Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiect de lege pentru măsuri de siguranţă destinate şoferilor de taxi. Geam securizat și buton de panică

Publicat

În Parlament  urmează să fie depus, luni, un proiect de lege privind creşterea siguranţei în activitatea de taximetrie, o iniţiativă a deputatului UNPR Tudor Ciuhodaru. Potrivit acestuia, d autovehiculele utilizate în regim de taxi să aibă geam securizat între şofer şi clienţi şi butoane de panică.

Iniţiativa legislativă vine în contextul cazurilor în care au fost victime şoferi de taxi. „Voi depune la Camera Deputaţilor un astfel de proiect, care să vizeze dotarea autoturismelor cu butoane de panică şi cu geamuri securizate care să delimiteze spaţiul şoferului de cel al clienţilor. Toate aceste dotări vor figura la cheltuieli deductibile, dacă proiectul va fi adoptat”, a spus Tudor Ciuhodaru, citat de Mediafax.

Dacă propunerea deputatului a venit după cazul de la Iaşi, când o clientă a înjunghiat un şofer de taxi, şi în Alba au fost mai multe situaţii în care şoferii de taxi au avut de suferit. Reamintim că poliţiştii sunt, de două săptămâni, în căutarea unui suspect la Cugir, care a furat maşina de taxi a unei femei, a lovit-o şi i-a furat telefonul mobil, după care a agresat o altă femeie, în stradă. Mai multe detalii, aici.

La sfârşitul lunii ianuarie, un şofer de taxi din Aiud a fost una dintre victimele unui bărbat de 25 de ani, care şi-a vărsat nervii pe maşină, dar şi pe conducătorul auto. Mai multe detalii puteţi citi aici.

Anul trecut, un alt şofer de taxi a fost tâlhărit de trei tineri care i-au solicitat să-i transporte până în localitatea Ghirbom. În timpul cursei, au schimbat traseul şi l-au agresat pe şofer, i-au furat mobilul şi banii pe care-i avea asupra sa.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax