Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Scandalul prețului la apă în Alba: Oana Badea atacă în contencios majorarea prețurilor: Cine strânge semnături e doar populist

Publicat

Primarul din Aiud, Oana Badea (PNL), a anunțat că a decis atacarea în contencios administrativ a unei decizii de majorare a prețurilor la apă și canalizare. 

Acțiunea acesteia apare în contextul în care PSD a început o campanie prin care strânge semnături pentru reducerea prețului la apă, atacând conducerea Consiliului Județean Alba, respectiv pe președintele Ion Dumitrel.

Oana Badea spune însă că strângerea de semnături este o inițiativă strict electorală și că subprefectul ar fi trebuit să atace hotărârea în contencios, dacă ar fi vrut să schimbe ceva.

Ea mai spune că la Aiud, PSD strânge semnături pentru tarife mai mici decât cele pe care le-au votat chiar consilierii acestui partid, în ședința din 16.01 2023 (HCL NR 21).

”Cu cărțile pe masă, mergem în contencios. Poate vedem un viciu de adoptare, poate vedem că autoritatea publică este legată de mâini și de picioare în această situație.

Vă spun că este culmea ipocriziei ce face PSD acum, dar într-un context preelectoral oamenii pot fi derutați iar eu nu sunt de acord cu asta” a spus Oana Badea.

Badea spune că strângerea de semnături nu produce efecte și afirmă că de fapt, problema pleacă de la ANRSC, instituția centrală care oferă limitele în care acționează operatorii locali de utilități.

Acțiunea a fost inițiată de subprefectul Corneliu Mureșan, cel mai probabil candidatul PSD la funcția de președinte al CJ Alba.

Oana Badea spune că la baza stabilirii tarifelor stă un ordin al președintelui ANRS privind aprobarea metodologiei de ajustare tarifară a prețurilor pentru serviciile publice.

Concret, acest ordin stabilește limitele tarifare pentru prețul serviciilor de apă și canalizare.

Vezi prețurile stabilite AICI.

În baza acestui ordin, Asociația APA Alba a primit avizul conform pentru aprobarea tarifelor la nivel județean.

Vezi și VIDEO: De ce tariful la canalizare, în Alba, este printre cele mai mari din țară. Explicațiile șefului APA CTTA, Ștefan Bardan

Oana Badea mai spune că demersul PSD de a strânge semnături este pur electoral.

”Am depus plângere împotriva ceșterii prețului la apă și canal. Cei care strâng semnături o fac pentru un benficiu propriu, din populism, dorind un beneficiu de imagine. Soluția este atacarea deciziei prin care aceste prețuri au crescut” a spus Oana Badea.

De cealalată parte, PSD Alba acuză că apa și canalizarea în județ a ajuns să fie mai scumpă decât la București, Cluj Napoca sau Sibiu.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Ce salariu ”curge” în buzunarul șefului APA CTTA Alba, Ștefan Bardan. Care este salariul mediu din companie

PSD Alba nu tolerează un asemenea mod de a face politică și a acționat prin lansarea unei petiții, semnată până acum de 10.000 de oameni și prin înaintarea unui plan de măsuri către APA CTTA Alba pentru scăderea tarifelor, a transmis subprefectul Corneliu Mureșan.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Ovidiu Muntean

    miercuri, 20.03.2024 at 14:45

    ”Am depus plângere împotriva ceșterii prețului

  2. Petru

    miercuri, 20.03.2024 at 15:34

    Majorațiile ,că numai în România este bătaia asta de joc la adresa cetățeanului. Nu știu cât vă mai rabdă pământul. Nu știți cum să mai faceți bani să trăiți ca , grofii , voi și partidele din care faceți parte ,nerușinațiilor.

  3. Abureală

    joi, 21.03.2024 at 06:34

    Doamna uita un lucru important. Majoritatea primarilor consilierilor locali și județeni sunt pnl-isti pt ca asa a votat în necunostinta electoratul, iar cind li sa cerut ,,de sus” vreo majorare de preț la apă canal sau gunoi au aprobat ca niște supuși docili. Ceilalți consilieri oricum nu mai contau ca număr! Asadar doamna de la pnl ataca o decizie venita tocmai de la pnl! Cum o fi votat oare dumneai în ședința în care au fost majorate preturile pt ca primarii fac parte din AGA de la APA CTTA, iar președinte este tot un pnl, primarul din Sebeș!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax