Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

UPDATE ALBA: Peste 20 de cazuri confirmate COVID în rândul elevilor și personalului didactic și auxiliar în școli. Precizări DSP

Publicat

sediul ISJ Alba

Până joi, în județul Alba erau confirmate peste 20 de cazuri COVID în rândul elevilor și personalului didactic și auxiliar din școli, potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Școlar Județean.

UPDATE, ora 17.00: La Colegiul Național Militar din Alba Iulia, patru dintre cei cinci elevi confirmați pozitiv COVID au fost preluați de familii și transportați la domicilii.

Aceștia sunt asimptomatici. Potrivit reprezentanților unității, la ore se respectă regulile în vigoare – cele privind purtarea măștii de protecție, cea privind distanțarea și celelalte norme sanitare în vigoare. Spațiile sunt dezinfectate zilnic și se asigură aerisirea claselor.

UPDATE, ora 15.45: Precizare DSP Alba – ”În ultimele 3 zile, mai precis în intervalul 8 – 10 februarie, în județul Alba au fost testați pozitiv 10 elevi și 2 profesori din județul Alba. Niciunul dintre cei 12 nu a participat fizic la cursuri odată cu deschiderea școlilor în data de 8 februarie 2021.

Majoritatea sunt elevi și profesori de gimnaziu și liceu și frecventează cursuri online.

Testarea elevilor pozitivi nu a avut loc în școli, ci ca urmare a depistării unor cazuri în propriile familii”. Potrivit DSP, situația prezentată nu include ”eventuale cazuri de elevi confirmați cu COVID-19 în cadrul Colegiului Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia.

Știrea inițială

Este vorba despre 9 elevi, cinci dintre ei de la Colegiul Național Militar din Alba Iulia, respectiv 16 cadre didactice și personal auxiliar din învățământul preuniversitar – confirmați pozitiv COVID.

În ceea ce privește cei cinci elevi de la Colegiul Militar, aceștia sunt izolați și fac cursuri online, potrivit reprezentanților colegiului.

Ceilalți elevi ai unității participă în continuare la ore în sistem față în față.

Inspectoratul Școlar Județean Alba nu a precizat dacă persoanele respective au fost confirmate înainte sau după data de 8 februarie când unele unități școlare din județ au început cursurile în format fizic.

Deocamdată nu au fost schimbări de scenarii în ceea ce privește funcționarea unităților de învățământ din județ. O actualizare a situației a va fi făcută cel mai probabil vineri, pentru săptămâna viitoare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax