Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Rată de infectare de 1 la 10.000 după prima săptămână de școală. Ministrul Educației: situația nu este îngrijorătoare

Publicat

După prima săptămână de cursuri în școli, situația nu este îngrijorătoare, cu o rată de infectare de 1 la 10.000, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, la Antena 3.

Ministrul spune că experţii în epidemiologie au considerat că riscul este gestionabil, dar că riscul nu poate fi eliminat complet. Cei 290 de elevi care au fost testați pozitiv în această săptămână s-au infectat anterior începerii școlii, iar prezența fizicî în școli își va face simțite efectele de săptămâna viitoare.

Vezi și LISTA școlilor din ALBA cu scenariile în care vor funcționa, în săptămâna 15-19 februarie. Decizia CJSU Alba

Ministerul s-a declarat convins că nu se va ajunge la situația închiderii școlilor, dar, în eventualitatea în care situația o va cere, nu va ezita să o facă.

Cîmpeanu a mai adăugat că săptămâna viitoare va discuta cu autoritățile sanitare despre purtarea măștii la orele de sport.

În prima săptămâna de cursuri, au fost depistați pozitiv 290 de elevi și 259 de cadre didactice, iar cursurile din 203 clase au fost suspendate.

Citește și Peste 20 de cazuri confirmate COVID în rândul elevilor și personalului didactic și auxiliar în școlile din Alba

Până joi, în județul Alba erau confirmate peste 20 de cazuri COVID în rândul elevilor și personalului didactic și auxiliar din școli, potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Școlar Județean.

Potrivit DSP Alba, ”în intervalul 8 – 10 februarie, în județul Alba au fost testați pozitiv 10 elevi și 2 profesori din județul Alba. Niciunul dintre cei 12 nu a participat fizic la cursuri odată cu deschiderea școlilor în data de 8 februarie 2021.

DSP Alba mai precizează că majoritatea sunt elevi și profesori de gimnaziu și liceu și frecventează cursuri online”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate