Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Recalculare pensii 2024. Anunțul ministrului Muncii despre documentele pe care trebuie să le prezinte pensionarii

Publicat

Recalculare pensii 2024. Ministrul Muncii a făcut precizări, luni, despre documentele pe care trebuie să le prezinte pentru recalcularea pensiilor.

Anunțul ministrului se referă la documente pentru venituri realizate după anul 2001.

Pensionarii ”nu trebuie să facă drumuri inutile la serviciile private de arhivare sau la casele de pensii pentru depunerea de noi documente care să ateste veniturile realizate, dacă acestea sunt după anul 2001”, a precizat ministrul Simona Bucura-Oprescu.

Recalculare pensii 2024. Termen pentru depunerea documentelor

Anterior, aceasta a precizat că, din 1 septembrie 2024, pensionarii vor avea șase luni la dispoziție să prezinte documentele pentru recalculare.

Este vorba despre documentele suplimentare pentru pensie care dovedesc orele suplimentare, primele în bani și cel de-al 13-lea salariu, acolo unde este cazul. Acestea vor fi luate în considerare la recalcularea pensiei.

Recalculare pensii 2024. Noua lege

Noua lege a pensiilor ar urma să intre în vigoare din toamnă. Oficialii de la Casa de Pensii au finalizat normele de aplicare a acesteia.

„Această lege a fost gândită pentru a corecta inechitățile care există în prezent. În primul rând garantăm prin lege că 1 ianuarie este data la care, an de an, se majorează pensiile.

Nu vor mai fi pensii diferite în funcție de legile care au existat de-a lungul timpului. Regula de bază a pensiilor este că pentru muncă și contribuții egale pensiile vor fi egale”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 08.04.2024 at 21:46

    Mai terminaţi o dată cu bazaconiile astea, că deja lumea s-a prins că-i doar campanie electorală. Se spunea azi pe un canal tv că grupele de muncă n-ar mai conta. Comenta Hossu.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax