Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

CONDIȚIILE anunțate de Rusia pentru oprirea războiului din Ucraina. O nouă sesiune de negocieri, programată în Belarus

Publicat

Administraţia de la Kremlin a reafirmat, luni, condiţiile pentru oprirea intervenţiei militare, printre acestea figurând recunoaşterea internaţională a anexării Crimeei, independenţa regiunilor Lugansk şi Doneţk şi neutralitatea Ucrainei din punct de vedere militar.

„Putem opri operaţiunile militare în orice moment, după demilitarizare” şi dacă sunt îndeplinite condiţiile solicitate, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei, citat de BBC News.

Vezi și Arsenalul nuclear al Rusiei în 2022: Satan2, racheta invizibilă care dă fiori Occidentului. LISTA: țări care dețin bombe atomice

Printre condiţii, Peskov a menţionat recunoaşterea regiunii anexate Crimeea ca fiind teritoriu rus, recunoaşterea independenţei regiunilor separatiste ucrainene Doneţk şi Lugansk şi neutralitatea Ucrainei din punct de vedere militar. Peskov a cerut ca în Constituţia Ucrainei să fie introdusă o clauză clară prin care să existe garanţii că ţara nu va adera la NATO.

Condiții anunțate de ruși pentru încetarea invaziei în Ucraina

  • recunoașterea regiunii anexate Crimeea ca fiind teritoriu rus
  • recunoaşterea independenţei regiunilor separatiste ucrainene Doneţk şi Lugansk şi
  • neutralitatea Ucrainei din punct de vedere militar.
  • în Constituţia Ucrainei să fie introdusă o clauză clară prin care să existe garanţii că ţara nu va adera la NATO.

Dmitri Peskov susţine că Rusia nu va mai formula alte revendicări teritoriale. Rusia a anexat regiunea ucraineană Crimeea în 2014, iar în februarie 2022 a recunoscut ondependenţa regiunilor separatiste ucrainene Doneţk şi Lugansk, dar aceste decizii nu sunt recunoscute la nivel internaţional.

A treia sesiune de negocieri între delegaţiile Ucrainei şi Rusiei este programată în Belarus în această după-amiază.

Putin avertizează că își va atinge obiectivele „fie prin negociere, fie prin război”

Sute de mii de oameni continuă să fugă din Ucraina în ţările vecine, în timp ce armata rusă creşte ritmul și puterea bombardamentelor. În mai multe zone, printre care Kiev, Irpin sau Harkov, situaţia este critică.

Citește și Război în Ucraina, ZIUA 13: ARMISTIȚIU! Coridoare de evacuare pentru civilii din Kiev, Sumî, Harkov, Cernigov şi Mariupol

Administrația capitalei ucrainene a făcut apel la organizațiile internaționale pentru ajutor: „Mii de oameni sunt izolați, de aproape o săptămână supraviețuiesc fără electricitate, apă, hrană, ajutor medical și mijloace de subzistență. Sunt în pericol direct”.

Ieri, Vladimir Putin a avertizat, în timpul unei discuţii telefonice cu Emmanuel Macron, că își va atinge obiectivele „fie prin negociere, fie prin război”.

sursa: mediafax.ro

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax