Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Profesorul Sarafoleanu, despre pandemie, vaccinare și mască vs ”botniță”: ”Românul are genetic în el cromozomul Gică-Contra”

Publicat

Profesorul Doctor Dorin Sarafoleanu (85 de ani), unul din marii specialiști în ORL, primul care a adus tehnica laserului în medicina din România, a vorbit duminică seară, într-un interviu acordat jurnalistului Radu Tudor de la Antena 3, despre pandemia de coronavirus.

„Este un virus nou şi cu totul necunoscut pentru întreaga lume medicală a planetei. El a venit brusc. Ca toate marile epidemii care au făcut ravagii pe globul pământesc vine tot dinspre zona asiatică, nu s-a ştiut nimic despre el.

Patologia gravă, mortalitate foarte mare şi aş putea spune că atât medicina românească cât şi medicina celorlalte ţări n-a prevăzut acest lucru”, a spus profesorul Sarafoleanu, o simitate medicală a României.

”Nu există un tratament 100% eficace, dar vaccinul este soluţia. Lumea medicală şi-a dat seama că trebuie să se unească(…). Toată lumea întreagă, mai ales cei reticenţi în ceea ce priveşte vaccinarea, de ce acest vaccin a apărut aşa repede, într-un an, în timp ce vaccinurile vechi, clasice, au apărut după 4-5 ani de zile.

Răspunsul este foarte simplu. Atunci nu exista inteligenţa artificială, nu existau mijloacele actuale de cercetare, nu se pleca de la acest nivel de cunoştinţe”, a spus Dorin Sarafoleanu.

Despre mască vs. botniță: „Am trăit jumătate din viaţă cu masca pe faţă”

„La început, când masca era foarte mult contestată, auzeai că masca e botniță. Ca om care a trăit jumătate de viață cu masca pe față pentru că am stat în sala de operație, am știut că nu are nici un sâmbure de adevăr (valul de critici la adresa măștii de protecție – n.red.).

Ce rol are masca?  Masca te apără şi pe tine de virusul pe care un alt om ţi-l poate transmite şi îl apără şi pe cetăţeanul respectiv. E o invenţie extraordinară.

Dacă aş avea un talent literar aş ridica o odă măştii care a făcut cel mai mare serviciu în această pandemie, alături de marii specialişti al lumii în epidemiologie”, a precizat medicul.

”Din cauza pandemiei, oamenii au devenit mai violenti, mai putin comunicativi, mai egoiști. Românul are genetic în el ‘cromozomul Gică-contra’. Noi ne chinuim să aducem la cunoștință și există câte unul dintre noi care spune că el nu are nimic, că bea țuică și se face tare și mare și așa mai departe.

Cu acești Gică-contra trebuie să ne luptăm, pentru că dacă o să cultivam acest model, atunci formăm omul distopic, periculos pentru propria specie, care nu mai contribuie la progresul social și științific” a adăugat el.

Sursă: Antena3

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Florin

    miercuri, 05.01.2022 at 09:45

    Lasati-ne fratilor cu toti senilii.
    Uitati-va pe net la ce review-uri are domnul profesor la clinica privata si veti intelege la ce ma refer.
    Nu detine el adevarul absolut.

  2. Petru

    miercuri, 05.01.2022 at 13:34

    De ce nu-și vede de treaba lui,vrea să mai atragă niște fonduri la clinica.Nici măcar nu e pe specialitate.M-am săturat să tot aud ,,m-am vaccinat,dacă mor,măcar mor cu cei deștepți”.
    Uitațivă la cei,,deștepți” din vest ,unde te uiți pe hartă e vișiniu.Cine se infectează/reinfectează ,cei vaccinați care cred că au o superimunitate și nu mai respectă nici o regulă de protecție.
    Fiecare corp uman are o cantitate de anticorpi.Dacă tu injectezi o cantitate mare de anticorpi organismul în timp nu-i mai produce și devii dependent de vaccin ,asta de ce nu o spune nimeni.
    De ce apar în mass media doar comentariile celor pro-vaccinare ,unde e libertatea de exprimare?
    La o adică fiecare gândește și face ce crede că e bine pentru organismul său.
    Dacă tot avem atâți specialiști în țară să vină cu idei noi poate reușim să ieșim din situația asta și le dăm peste nas străiniilior.Vorba românului,,buturuga mică răstoarnă carul mare”! Să auzim numai de bine!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax