Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sămânță de scandal: PSD Alba forţează limitele protocolului USL prin desemnarea unui candidat propriu, la funcţia de primar al Cugirului

Publicat

Conducerea PSD Cugir forţează limitele protocolului de funcţionare a USL prin desemnarea din partea partidului a candidatului la funcţia de primar pentru alegerile din 2012. Aceştia l-au ales recent, cu unanimitate de voturi, în Adunarea Generală, pe social-democratul Mircea Simu, ca favorit la Primăria Cugir. Protocolul prevede că, dacă unul dintre partide deține postul de primar, celălalt nu mai propune candidat.

Mircea Simu nu este însă candidatul oficial al USL pentru această funcţie. Potrivit conducerii USL Alba, conform protocolului alianţei, acolo unde există primari în funcţie de la unul dintre partidele din USL, celelalte partide din USL nu vor mai face propuneri pentru primar.

În urmă cu câteva zile, actualul primar al Cugirului, liberalul Adrian Teban şi-a anunţat intenţia de a candida pentru un nou mandat la Primărie. Anunţul lui Adrian Teban a fost primit cu aplauze de liberalii prezenţi la Adunarea Generală a PNL Cugir.

Pe de altă parte, în cadrul Adunării Generale a PSD Cugir, Mircea Simu a fost ales cu unanimitate de voturi de colegii social-democraţi ca favorit la Primăria Cugir. În cadrul aceleiaşi întâlniri, pe lista candidaţilor la consiliul local au fost propuşi Gheorghe Alexandru, Mircea Ciuculete, Cristian Ciutrilă, Paul Dincu, Septimiu Dincu, Laurenţiu Duma, Bogdan Dumitru, Ovidiu Ene, Alexandru Ghişe, Paul Grigorescu, Ana Guia, Daniela Hiriza, Julieta Isarie, Adrian Julean, Virgil Matei, Ioan Marinescu, Nicolae Muntean, Cornel Murg, Mădălina Mozeş, Toader Nane, Aurel Păştină, Lucian Pop, Daniel Popa, Horea Rotche, Ioana Scânteie, Mircea Simu, Mircea Trifan şi Maria Vasilcan. La consiliul judeţean, propuşi din partea PSD Cugir au fost Cristian Ciutrilă, Cornel Murg şi Anton Butnaru.

Până la această dată, potrivit conducerii PNL, singurii candidaţi desemnaţi din partea partidului sunt Călin Potor la Primăria Alba Iulia și Teodor Atanasiu, Angelica Mocan, Simion Creţu şi Simone Albani la Consiliul Județean. Până în 15 decembrie, potrivit protocolului USL, vor trebui definitivate listele cu propuneri din partea fiecărui partid din alianţă, urmând ca apoi să se întocmească listele finale cu candidaţii USL la următoarele alegeri. Acelaşi protocol mai prevede ca, în ceea ce priveşte funcţia de primar, PNL şi PSD, membre în alianţă să desemneze în mod egal, pe lângă primarii în funcţie, câte 23 de candidaţi la primării.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Alex Danila

    duminică, 20.11.2011 at 21:34

    Indiferent cine iese ca primar in Cugir, NU teban, ca in Cugir nu s-a miscat nimic!

  2. Maria Marginean

    marți, 22.11.2011 at 08:15

    In ultimii 8 ani de cand Cugirul a fost condus de primarul Teban, s-a facut f putin pt oras. I-au trebuit 7 ani sa inceapa asfaltarea strazii principale din oras, iar Cindeniul , Raul Mic si celelelalte cartiere din Cugir sunt praf. Sigur ca borduriada continua si la Cugir, dar e prea putin domnule Teban! Nu sunt membra de partid, dar totusi cred ca e nevoie de o schimbare, iar oamenii trebuie lasati sa aleaga pe cel mai bun, dincolo de protocoale si aliante. Nu ar trebui sa sperie pe nimeni competitia!

  3. ovidiu

    vineri, 25.11.2011 at 10:23

    bine ca a facut VOICU cu PDL ul in cei 8 ani de mandat multe lucruri”bune” pentru Cugir.

    Faptele PDLului sunt : MINCIUNA NONSTOP + MANIPULARE

    Atentie !!! pentru cei care nu fac politica , o fac ALTII pentru voi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax