Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Procedură de urgență: Șoferii băuți și fără permis, trimiși direct la închisoare. Lege inițiată de un fost ministru al justiției

Publicat

Senatorul PSD Robert Cazanciuc anunţă că a introdus în procedură de urgenţă parlamentară un proiect de lege prin care şoferii depistaţi la volan băuţi şi fără permis şi care provoacă accidente mortale să facă închisoare.

Reacţia sa vine după ce un copil de 11 ani, care a făcut parte din grupul celor şase minori accidentaţi miercuri seară pe o trecere de pietoni din Petroşani, a decedat joi în spitalul din localitate, unde era internat pe secţia de Terapie intensivă.

Vezi aici: Șase copii spulberați pe trecerea de pietoni, în Petroșani. Șoferul, beat și fără permis, a fugit de la locul faptei

„Din păcate un alt copil a murit! În prima zi de plen a Senatului vom vota Legea Anastasia! Am solicitat şi s-a aprobat procedură de urgenţă pentru legea prin care am propus ca cei care se urcă la volan băuţi şi fără permis, folosind o maşină pentru a-şi ucide semenii, să ajungă direct în închisoare!”, a scris Cazanciuc, pe Facebook.

Şase copii au fost loviţi de un autoturism, miecuri seară, în timp ce se aflau pe o trecere de pietoni, în municipiul Petroşani, judeţul Hunedoara. În urma accidentului, un copil de 11 ani a fost resuscitat de echipajele medicale, alţi patru au fost duşi de urgenţă la spital cu ambulanţe, iar un al şaselea a fost dus la spital de familie. Pe timpul nopţii, trei copii au fost transferaţi la Timişoara, iar alţi trei au rămas internaţi la spitalul din Petroşani.

Astăzi, copilul de 11 ani care a fost resuscitat imediat după accident, a murit la Spitalul din Petroşani.

Şoferul, un tânăr de 19 ani, a fugit de la locul accidentului, fiind găsit ulterior de poliţişti. El nu are permis de conducere şi era băut. A fost reţinut pentru 24 de ore.

Acum el este cercetat pentru ucidere din culpă, părăsirea locului accidentlui, conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere.

Autorul accidentului din Petroşani, un tânăr de 19 ani, din Aninoasa, se urcase la volan după ce consumase băuturi alcoolice, nu avea permis de conducere şi a fugit de la locul faptei.

Tânărul a fost identificat, în scurt timp, pe raza oraşului Aninoasa. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţie de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

După decesul minorului, cercetările au fost extinse pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului unui eveniment rutier fără încuviinţarea poliţiştilor, conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi conducere fără permis, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu.

Cei şase copii loviţi pe trecerea de pietoni aveau între 11 şi 14 ani.

Autorul accidentului de la Petroșani arestat preventiv

Autorul accidentului de la Petroşani, în care un copil de 11 ani şi-a pierdut viaţa, iar cinci au fost răniţi în timp ce traversau strada pe o trecere de pietoni, a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, a informat, joi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara.

Potrivit poliţiştilor, suspectul, în vârstă de 19 ani, din Aninoasa, a urcat la volan fără să aibă permis de conducere şi după ce consumase băuturi alcoolice. După producerea accidentului, tânărul a fugit de la locul faptei, fiind prins şi reţinut, în scurt timp, de poliţişti.

Joi, unul dintre minori, în vârstă de 11 ani, a decedat la secţia de Terapie intensivă a spitalului din Petroşani. Alţi trei copii au fost transferaţi la un spital din Timişoara.

Ceilalţi doi răniţi au rămas internaţi la Petroşani şi au fost vizitaţi de prefectul judeţului Hunedoara, Călin Marian, şi de primarul municipiului, Tiberiu Iacob-Ridzi.

Copiii sunt în stare bună şi vor fi externaţi în următoarele zile, a precizat prefectul Călin Marian.

Ulterior, prefectul şi primarul din Petroşani s-au dus la locul unde s-a petrecut accidentul şi au transmis condoleanţe tatălui băiatului decedat.

După decesul minorului, cercetările în dosarul penal deschis de poliţişti au fost extinse pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului unui eveniment rutier fără încuviinţarea poliţiştilor, conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi conducere fără permis.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax