Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Rețea de canalizare menajeră în două sate ce aparțin de orașul Ocna Mureș. Contractul de finanțare a fost semnat

Publicat

,Cisteiu de Mureș și Micoșlaca, sate ce aparțin de orașul Ocna Mureș, vor beneficia de o rețea de canalizare menajeră. Investiția se ridică la peste 10,2 milioane de lei, din care 9,9 milioane de lei sunt asigurați prin programul „Anghel Saligny”. Contractul de finanțare a fost semnat miercuri, de către primarul Silviu Vințeler. 

Primarul orașului Ocna Mureș, Silviu Vințeler, a semnat miercuri, 15 februarie, contractul de finanțare pentru investiția „Rețea de canalizare menajeră în localitățile Cisteiu de Mureș și Micoșlaca”.

Valoarea totală a proiectului este de 10.255.086,97 lei, cu TVA inclus. Din această sumă, finanțarea prin programul „Anghel Saligny” este de 9.908.289,18 lei, cu TVA.

Proiectul prevede realizarea unui sistem de preluare în sistem centralizat a apelor menajere. Acestea vor fi conduse, prin intermediul a 4 stații de pompare, la o rețea de canalizare existentă la intrarea în Ocna Mures. De aici, apele uzate vor ajunge la stația de epurare existentă.

Proiectul urmează să fie realizat în intravilanul și extravilanul orașului Ocna Mureș. Lucrările din extravilan sunt compuse din conducta de refulare apa uzată. Aceasta va fi amplasată de-a lungul DC 9 – fără afectarea acestuia, între localitățile Micoșlaca – Cisteiu de Mureș și Cisteiu de Mureș – Ocna Mureș.

Lungimea rețelei de distribuție în intravilan va fi de 8.130 m. Sunt prevăzute:

  • 267 cămine de canalizare,
  • 510 cămine racorduri canalizare,
  • patru stații de pompare apă uzată,
  • cinci cămine de inspecție golire/aerisire.

Racordurile de canalizare vor avea o lungime de 3.060 m, iar rețeaua de refulare apă uzată va avea o lungime de 1.633 m.

În extravilan vor fi amenajate 8 cămine de inspecție golire/aerisire. Rețeaua de refulare apă uzată va avea o lungime de 2.142 m.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate