brașov. Localnicii spun că acesta cutreiera liniștit pe străzi sau prin gospodăriile localnicilor, în căutare de hrană.

Și în Cluj a fost văzut un exemplar alb, de data aceasta fiind vorba despre o ciută, surprinsă în imagini într-un lan de grâu, anul trecut.

Această specie de cerb a fost importată în țara noastră în urmă cu zeci de ani, însă culoarea albă este o raritate.

Cerbii din genul Dama produc coarne „lățite”, sunt lipsiți de părul lung de pe gât în perioada boncănitului și nu prezintă canini în maxilarul superior.

Lungimea corpului este de 1,30-1,60 m, coada de 16–18 cm, greutatea până la 120 kg (masculul) și până la 65 kg (femela). Culoarea blănii este brun-roșcată, cu pete albe pe spinare, în timpul verii, în timp ce iarna culoarea blănii pe spinare este brun-aurie. Pe burtă și pe partea internă a picioarelor blana este albă. Trăiește 15-18 ani în libertate și 20-25 în captivitate.

Coarnele apar numai la mascul. Ele încep să se lățească în forma unei lopeți de la mijlocul ramurii către vârf, fapt care a dus la denumirea de lopătar. Coarnele ajung la dezvoltarea maximă la vârsta de 10-12 ani. Coarnele, care cad în lunile martie-aprilie, se dezvoltă din nou până la sfârșitul lunii august.

Cerbul lopătar este originar din ținuturile mediteraneene. Mai trăiește sălbatic în Grecia și semidomestic în cele mai multe țări din Europa.

sursă imagini: Facebook (Helen Păsărea)

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 14.000 de plicuri cu vot prin corespondență ale românilor din Diaspora, ”pierdute” pe traseu. BEC cere explicații Poștei

Publicat

Peste 14.000 de plicuri cu ale cetăţenilor români din diaspora, care au ales să voteze prin corespondență la alegerile parlamentare 2020 nu au ajuns la birourile electorale, potrivit președintelui Autorității Electorale Permanente, Constantin Mitulețu-Buică.

Șeful AEP a explicat pentru HotNews.ro că 35.880 de români au votat prin corespondență, ajungând la destinație, adică la birourile electorale ale secțiilor de votare din străinătate, plicurile cu votul a 21.600 de oameni. Astfel, 14.280 de plicuri sunt „pierdute” pe traseu la acest moment.

Mitulețu-Buică spune că a solicitat explicații Poștei Române și că speră să primească un răspuns până la ora 19.00, când are loc o nouă ședință a Biroului Electoral Central.

„Am solicitat în ședința de astăzi a Biroului Electoral Central ca Poșta Română să ne comunice câte plicuri au plecat, câte plicuri au fost primite de cetățeni și câte s-au întor cu votul. Să ne explice dacă aceste plicuri se află în tranzit.

Sunt două variante: fie plicurile nu au fost trimise de către unii cetățeni care și-au înregistrat opțiunea de vot prin corespondență, fie ele au plecat și la acest moment sunt blocate în tranzit în statele gazdă”, a declarat pentru HotNews.ro șeful AEP.
Conform adresei BEC, au fost solicitate detalii despre numărul trimiterilor documentelor de vot prin corespondenţă către alegători, pe date calendaristice; numărul confirmărilor de primire a documentelor de vot prin corespondenţă, pe date calendaristice; numărul plicurilor exterioare primite de Poşta Română şi numărul plicurilor exterioare predate de către Poştă birourilor electorale pentru votul prin corespondenţă, pe date calendaristice.

„Având în vedere prevederile art. 12 şi art. 14 alin. (6) din Legea nr. 288/2015 privind votul prin corespondenţă, precum şi modificarea şi completarea Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi ale anexei nr. 7 la Hotărârea Guvernului nr. 673/2019 privind votul prin corespondenţă, vă rugăm să ne comunicaţi următoarele: 1. numărul trimiterilor documentelor de vot prin corespondenţă către alegători, pe date calendaristice; 2. numărul confirmărilor de primire a documentelor de vot prin corespondenţă, pe date calendaristice; 3. numărul plicurilor exterioare primite de instituţia dumneavoastră; 4. numărul plicurilor exterioare predate de instituţia dumneavoastră birourilor electorale pentru votul prin corespondenţă, pe date calendaristice”, se arată în adresa transmisă Companiei Naţionale Poşta Română.

surse: Hotnews, Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Apelul prefectului de Alba către locuitori, cu o zi înainte de alegerile parlamentare: ”Respectaţi indicaţiile autorităţilor”

Publicat

În contextul alegerilor parlamentare de duminică, 6 decembrie, prefectul de Alba, Nicolae Albu, transmite un mesaj în atenția locuitorilor județului, pentru ”vot în siguranță”. Acesta evidențiază importanța respectării regulilor de protecție sanitară stabilite de specialiști.

Reamintim că, prin decizie CNSU la nivel național, circulația persoanelor este permisă de duminică, 6 decembrie, ora 5.00 până luni noaptea, 7 decembrie, ora 1.00, fără restricții și fără prezentarea documentelor doveditoare ale motivului deplasării, inclusiv în localitățile carantinate, în vederea exercitării dreptului de vot.

Vezi și Duminică, VOT la alegerile parlamentare. Reguli și detalii pentru alegători

”Suntem înaintea zilei de 6 decembrie 2020, zi în care cetățenii cu drept de vot din județul Alba, ne alegem pentru 4 ani, parlamentarii.

Chiar dacă trecem printr-o perioadă marcată de pandemie, toate autoritățile și instituțiile publice implicate în organizarea alegerilor parlamentare am luat toate măsurile necesare exercitării votului în siguranță. În acest sens, s-au alocat toate resursele materiale, logistice și umane, prioritatea noastră principală reprezentând-o siguranța și sănătatea cetățenilor.

Cu toții vom vota în siguranță, dacă respectăm regulile de protecție sanitară stabilite de către specialiști.

Trebuie să avem în vedere respectarea unor cerințe minime: purtarea măștii de protecție de către participanții la procesul electoral pe toată perioada în care se află în sediul secției de votare și în localul de vot, asigurarea distanțării fizice de minimum 1 metru între participanții la procesul electoral, dezinfecția mâinilor periodic, și după fiecare contact direct cu alte persoane.

În ceea ce privesc persoanele aflate în izolare sau carantină, persoanele netransportabile sau cele care din motive de boală nu se pot deplasa la sediul secției de votare, acestea pot vota prin intermediul urnei mobile conform prevederilor Deciziei B.E.C. nr.40/2020.

Cu gândul la generațiile ce ne urmează, mâine, fiecare dintre noi, cei cu drept de vot, vom hotărî calea democrației în țara noastră.

Astfel, fac un apel cald către dumneavoastră, ca în primul rând să respectaţi îndrumările și indicaţiile autorităţilor.

Depinde doar de noi să dăm dovadă de responsabilitate și am certitudinea că procesul electoral se va desfășura în condiții de siguranță pentru toții participanții, atât organizatori, cât și alegători.

În calitate de prefect al județului Alba, vă asigur că am depus toate eforturile pentru ca alegerile parlamentare din acest an să se desfășoare în cele mai bune condiții și în maximă siguranță”, transmite prefectul Nicolae Albu.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate