Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Reacția primarului din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, după câștigarea procesului cu senatorul Matieș: ”Familia mea a avut de suferit”

Publicat

Primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa a făcut pentru alba24.ro, o serie de declarații după ce a câștigat procesul cu senatorul Călin Matieș.

Parlamentarul a fost contactat de reporterii publicației, în repetate rânduri, pentru un punct de vedere, însă a precizat că va face declarații într-un video live. 

Reamintim că după o serie de acuzații grave la adresa a două firme administrate de rude ale primarului Pleșa, edilul l-a dat în judecată pe Matieș și i-a cerut daune de 100.000 de lei. 

În data de 24 iunie 2022, magistrații Judecătoriei Alba Iulia au dat o primă decizie în instanță: senatorul Matieș trebuie să îi plătească daune de 15.000 de lei și să publice într-o serie de ziare, hotărârea magistraților.

CITEȘTE ȘI: DECIZIE: Senatorul PSD, Călin Matieș, OBLIGAT de instanță să îi plătească daune morale primarului din Alba Iulia, Gabriel Pleșa

Primarul Gabriel Pleșa: S-a făcut justiție, familia mea a avut mult de suferit

”Este o hotărâre foarte corectă a instanței, într-adevăr s-a făcut justiție. Nu exista nici un element încât să își poată permite să ma denigreze.

Deși a încercat să spună că este o declarație politică, a dat întâi ca știre, pe presă, pe rețelele de socializare și mai mult ce mi se părea cel mai condamnabil, când anumiți oameni care intrau pe Facebook și îi comentau le-a încurajat aceste comentarii inclusiv <<să meargă la pușcărie>>, adică comentarii foarte dure pe care le-a încurajat oarecum.

Măcar dacă ar fi spus <<stați să vedem, să se verifice, să se cerceteze>>”, a declarat Gabriel Pleșa, pentru alba24.ro.

CITEȘTE ȘI: Senatorul Matieș (PSD), derapaj după ce primarul din Alba Iulia l-a dat în judecată: vrea bani pentru transplant de testicule

Rezultatul unui control, după declarațiile senatorului

Mai mult de atât, Gabriel Pleșa a făcut public și rezultatul controlului făcut de Direcţia Generală Control şi Antifraudă din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

”La o firmă, pe ultimii trei ani, în urma controlului au fost găsiți zero lei, decont, iar pe altă firmă 36 de lei”, a precizat Gabriel Pleșa.

CITEȘTE ȘI: Comunicat senatorul Călin Matieș: Firmele familiei primarului Pleșa decontează mai mult decât toate spitalele din Alba la un loc

De asemenea, Gabriel Pleșa a mai precizat că decizia în primă instanță trebuie să fie un exemplu pentru orice om politic, deoarece ”nu poți să jignești o persoană, dacă esti într-o competiție politică”.

Primarul Gabriel Pleșa a mai spus că în urma afirmațiilor făcute de Matieș, familia sa a avut de suferit. Una dintre firme este administrată de cumnata primarului, iar la alta, nepotul edilului.

”Nu am spus-o până acum, dar cumnata mea a avut mari probleme de sănătate în toată această perioadă”, a mai spus Gabriel Pleșa.

Gabriel Pleșa a mai precizat că înainte de a merge în instanță, a încercat o mediere a conflictului, dar Călin Matieș nu ar fi fost de acord.

Chiar cu o zi înainte de o primă decizie, senatorul Matieș, a precizat că dacă va pierde procesul va face apel. Reamintim că momentan, decizia Judecătoriei Alba Iulia este doar în primă instanță și poate fi atacată de ambele părți.

CITEȘTE ȘI: Gabriel Pleșa – drept la replică: ”Senatorul melcilor cu origine controlată”

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. localnic

    sâmbătă, 25.06.2022 at 11:05

    Are dreptate senatorul… „Familia” ta este abonata la banii CNAS Alba asa ca mai bine ai avea nunul simt sa taci din gura. Prietenii stiu de ce.

  2. Arta dialogului

    sâmbătă, 25.06.2022 at 18:16

    Cand capul nu controleaza gura, sufera buzunarul si imaginea, daca exista!
    Si mai sunt astfel de cazuri pe rol.
    Tineretea=lipsa de experienta, isi spuñe cuvintul.

  3. marius

    sâmbătă, 25.06.2022 at 23:51

    toti se lupta pentru ciolan, ii doare in cot de populatie, placa ai nostii vin ai nostrii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax