Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

RAPORT: Porche și Mercedes cele mai fiabile mașini second-hand. La coada clasamentului: Fiat, Chevrolet și Kia

Publicat

masini second hand

Un raport întocmit de o organizație germană care coordonează verficarea tehnică a autovehiculelor, a făcut un raport a celor mai fiabile mașini la mâna a doua a de pe piața din Germania. Piața germană este una dintre cele  mai accesate de românii care vor să-şi cumpere o maşină la mâna a doua. Aici oferta este largă, în general maşinile sunt într-o stare tehnică decentă, dacă nu se urmăresc chilipirurile. 

Statisticile TÜV Report au la bază rezultatele inspecţiilor tehnice periodice desfăşurate în anul precedent pe teritoriul statului german şi iau în considerare defecţiunile descoperite în timpul inspecţiilor.

Însă în respectivul top intră numai modelele care au totalizat cel puţin 500 de inspecţii tehnice, deci statisticile TÜV Report sunt destul de exacte. Maşinile sunt catalogate în funcţie de categoria de vechime.

La fiecare model în parte este trecută media kilometrajelor maşinilor verificate, lucru util pentru cei care vor să-şi cumpere o maşină din Germania. În fine, procentul din dreptul fiecărui model reprezintă rata de apariţie a defecţiunilor (cu cât e mai mic, cu atât e mai bine).

Astfel, la categoria maşinilor cu 2-3 ani vechime, de exemplu, clasamentul începe cu Porsche 911 (două defecţiuni la 29.000 kilometri rulaţi), Mercedes GLK (două defecţiuni la 52.000 kilometri rulaţi) şi Mercedes B (2,2 defecţiuni, 40.000 kilometri rulaţi).

Un model accesibil, Mazda 2, se află pe locul şase (2,5 defecţiuni, 33.000 kilometri). Primul VW din clasament este pe locul 15. Este vorba de modelul Golf Plus (3,2 defecţiuni, 33.000 kilometri).

La mijlocul clasamentului se află modele ale Ford, Toyota, Hyundai, Skoda, Nissan sau Suzuki (5,1-5,9 defecţiuni înregistrate la un rulaj cuprins între 30.000 şi 66.000 de kilometri).

Cel mai bine clasat model al Renault este Modus, pe locul 51, din 134 de modele (4,6 defecţiuni şi 27.000 de kilometri).

Apoi, cel mai fiabil autoturism Dacia este, pe locul 110, Sandero (7,4 defecţiuni, 37.000 de kilometri), urmat de Duster (9,2 defecţiuni, 51.000 kilometri).

Dacia Logan stă chiar mai rău cu 9,8 defecţiuni la un rulaj de 43.000 de kilometri. În fine, în coada clasamentului se află Fiat Punto (10,5 defecţiuni, 33.000 kilometri), Chevrolet Spark (10,6 defecţiuni, 33.000 kilometri), Chevrolet Captiva (11,0 defecţiuni, 49.000 kilometri), Kia Sorento (11,2 defecţiuni, 52.000 kilometri), şi Kia Sportage (11,5 defecţiuni, 43.000 kilometri).

Piața germană este una dintre cele  mai accesate de românii care vor să-şi cumpere o maşină la mâna a doua. Aici oferta este largă, în general maşinile sunt într-o stare tehnică decentă, dacă nu se urmăresc chilipirurile.

În plus, cel puţin parţial, în acest moment există o serie de reglemetări prin care vânzătorii sunt obligaţi să declare la încheierea tranzacţiei numărul real de kilometri rulaţi de maşină vândută. Este vorba de dealeri, care de cele mai multe ori oferă şi garanţie.

Sursă: Adevărul.ro

 


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Maşini cu defecţiuni tehnice oprite în trafic la Ocna Mureş. 15 şoferi sancţionaţi de Poliţie

Publicat

control trafic RAR Politia

Poliţia şi RAR au oprit în trafic, joi, maşini cu defecţiuni tehnice şi au sancţionat 15 şoferi. Amenzile aplicate de oamenii legii au fost în valoare de peste 3000 de lei. Joi, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Ocna Mureş,  împreună cu specialişti din cadrul Registrului Auto Român – Alba, au organizat, pe DJ 107 D, […]

Citește mai departe
Publicitate

BLAJ

Bătrân din Blaj cercetat pentru act sexual cu un minor, tâlhărit chiar de tânărul cu care a avut raporturi intime

Publicat

masina, politie, rutiera, alba

Un bătrân de 80 de ani din Blaj s-a ales cu dosar penal pentru act sexual cu un minor, după ce a reclamat la poliție că a fost tâlhărit chiar de tânărul de 16 ani pe care îl chemase pentru a întreține raporturi sexuale. Minorului în cauza i-a fost întocmit dosar penal deoarece l-a agresat […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

ÎNSCRIERI la şcoală 2019: Astăzi, ultima zi de completare a cererilor, în prima etapă. Situaţia din judeţul Alba

Publicat

clasa pregatitoare

Vineri, 22 martie, este ultima zi în care părinţii mai pot completa, online sau la unitatea de învățământ, cererile-tip, în prima etapă de înscriere a copiilor la şcoală în anul de învăţământ 2019-2020. Potrivit celei mai recente situaţii publicate de Ministerul Educaţiei, în judeţul Alba au fost înregistrate peste 2000 de cereri. Vineri, 29 martie, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Undă verde în procesul hoților care au spart casa patronilor companiei Elis Pavaje din Alba. A fost admis rechizitoriul

Publicat

spargere gota

Judecarea celor patru bărbați care au spart casa patronilor companiei Elis Pavaje și au furat furat bani, bunuri şi bijuterii în valoare de circa 600.000 de lei, va începe în curând. Doi dintre cei patru inculpați au atacat în instanță cum au fost administrate probele din dosar, de către procurori, dar Tribunalul Alba le-a respins cererea. […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate