Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primarul Emil Boc, audiat la DIICOT în dosarul medicului Lucan. Sunt verificate relațiile dintre cei doi

Publicat

Primarul municipiului Cluj Napoca, Emil Boc, s-a prezentat miercuri la DIICOT pentru a fi audiat în calitate de martor în dosarul în care medicul Mihai Lucan este acuzat de delapidare. Boc a fost citat şi săptămâna trecută la DIICOT, însă audierea sa a fost amânată deoarece citaţia nu a ajuns la timp.

Audierea are loc după ce deputatul USR Emanuel Ungureanu l-a acuzat pe primar că l-ar fi ajutat pe Mihai Lucan cu o concesiune pentru clinica privată Lukmed. ”El a fost ajutat în Cluj de Emil Boc. El nu putea să facă business-ul numit Lukmed fără domnul Boc. O să vedeţi în succesiunea de hotărâri de Consiliu local cum se facilitează din ce în ce mai mult acest business numit de pacient Lucfurt. Domnul Emil Boc a fost operat de profesorul Lucan şi la clinica de stat, şi la clinica privată. Domnul Boc l-a numit consilier personal. Mă întreb, văzând ce personaj malefic este Lucan, ce anume l-a învăţat domnul Lucan în calitate de consilier pe probleme de sănătate pe domnul Boc?

Citește și Primăria Alba Iulia a semnat contractul pentru ridicarea mașinilor parcate ilegal. Vezi care sunt TARIFELE

Am făcut o sesizare să fie anchetat domnul Boc, să fie anchetat domnul Funar, care a oferit prima concesiune făcută pe nişte privilegii pe care profesorul Lucan le putea oferi acestor persoane. În cazul de faţă, domnul Boc a avut o problemă de sănătate şi mergea pe un anumit circuit, fără să dea nici un leu, ori la clinica de stat, ori la clinica privată (…) Dacă vreţi o reţetă de succes în afaceri, aceasta este – primeşti aproape de centrul Clujului 1.000 de metri pătraţi. Faci o clinică privată. În acea clinică privată, care este construită pe o concesiune a Primăriei, faci un profit de minim un milion de euro pe an”, declara pe 4 ianuarie Emanuel Ungureanu, după o vizită la DIICOT.

Citește și Omul de afaceri Gelu Iancu, condamnat într-un dosar de fraudă din fonduri europene. Decizia nu e definitivă

Medicul Mihai Lucan este cercetat de DIICOT Într-un dosar de delapidare cu un prejudiciu de 5 milioane lei, fiind suspectat că a transferat ilegal la clinica sa privată aparatură ce aparţinea Institutului de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca.

Conform procurorilor, membrii grupului au prejudiciat Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, inclusiv prin folosirea unui aparat utilizat în tratarea diferitelor forme de cancer prin crioterapie, aparat care a fost transferat la clinica privată fără acte, consumabilele necesare find achitate tot de institut. Astfel au fost trataţi 159 de pacienţi, findu-le percepute sume cuprinse între 3.000 şi 6.700 euro/intervenţie.

Citește și CNAIR a respins recepția Lotului 3 al Autostrăzii Sebeș – Turda. Motivele imputate constructorului

De asemenea, Ungureanu spune că în dosarul medicului Mihai Lucan este implicat şi actualul ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, care l-a ajutat pe medicul urolog în timpul unui control, care a fost „foarte moale”.

 

 

sursa foto: ziardecluj.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax