Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Scandalul imobiliar Parc Residence Alpha din Alba Iulia: Răspunsul Ministerului Justiției la o întrebare a deputatului Roman

Publicat

Scandalul imobiliar Parc Residence Alpha din Alba Iulia. Ministerul Justiției condus de Alina Gorghiu a făcut o serie de precizări legate de scandalul imobilar în care, în prim plan, se află fostul avocat și subprefect de Alba, Ovidiu Jidveian. 

Precizările vin la o întrebare pusă de deputatul PNL de Alba, Florin Roman. La întrebarea pusă de Roman, Ministrul Justiției, a dat un răspuns în data de 8 aprilie.

Aceștia au precizat că pe lângă un dosar ajuns la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj, au mai fost anexate încă 22 de dosare. În total sunt înregistrate 285 de persoane vătămate sau părți.

De asemenea, aceștia au mai explicat de ce dosarul a fost mutat de la Alba Iulia la Cluj.

Un procuror de la Curtea de Apel Alba Iulia este parte vătămată în dosar, au explicat reprezentații Ministerul Justiției.

Ce a răspuns Ministerul Jusitiție la întrebarea lui Roman

Deputatul PNL de Alba, Florin Roman, a întrebat dacă autoritățile naționale au cunoștință de cazul din Alba, și dacă au fost luate măsuri.

Dosarul referitor la faptele descrise a fost înregistrat inițial, în 11 10 2023, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, spun reprezentanții ministerului.

La acest dosar au fost reunite trei dosare în care sesizările au fost formulate de persoane vătămate diferite, care au reclamat situații de fapt asemănătoare.

CITEȘTE ȘI: Insolvența celui mai mare tun imobiliar de la Alba Iulia se judecă la Tribunal. Ce au cerut creditorii firmei avocatului Jidveian

Procurorul general la PÎCCJ a dispus trimiterea cauzei la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj. Motivul pentru care a fost trimis dosarul constă în relațiile de rudenie, respectiv de prietenie, existente între doi dintre procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

Unul dintre ei este procuror cu funcție de conducere, iar altul este parte vătămată.

După trimiterea dosarului la Cluj, alte 22 de dosare au fost reunite la dosarul înregistrat.

Potrivit răspunsului primit de Roman, la data de 22 februarie 2024 în dosar erau înregistrate 285 de persoane vătămate/părți civile/victime.

Urmărirea penală cu privire la infracțiunea de înșelăciune este în desfășurare, a transmis procurorul general, Alex Florența.

Răspunsul complet poate fi citit AICI

Mega scandalul blocurilor din centrul orașului

Mega scandalul imobiliar din Alba Iulia, care îl are în prim plan pe avocatul și fostul subprefect de Alba din partea PSD, Ovidiu Jidveian, este departe de a se termina.

Cazul a devenit public după ce mai mulți clienți ai avocatului au protestat în 16 ianuarie, în fața blocurilor ridicate de acesta, imobile în care și-au cumpărat apartamente.

Potrivit unui document ANAF, dar și declarațiilor date de oamenii prezenți la protest, mai multe apartamente, garsoniere și spații comerciale ar fi fost vândute de mai multe ori, către persoane diferite.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Mega scandalul imobiliar de la Alba Iulia. Cum a vândut avocatul Ovidiu Jidveian 50 de apartamente la 155 clienți

Este vorba despre o afacere imobiliară, două blocuri construite în centrul orașului, pe un teren de 1148 metri pătrați, pentru care s-a plătit 6 milioane de euro în 2019.

Avocatul Jidveian a ajuns în posesia terenului după ce l-a cumpărat de la bunica sa. Informația este făcută publică într-un document realizat în urma unei inspecții ANAF.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. pilu

    luni, 15.04.2024 at 13:50

    Tu ce treabă ai mă băgăciosule ? Este lezat vreun apropiat de-al tău de caz ? Dacă toată lumea face câte o sesizare la te miri ce, neavând nici o legătură cu cazul, MJ este ocupat doar cu răspunsuri, că şi aşa se plâng că-s puţini. Te bagi şi tu ca musca-n lapte.

  2. Xyz

    luni, 15.04.2024 at 15:35

    nu ai inteles nimic, pilule,…dar asta nu mira pe nimeni. dar ce intelege multa lume este ca orice ar face roman ( bine sau rau) ar avea acelasi efect asupra ta: furie cu spume.

  3. Rilu

    luni, 15.04.2024 at 16:00

    PILULE iar te bagi tu în seamă ori de câte ori apare numele lui Roman indiferent ce face. Ia întreabă-i tu pe păgubiți dacă le place când cineva se interesează de soarta lor. Eu cred ca le convine ca unu ca Roman îi agită pe procurori ca să nu uite de dosar în sertar. Dar tu, un pensionar plictisit ai un dinte împotriva lui Roman de nu mai faci distincție între bine și rău. Potolește-te ca îți creste tensiunea și pierde Alba24 un cititor fidel

  4. vasi

    luni, 15.04.2024 at 17:51

    campanie elctorala, nu ai intales

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax