Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

RAPORT: Porche și Mercedes cele mai fiabile mașini second-hand. La coada clasamentului: Fiat, Chevrolet și Kia

avatar

Publicat

masini second hand

Un raport întocmit de o organizație germană care coordonează verficarea tehnică a autovehiculelor, a făcut un raport a celor mai fiabile mașini la mâna a doua a de pe piața din Germania. Piața germană este una dintre cele  mai accesate de românii care vor să-şi cumpere o maşină la mâna a doua. Aici oferta este largă, în general maşinile sunt într-o stare tehnică decentă, dacă nu se urmăresc chilipirurile. 

Statisticile TÜV Report au la bază rezultatele inspecţiilor tehnice periodice desfăşurate în anul precedent pe teritoriul statului german şi iau în considerare defecţiunile descoperite în timpul inspecţiilor.

Însă în respectivul top intră numai modelele care au totalizat cel puţin 500 de inspecţii tehnice, deci statisticile TÜV Report sunt destul de exacte. Maşinile sunt catalogate în funcţie de categoria de vechime.

La fiecare model în parte este trecută media kilometrajelor maşinilor verificate, lucru util pentru cei care vor să-şi cumpere o maşină din Germania. În fine, procentul din dreptul fiecărui model reprezintă rata de apariţie a defecţiunilor (cu cât e mai mic, cu atât e mai bine).

Astfel, la categoria maşinilor cu 2-3 ani vechime, de exemplu, clasamentul începe cu Porsche 911 (două defecţiuni la 29.000 kilometri rulaţi), Mercedes GLK (două defecţiuni la 52.000 kilometri rulaţi) şi Mercedes B (2,2 defecţiuni, 40.000 kilometri rulaţi).

Un model accesibil, Mazda 2, se află pe locul şase (2,5 defecţiuni, 33.000 kilometri). Primul VW din clasament este pe locul 15. Este vorba de modelul Golf Plus (3,2 defecţiuni, 33.000 kilometri).

La mijlocul clasamentului se află modele ale Ford, Toyota, Hyundai, Skoda, Nissan sau Suzuki (5,1-5,9 defecţiuni înregistrate la un rulaj cuprins între 30.000 şi 66.000 de kilometri).

Cel mai bine clasat model al Renault este Modus, pe locul 51, din 134 de modele (4,6 defecţiuni şi 27.000 de kilometri).

Apoi, cel mai fiabil autoturism Dacia este, pe locul 110, Sandero (7,4 defecţiuni, 37.000 de kilometri), urmat de Duster (9,2 defecţiuni, 51.000 kilometri).

Dacia Logan stă chiar mai rău cu 9,8 defecţiuni la un rulaj de 43.000 de kilometri. În fine, în coada clasamentului se află Fiat Punto (10,5 defecţiuni, 33.000 kilometri), Chevrolet Spark (10,6 defecţiuni, 33.000 kilometri), Chevrolet Captiva (11,0 defecţiuni, 49.000 kilometri), Kia Sorento (11,2 defecţiuni, 52.000 kilometri), şi Kia Sportage (11,5 defecţiuni, 43.000 kilometri).

Piața germană este una dintre cele  mai accesate de românii care vor să-şi cumpere o maşină la mâna a doua. Aici oferta este largă, în general maşinile sunt într-o stare tehnică decentă, dacă nu se urmăresc chilipirurile.

În plus, cel puţin parţial, în acest moment există o serie de reglemetări prin care vânzătorii sunt obligaţi să declare la încheierea tranzacţiei numărul real de kilometri rulaţi de maşină vândută. Este vorba de dealeri, care de cele mai multe ori oferă şi garanţie.

Sursă: Adevărul.ro

 

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

ACTUALITATE

Sorin Bumb, PNL Alba: ” Principala grijă a guvernului a devenit bunăstarea pușcăriașilor”

avatar

Publicat

sorin bumb, pnl alba

Într-un comunicat de presă, deputatul PNL de Alba, Sorin Ioan Bumb, declară că principala grijă a guvernului PSD a devenit bunăstarea pușcăriașilor, și ”nicidecum starea dezastruoasă a economiei sau starea pacienților din spitale”. ”Asistăm, în ultimele zile, la un val de violențe comise de pușcăriașii eliberați în “promoția Toader”. Mânați din urmă și de faptul […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO „Eminescu și copiii”: Moment literar-artistic, la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Alba Iulia

avatar

Publicat

La Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Alba Iulia, elevii și cadrele didactice au format marți, 15 ianuarie, un singur suflet pentru aniversarea a 169 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Emniescu și totodată a 25 de ani de când școala poartă numele patronului său spiritual.  Elevii ciclului gimnazial coordonați de profesorii de limba […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Mașină în flăcări pe strada Ionel Pop din Alba Iulia

avatar

Publicat

O mașină a luat foc marți seara, în jurul orei 20.50, pe strada Ionel Pop din Alba Iulia. La fața locului s-a deplasat un echipaj al ISU Alba. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine cu o autospecială la un incendiu izbucnit la un autoturism în Alba Iulia, a transmis ISU Alba. Urmează să fie stabilită […]

Citește mai departe
Publicitate

AIUD

VIDEO: Scene șocante de violență între doi tineri. Elev de liceu din Alba, agresat în plină stradă de un alt adolescent

avatar

Publicat

bagau

Elev bătut pe stradă: Un adolescent de 17 ani din Băgău (județul Alba), elev la un liceu din Ciumbrud, a fost lovit violent de un alt tânăr, în vârstă de 16 ani. Totul ar fi pornit de la o fată. Incidentul s-a produs luni în jurul prânzului, în apropierea unei stații de autobuz din Ciumbrud, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate