Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Programul „Rabla” 2016: Voucherele, folosite ca avans la „Prima maşină”. Peste 140 de milioane lei pentru finanţări noi şi „Rabla plus” pentru hibride

Publicat

masini auto parc Voucherele obținute prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto național (Rabla) vor putea fi utilizate drept avans pentru achiziționarea unui autoturism nou prin Programul “Prima mașină“. Guvernul a aprobat miercuri o hotărâre în acest sens.

De asemenea, Programul “Rabla” a fi finanţat anul viitor din Fondul pentru Mediu şi suplimentat cu programul ”Rabla Plus”, dedicat autovehiculelor electrice și hibride.

Cele două programe guvernamentale, “Rabla” şi “Prima maşină” vor fi corelate astfel încât un beneficiar al Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național va putea achiziționa un autoturism nou în cadrul Programului de stimulare a cumpărării de autorurisme noi, folosind facilitatea acordată prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto național (“Programul Rabla”) pentru justificarea achitării avansului de minimum 5% din prețul de achiziție a noului autoturism, transmite Guvernul, într-un comunicat de presă.

De asemenea, Executivul a stabilit că pentru 2016, plafonul garanțiilor care pot fi emise în cadrul Programului “Prima mașină” este de 100 de milioane de lei din diferența neutilizată din plafonul alocat pentru 2015. Pentru anul trecut, plafonul alocat garanțiilor emise pentru acest program a fost de 350 de milioane de lei. Până la finalul anului 2015, au fost acordate 193 de garanții.

Pentru programul de stimulare a înnoirii Parcului auto național prin care, în anul 2015, au fost scoase din uz 25.423 de autovehicule cu o vechime mai mare de 8 ani, suma alocată a fost anul trecut de 220 milioane lei. Pentru 2016, prin proiectul de buget s-au alocat 145 de milioane lei pentru finanțări noi, prin care se estimează că vor fi scoase din uz aproximativ 20.000 de autovehicule, bani ce vor proveni din Fondul pentru Mediu.

Pentru programul de stimulare a achiziționării de mașini noi electrice și hibride (Rabla Plus) s-au alocat 75 milioane de lei-

Guvernul a adus aceste modificări în scopul creșterii atractivității Programului “Prima mașină”, prin acordarea posibilității cumularii beneficiilor celor două programe guvernamentale (Programul “Prima mașina” și “Programul Rabla”).

Prin Programul de stimulare a cumpărării de autoturisme noi, persoanele fizice beneficiază de garanții guvernamentale la contractarea creditelor pentru achiziționarea unui autovehicul nou al cărui preț nu depăşeşte suma de 50.000 lei, la care se adaugă TVA.

AICI, integral proiectul de act normativ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax