Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

SÂMBĂTĂ, la Horea: PARASTAS de un an, la 1.400 metri altitudine, în memoria lui Adrian Iovan. Fosta soție urcă din nou la locul accidentului

Publicat

parastas iovan 1 Sâmbătă, 17 ianuarie, Romanița Iovan urcă din nou la locul accidentului, pe vârful Petreasa din comuna Horea pentru slujba de parastas pe care o organizează la un an de la tragicul accident, din Munții Apuseni, unde pilotul Adrian Iovan și studenta Aura Ion și-au pierdut viața. Evenimentul comemorativ este organizat de  fosta soție a pilotului, care va oferi tuturor participanților și o masă în memoria acestuia, la Căminul Cultural din Horea. Romanița a anunțat pentru un site național de știri, că parastul va avea loc de la ora 13.00, sus pe munte.

YouTube video

Anul trecut în vară, pe 19 iulie, tot la locul accidentului aviatic, a fost ținut parastasul de șase luni, la care au participat aproximativ 100 de oameni. Aceștia s-au strâns pe Vârful Petreasa, pentru a participa la slujba de pomenire a celor care şi-au pierdut viaţa în tragicul eveniment din Munţii Apuseni.

Citește și FOTO-VIDEO: Parastas la 1.400 metri altitudine în memoria lui Adrian Iovan şi a Aurei Ion, care şi-au pierdut viaţa în ACCIDENTUL AVIATIC din Apuseni

Parastasul a fost oficiat de ÎPS Irineu împreună cu alţi trei preoţi din zonă a participat, iar pe lângă Romaniţa Iovan, fosta soţie a pilotului Adrian Iovan, au mai fost prezemți şi prieteni ai familiei, salvatori şi localnici.

Contactat telefonic de ziarul Alba24, primarul comunei Horea, Marin Nicola a confirmat prezența Romaniței Iovan în zonă și a precizat că evenimentul comemorativ este organizat de fosta soție a pilotului.

Sâmbătă, 17 ianuarie, Romanița Iovan urcă din nou la locul accidentului aviatic, pentru parastasul de un an de la tragicul accident din Munţii Apuseni, în memoria pilotului Adrian Iovan şi a studentei Aura Ion, care au trecut în nefiinţă pe 20 ianuarie.

Aceasta a anunțat pentru un site național de știri că slujba de parastas va avea loc la ora 13.00, la 1.400 de metri altitudine, locul unde acum un an s-a prăbușit avionul.

Va fi oficiată o slujbă religioasă, în foişorul de lemn, construit de moți și pe care l-au numit „Lumea văzută din cer”, în care se află şi crucea pe care au adus-o localnicii la câteva zile de la eveniment, dar şi fotografii cu Aura Ion şi Adrian Iovan, dar şi imagini realizate de pilot, de-a lungul vieţii.

Anul trecut, în 22 februarie, la Horea a avut loc primul parastas, oficiat la șase săptămâni de la tragicul accident. Și atunci, Romanița Iovan a organizat ceremonia și i-a invitat pe cei prezenți la şcoala primară din satul Giurgiuţ, unde a fost pregătită o masă în memoria  lui Adrian Iovan și a Aurei Ion.

Vedeți aici cum s-a desfășurat parastasul din 22 februarie:

FOTO-VIDEO| Tragedia aviatică din Apuseni: Fosta soție, rudele și peste 100 de localnici la parastasul ținut în memoria pilotului Adrian Iovan

Pilotul Adrian Iovan și studenta Aurelia Ion și-au pierdut viața în tragicul accident aviatic produs în 20 ianuarie 2014, în comuna Horea, la limita dintre județele Alba și Cluj. Avionul avea la bord șapte persoane – medici, asistenți și personalul aeronavei. Aparatul de zbor a decolat din București și se îndrepta spre Oradea, pentru a preleva organe pentru transplant.

Citiți și: VIDEO: FILMARE AERIANĂ de la locul ACCIDENTULUI AVIATIC din Apuseni: Ce au văzut pasagerii în momentul în care s-au prăbușit

Citiți și: FOTO: Accident aviatic în Apuseni: Un avion cu șapte pasageri a căzut între Alba şi Cluj. Au fost găsiți după 6 ore. Pilotul și o tânără au decedat

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax