Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Recensământ 2022: Topul județelor la autorecenzare, de la debutul etapei. Câte persoane din Alba au completat chestionarele

Publicat

Recensământul Populației și Locuințelor din România a început, luni, 14 martie, pentru prima dată în istorie sub o nouă formă. Întregul proces este complet digitalizat și a fost introdusă și o etapă de autorecenzare prin care fiecare cetățean va completa online chestionarul de recensământ.

Această etapă se desfășoară până pe 15 mai, urmând ca apoi să aibă loc intrarea recenzorilor în teren, la acele adrese unde nu s-a făcut autorecenzarea.

Vezi și Recensământ 2022: La ce întrebări trebuie să răspundă românii. Cum se completează chestionarul. DOCUMENT

După 5 zile, Institutul Național de Statistică a recepționat aproape 520.000 de chestionare.

Bucureștiul este pe primul loc, cu peste 76.000 de chestionare completate și trimise. Urmează județul Cluj, cu peste 23.000 de chestionare. Podiumul este completat de județul Ilfov, de unde s-au primit puțin peste 22.000 de chestionare. Județele Mehedinți, Giurgiu și Tulcea sunt codașe, până acum, în topul autorecenzării.

Județul Alba are un număr de 7238 de chestionare completate și se situează în partea inferioară a clasamentului.

Autorecenzarea se poate face pe www.recensamantromania.ro sau pe autorecenzare.insse.ro. Pentru cei care nu au dispozitive conectate la internet sau nu știu să utilizeze un astfel de instrument, autorecenzarea se poate face în punctele de autorecenzare asistată stabilite de fiecare primărie din țară.

Citește și GHID Recensământ 2021: cum se face autorecenzarea online. Pașii pentru înregistrare și întrebările din chestionar

Angajatorii au obligaţia de a le acorda angajaților care prezintă codul eliberat de platformă o zi liberă. Ziua liberă plătită se acordă în termen de maximum 12 luni de la data realizării cu succes a autorecenzării, respectiv până cel târziu în luna mai a anului 2023, de comun acord angajat-angajator.

Codul de confirmare a încheierii cu succes a autorecenzării este generat automat de platforma informatică a site-ului recensământului pentru fiecare formular individual transmis cu succes către baza de recensământ.

Vezi și Cum se poate lua ZI LIBERĂ pentru autorecenzare la Recensământ. Ce trebuie să facă angajații

Fiecare salariat care se autorecenzează sau este autorecenzat are dreptul la o zi liberă plătită din partea angajatorului.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. pilu

    sâmbătă, 19.03.2022 at 13:13

    Nu înţeleg de ce şi a locuinţelor ? Astea se găsesc la taxe şi impozite la fiecare Primărie.

  2. Stelian ion

    sâmbătă, 19.03.2022 at 16:23

    Corect.Dar tb.sa fim noi mai cstolici decât papa.

  3. Liviu

    marți, 22.03.2022 at 09:55

    Din cauza ca nu poti conta pe masluirile multor primării, trăim cu o realitate greu de gestionat atât în ceea ce privește populația cât și locuințele!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax