Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

RAPORT: Porche și Mercedes cele mai fiabile mașini second-hand. La coada clasamentului: Fiat, Chevrolet și Kia

avatar

Publicat

Publicitate
masini second hand

Un raport întocmit de o organizație germană care coordonează verficarea tehnică a autovehiculelor, a făcut un raport a celor mai fiabile mașini la mâna a doua a de pe piața din Germania. Piața germană este una dintre cele  mai accesate de românii care vor să-şi cumpere o maşină la mâna a doua. Aici oferta este largă, în general maşinile sunt într-o stare tehnică decentă, dacă nu se urmăresc chilipirurile. 

Statisticile TÜV Report au la bază rezultatele inspecţiilor tehnice periodice desfăşurate în anul precedent pe teritoriul statului german şi iau în considerare defecţiunile descoperite în timpul inspecţiilor.

Însă în respectivul top intră numai modelele care au totalizat cel puţin 500 de inspecţii tehnice, deci statisticile TÜV Report sunt destul de exacte. Maşinile sunt catalogate în funcţie de categoria de vechime.

La fiecare model în parte este trecută media kilometrajelor maşinilor verificate, lucru util pentru cei care vor să-şi cumpere o maşină din Germania. În fine, procentul din dreptul fiecărui model reprezintă rata de apariţie a defecţiunilor (cu cât e mai mic, cu atât e mai bine).

Astfel, la categoria maşinilor cu 2-3 ani vechime, de exemplu, clasamentul începe cu Porsche 911 (două defecţiuni la 29.000 kilometri rulaţi), Mercedes GLK (două defecţiuni la 52.000 kilometri rulaţi) şi Mercedes B (2,2 defecţiuni, 40.000 kilometri rulaţi).

Un model accesibil, Mazda 2, se află pe locul şase (2,5 defecţiuni, 33.000 kilometri). Primul VW din clasament este pe locul 15. Este vorba de modelul Golf Plus (3,2 defecţiuni, 33.000 kilometri).

La mijlocul clasamentului se află modele ale Ford, Toyota, Hyundai, Skoda, Nissan sau Suzuki (5,1-5,9 defecţiuni înregistrate la un rulaj cuprins între 30.000 şi 66.000 de kilometri).

Cel mai bine clasat model al Renault este Modus, pe locul 51, din 134 de modele (4,6 defecţiuni şi 27.000 de kilometri).

Apoi, cel mai fiabil autoturism Dacia este, pe locul 110, Sandero (7,4 defecţiuni, 37.000 de kilometri), urmat de Duster (9,2 defecţiuni, 51.000 kilometri).

Dacia Logan stă chiar mai rău cu 9,8 defecţiuni la un rulaj de 43.000 de kilometri. În fine, în coada clasamentului se află Fiat Punto (10,5 defecţiuni, 33.000 kilometri), Chevrolet Spark (10,6 defecţiuni, 33.000 kilometri), Chevrolet Captiva (11,0 defecţiuni, 49.000 kilometri), Kia Sorento (11,2 defecţiuni, 52.000 kilometri), şi Kia Sportage (11,5 defecţiuni, 43.000 kilometri).

Piața germană este una dintre cele  mai accesate de românii care vor să-şi cumpere o maşină la mâna a doua. Aici oferta este largă, în general maşinile sunt într-o stare tehnică decentă, dacă nu se urmăresc chilipirurile.

În plus, cel puţin parţial, în acest moment există o serie de reglemetări prin care vânzătorii sunt obligaţi să declare la încheierea tranzacţiei numărul real de kilometri rulaţi de maşină vândută. Este vorba de dealeri, care de cele mai multe ori oferă şi garanţie.

Sursă: Adevărul.ro

 

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

EVENIMENT

ACCIDENT rutier pe DN 7, la ieșirea din Vințu de Jos, în zona motelului Lutsch 2000. TRAFIC ÎNGREUNAT

avatar

Publicat

politie noaptea

Două persoane au fost rănite ușor în urma unui accident rutier petrecut luni seară pe DN 7 în zona intersecției cu DJ 107 C, la ieșirea din vințu de Jos, în zona motelului Lutsch 2000. În urma evenimentului rutier traficul în zonă este îngreunat. Un accident rutier s-a petrecut luni seară în jurul orei 17:45 pe […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Vremea de 1 Decembrie. Condiţii meteo în Transilvania şi la munte în următoarele două săptămâni

avatar

Publicat

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru perioada 19 noiembrie – 2 decembrie, în regiuni din ţară. În Transilvania, vremea se răceşte până în 24 noiembrie, apoi se încălzeşte până în 27 noiembrie, temperaturile urmând să scadă din nou din 28 noiembrie. Noi şanse de precipitaţii vor fi în zilele de 20, 21, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Aproape 300.000 de lei pentru lucrări de întreținere a zidurilor de pe Latura de Vest a Cetății Vauban din Alba Iulia

avatar

Publicat

Mai bine de 62.000 de euro va plăti Primăria Alba Iulia pentru lucrări de întreținere a zidurilor de pe Latura de Vest a Cetății Vauban din Alba Iulia. Licitația pentru acest serviciu a fost câștigată de ADDA CONSTRUCT SRL, o firmă din Alba Iulia.Valoarea contractului este de 292.500 de lei și presupune lucrări de curățare și protecție […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Expoziţie a fotografului de război Costică Acsinte, la Alba Iulia. Portrete de militari şi viaţa în anii `30-68

avatar

Publicat

ACSINTE.100, expoziția cu fotografii de la începutul secolului 20, din colecția personală a sergentului fotograf Costică Acsinte, va fi deschisă publicului la Casa Forum din Alba Iulia, în perioada 22 – 25 noiembrie.Expoziția cuprinde 100 de fotografii, în format print și digital, semnate de Costică Acsinte, și acoperă trei teme distincte: Primul Război Mondial, Portrete […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate