Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Salariul minim ar putea crește până la sfârșitul anului cu 200 de lei. IMM-urile cer ca suma să nu fie impozitată

Publicat

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat marți, într-o conferință de presă, că e posibilă o nouă creștere a salariului minim pe economie.

Întrebat de reporteri la sediul Parlamentului dacă majorarea s-ar aplica în acest an sau anul viitor, Ciolacu a spus că ”este o discuție să o avem de anul acesta”.

Citește și 10.000 de angajați RATEAZĂ salariul minim de 3.000 de lei brut din industria alimentară. Cine nu beneficiază de noua lege

Creșterea salariului minim pe economie ar fi de 200 de lei, până la finalul acestui an, potrivit lui Ciolacu.

“Este și o propunere din partea IMM-urilor dacă se mărește salariul minim cu 200 de lei, acești 200 de lei să nu fie impozitați cu CAS și CASS.

Toate aceste discuții nu se fac într-un glob la parlament, în coaliție sau la guvern. Ele sunt discutate și cu partenerii sociali. Discuția este să avem această creștere de anul acesta“ a declarat Ciolacu.

Vezi și Încă o categorie de angajați va beneficia de scutire de impozit la salarii. Legea a fost promulgată

Ar fi vorba despre o propunere venită din partea mediului de afaceri: o creștere voluntara a salariului minim, pe care să o realizeze doar firmele care doresc, potrivit Economedia.

Firmele care își doresc o astfel de creștere ar urma să nu mai plătească nici o taxă la stat pentru această creștere salarială, astfel încât întreaga sumă să meargă la angajat.

Citește și Directiva privind salariul minim în UE, avizată favorabil. Europarlamentar: Venitul minim în România ar putea crește cu 20-25%

Este pentru prima oară în ultimele luni când apare o discuție despre creșterea salariului minim. Creșterea salariului minim are impact pe mediul de afaceri, care trebuie să își recalculeze fondul de salarii.

Citește și OFICIAL: Angajatorii care vor da 200 lei în plus la salariul minim brut nu vor plăti taxe pentru această sumă. Cine va beneficia

De la 1 ianuarie 2022 a intrat în vigoare salariul minim pe economie majorat, inclusiv în firmele private din România. Salariul minim brut pe țară este de 2.550 lei pe lună, începând de la 1 ianuarie 2022, potrivit Hotărârii de Guvern 1071 din 4 octombrie 2021. Creșterea este de 10,9% față de nivelul din 2021.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax