Connect with us
Publicitate

BLAJ

Rezultat NEGATIV la a doua testare de coronavirus, pentru cele cinci asistente medicale și infirmiere de la Spitalul din Blaj

Publicat

Toate testele efectuate vineri și sâmbătă pentru personalul medical și auxiliar de la Spitalul Blaj au fost negative, a anunțat primarul Gheorghe Valentin Rotar pe Facebook.

În personalul testat au fost și asistentele medicale care au fost confirmate pozitiv, în urmă cu două zile, cu noul coronavirus, dar acum, la o nouă testare, rezultatul acestora a fost negativ. 

” În această situație se află și cele 5 asistente medicale și infirmiere, care au fost depistate la prima testare cu COVID-19 și care, acum, la o nouă testare, au primit rezultat negativ! În urma rezultatelor, acestea vor părăsi spitalul în această seară și vor rămâne în izolare la domiciliu, timp de 14 zile.

CITEȘTE ȘI: UPDATE: Un medic și patru asistente de la spitalul din Blaj, testați pozitiv pentru coronavirus

De asemenea, testul pentru medicul infectat cu COVID-19 a ieșit negativ! Acesta este în stare bună și va continua tratamentul în spital, urmând să fie re-testat în ziua a 12-a și a 13-a de la internare.

Aceste vești confirmă eficiența măsurilor de igienă, distanțare socială și izolare luate la Blaj, dar arată și gradul de responsabilitate al majorității blăjenilor.

Sper să priviți cu înțelegere măsurile suplimentare de siguranță, care au fost luate de Paști și în acest sfârșit de săptămână, și mă bucur că azi, la Blaj, nu există blăjeni infectați cu COVID-19 sau alte cazuri în afara celor tratate la Spitalul Blaj, spital suport pentru cazurile cele mai grave din județ”, a scris primarul din Blaj pe Facebook.

Explicația DSP Alba pentru rezultatul negativ

”Rezultatele testelor de diagnostic pentru COVID 19 pot fi pozitive sau negative în funcție de încărcătură virala din proba recoltată. Mai exact, unei persoane pozitive, care a trecut prin boala și i-a fost recoltat în perioada de vindecare, cu siguranță testul iese pozitiv cât încă încărcătura virală este detectabilă de către reactivii și echipamentele de laborator, iar după doua zile, cum este cazul de față, încărcătură virala să îi scadă, sub pragul detectabil”, a declarat Alexandru Sinea, directorul DSP Alba.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax