Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primele cazuri de gripă din acest sezon. Care sunt simptomele și ce recomandă medicii

Publicat

gripa pneumonie

Au fost înregistrate primele cazuri de gripă din acest sezon. Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, sunt 17 cazuri de gripă clinică la nivel național, raportate la începutul lunii octombrie, iar cinci dintre acestea sunt cu virus tip AH3 și tip B.

În saptamana 30 septembrie –  6 octombrie, au fost raportate la nivel național 17 cazuri de gripă clinică, iar 5 cazuri sunt confirmate: 4 cazuri cu virus gripal AH3, în municipiul București și 1 caz cu virus tip B, în județul Iași.

La nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinica, IACRS și pneumonii) a fost de 69.899, comparabil cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (70.914).

Până în 6 octombrie au fost vaccinate antigripal 29.945 persoane din grupele la  risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.

Medicii informează că simptomele gripei sunt asemănătoare cu cele ale altor infecţii virale respiratorii. Spre deosebire de o răceală obişnuită, gripa este produsă de virusurile gripale şi prezintă un risc crescut de complicaţii. Pentru a preveni contactul cu virusul gripal se recomandă a se evita persoanele cu simptomatologie gripală, evitarea aglomeraţiilor, spălarea şi dezinfectarea frecventă a mâinilor cu apă şi săpun.

Simptomele răcelii

Odată ce virusul infectează organismul, acestea se înmulțește rapid. Pe măsură ce sistemul imunitar răspunde pentru a elimina virusul, simptomele care apar sunt:

– durere de gât

– congestie la nivelul nasului și sinusurilor

– nas înfundat

– strănut

– răgușeală

– tuse

Pentru un număr mic de oameni, răceala crește riscul altor boli: infecții ale urechii și boli respiratorii mai grave, cum ar fi pneumonia.

Simptomele gripei

Simptomele gripei pot fi similare cu ale răcelii, dar sunt de obicei mai intense. Acestea sunt:

– febră

– frisoane

– nas înfundat

– tuse

– durere de gât

– dureri musculare sau dureri ale corpului

– dureri de cap și oboseala

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax