Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PSD Alba vrea sondaj de opinie pentru stabilirea candidaţilor USL la alegerile locale. PDL reacţionează

Publicat

Conducerea PSD Alba se mândreşte că a depăşit demult problema lipsei de candidaţi redutabili pentru funcţiile-cheie în administraţiile publice locale, deşi se fereşte să nominalizeze social democraţii înscrişi în sondaje, în cursa pentru aflarea notorietăţii. Ioan Dîrzu – preşedintele PSD Alba, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că pentru orice localitate din judeţ au oameni doritori să candideze la viitoarele alegeri locale, în multe cazuri chiar şi câte doi, trei pe o funcţie.

Din partea Partidului Social Democrat sunt şapte persoane care şi-au arătat intenţia de a candida pentru funcţia de primar al municipiului Alba Iulia, la alegerile electorale din 2012, însă doar doi dintre ei şi-au făcut publică intenţia. Este vorba despre Ioan Dîrzu – preşedintele PSD Alba şi Ovidiu Jidveian  – preşedintele Organizaţiei PSD Alba Iulia. Numele celorlalte persoane rămân deoacamdată necunoscute publicului larg, liderii organizaţiei judeţene precizând că fiecare îşi va anunţa intenţia personal şi când va dori.

Totodată, pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Alba şi-a declarat intenţia de a candida Ioan Florea – vicepreşedinte PSD Alba şi consilier judeţean. Potrivit liderilor PSD, mai există încă trei social-democraţi care şi-au exprimat dorinţa să intre în lupta pentru funcţia de conducere a Consiliului Judeţean, însă, la fel, numele lor nu au fost făcute cunoscute publicului, pe principiul menţionat mai sus.

Potrivit social-democraţilor, aceste persoane se află în sondajul de opinie intern pe care PSD l-a demarat de puţin timp şi care încă nu este finalizat, sondaj pe baza căruia se va stabili care dintre cei care doresc să candideze la funcţii publice sunt preferaţii alegătorilor.

De asemenea, se pare că sondajul de opinie care va stabili viitorii candidaţi USL pentru cele două posturi de conducere (Consiliului Judeţean şi Primăria Alba Iulia) va fi realizat la sfârşitul lunii mai, în data de 30. Ovidiu Jidveian a precizat că nu s-a discutat încă în cadrul USL câţi candidaţi vor fi menţionaţi în sondaj, pentru fiecare post public de conducere din partea celor două partide, însă cel mai probabil va fi ales câte un candidat din fiecare partid (PNL şi PSD) cu cele mai bune rezultate în sondajele interne. Aşadar, probabil în sondajul USL (conform indiciilor actuale rezultate din sondajele interne), pentru candidatura la funcţia de primar al municipiului Alba Iulia vor apărea candidaţii Călin Potor din partea PNL şi Ioan Dîrzu din partea PSD (dacă sondajul intern al PSD va indica în final faptul că este cel mai bine cotat din partid). Pentru funcţia de preşedinte al Consiliul Judeţean Alba vor fi menţionaţi în sondajul USL, cel mai probabil, Teodor Atanasiu din partea liberalilor şi un candidat PSD care se va bucura de notorietate în sondajele interne, posibil chiar Ioan Florea.

Atât Ioan Dîrzu, cât şi alţi membri PSD au negat că ar exista în prezent neînţelegeri în USL care ar putea degrada această alianţă sau care ar putea să ducă la eşec viitoarele alegeri. Totuşi, nu neagă existenţa anumitor disfuncţionalităţi, care ar putea să mai apară şi pe viitor.

„Competiţia este extrem de bună şi de fiecare dată aduce probe. USL este o soluţie pentru a învinge PDL, pentru a trimite în opoziţie camarila portocalie. Hai să ne uităm pe alegeri! Niciunii (n.r. – social-democraţi şi liberali) nu am fost strălucitori în rezultatele ultimelor alegeri! Niciunul nu putem câştiga singuri, decât numai împreună. Şi atunci credem că cei mai buni candidaţi ai USL trebuie să se califice în cursa pentru cele două funcţii (preşedinţia Consiliului Judeţean Alba şi Primăria municipiului Alba Iulia). Cu siguranţă vor mai fi, am emoţii în acest sens, anumite disfuncţionalităţi, până la ultima localitate, pentru că am făcut campanii electorale, am fost în competiţii unii cu ceilalţi şi este normal, dar eu cred că toţi colegii din USL vor înţelege că doar împreună putem să ne impunem punctul de vedere în judeţul Alba”, a precizat Dîrzu.

Reacţia PDL: „Căsătorii de o zi la USL Alba”

Partidul Democrat Liberal Alba nu vede cu ochi buni proaspăta alianţă dintre PNL+PC şi PSD. Democrat-liberalii profită de punctele slabe ale opozanţilor politici, pentru a trage semnale de alarmă populaţiei. Opinia PDL Alba a fost făcută publică într-un comunicat de presă trimis de vicepreşedintele Alin Cucui:

„Nici nu s-a uscat bine cerneala pe protocolul PSD-PNL, că au și răbufnit problemele în căsnicia lor din interes parafată cu mare pompă, chiar de Dragobete. Reprezentanții celor două partide au uitat, se pare, să ne spună că totul a fost o joacă, de o zi, asemenea celor făcute de liceeni pe la mol. Dîrzu se autointitulează candidat la Primărie, proclamându-și victoria prin ziare, în timp ce liberalii contra-atacă cu sondaje fabricate. Ceea ce vroia să fie o poveste dulce de Dragobete se dovedește a fi doar un jurnal de front, în care sunt consemnate cu sânge luptele interne din USLA. Între cele două partide nu există nici un fel de comunicare. Atanasiu și Dîrzu nici măcar nu-și vorbesc, iar liberalii îi tratează de sus pe pesediști, luându-i de fiecare dată în râs. Atanasiu își trimite doar locotenenții din eșalonul II să discute cu conducerea de la PSD și nu a vrut să vină nici la semnarea protocolului, dar l-au obligat de la București. Dîrzu habar nu are pe ce lume e. Spune că nu există infrastructură când în oraș se lucrează, de mai mulți ani, la refacerea canalizării, aducțiunii de apă și la refacerea străzilor, spune că va face parc industrial la Alba Iulia, când primarul Mircea Hava a început deja de mai mult de un an proiectul zonei de dezvoltare economică și deja a fost inaugurat, în această zonă, sediul unei firme de importanță europeană. La fel cum a văzut și el la televizor că a fost Elena Udrea în Cetate și acum vorbește de proiecte megalomanice. Îi recomand lui Dîrzu, dacă vrea să candideze la primărie, să mai iasă, măcar la sfârșit de săptămână, să se plimbe prin oraș, să știe măcar ce are și ce nu are orașul ăsta. Îi împrumut și un GPS, să nu se rătăcească…”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. lamuritorul

    joi, 03.03.2011 at 08:13

    Popoare pesedist , triada OVI nu apare in sondajele USL pentru ca nu trece de 5%. Cu regret…

  2. albaiulianul

    duminică, 06.03.2011 at 15:47

    Ai dreptate, S-au facut mule. Nu vreau sa fiu rau si sa intreb cate s-ar fi putut face si daca au fost respectrate niste prioritati. Nu vreau sa vorbesc despre drumuri, de cate ori au fost carpite si cum arata totus. Am sa intreb despre canalizare.Epurarea apelor uzate se face in statii cu ajutorul bacteriilor. Este foarte importanta concentratia de materii organice din apa colectata. Apa de ploaie modifica concentratia astfel epurarea nu mai are loc. Mai mult, o ploaie buna spala bacteriile iar statia devine nefolositoare.In Alba Nu se colecteaza separat apa menajera. Pentru ce se mai cheltuieste pentru canalizare ? Asa ca sa avem o investitie ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax