Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Se demolează blocul G2 ”Turturica” din Alba Iulia și se construiește noua parcare. Anunțul primarului Gabriel Pleșa

Publicat

Acțiunea de demolare a blocului G2 – ”Turturica” din Alba Iulia va începe în următoarea perioadă. De asemenea, se va construi noua parcare.

”Începe demolarea blocului G2 și construcția noii parcări din proximitatea Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

Astăzi a fost predat amplasamentul ”Bloc G2” firmei care va desființa construcția existentă, în urma obținerii de către aceasta a autorizației de demolare.

Deși termenul contractual este mai mare, constructorul a promis că lucrările de demolare vor dura doar circa 30 de zile.

După desființarea vechii construcții, vor începe lucrările de proiectare și execuție a parcării publice realizate de Primărie”, a anunțat, luni, primarul Gabriel Pleșa.

Cum va arăta parcarea. Dotări

Potrivit sursei citate, va fi construită o parcare supraetajată, cu un regim de înălțime P+2E.

Va avea capacitate de 144 locuri în interior + 27 locuri la exterior.

foto: Prime Arts

Va fi dotată cu stații de încărcare pentru vehiculele electrice și un punct de închiriere a bicicletelor în sistem ”bike sharing”.

Terasa clădirii va fi amenajată cu spații verzi și locuri de joacă pentru copii.

Termenul de prestare a serviciilor și de execuție a lucrărilor este de 18 luni de la ordinul de începere a lucrărilor, care vor avea o garanție de 60 luni.

”Vom avea un edificiu public extrem de necesar, care va deservi o zonă foarte aglomerată a municipiului, respectiv proximitatea Spitalului Județean de Urgență. Nu va fi doar o parcare, va fi un spațiu perfect integrat în cartier, prietenos cu locuitorii săi și cu mediul. Municipiul aștepta de mult acest lucru”, precizează primarul.

Când a fost semnat contractul de demolare și de amenajare

Contractul de demolare a fost semnat în august 2023, la mai bine de șase ani de la evacuarea locuitorilor din bloc.

Atunci adimistrația Hava, din care făcea parte și actualul primar Gabriel Pleșa, a decis să îi evacueze pe cei care stăteau în blocul respectiv.

CITEȘTE ȘI: Povestea unui eșec administrativ la Alba Iulia. Cazul ”Turturica” sau cum un oraș se poate comporta ca un ”stat captiv”

Timp de ani buni nu s-a întâmplat nimic, iar acțiunea a rămas pentru o parte a societății ca un eșec administrativ.

Până la sfârșitul anului 2022, în bloc mai stăteau câteva persoane care erau proprietari și au fost între timp expropriați.

Ultimii proprietari au primit containere modulare amplasate în zona fostului Talcioc din Alba Iulia, iar o familie o locuință socială.

Cele cinci familii expropriate din Turturica au primit în jur de 6200 de euro din partea primăriei.

VEZI ȘI: VIDEO REPORTAJ: Timpul s-a oprit în loc în blocul Turturica din Alba Iulia. Cum arată camerele din care au fost evacuați locuitorii

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. Cornelia

    luni, 04.12.2023 at 19:44

    asa mai flacai, mai merita primaru un mandat, speram la anul sa terminati haosul de pe strazi, nu uitati de semafoare la marile magazine

  2. pilu

    luni, 04.12.2023 at 20:28

    Autorizaţia de demolare este un lucru extrem de greu, necesită studii academice şi parafa preşedintelui. Trântorilor, pentru o autorizaţie care v-o daţi vouă aveţi nevoie de timp extrem de mare ? Păi dacă şi parcarea aia se face cum a făcut fălosul Hava buncărul numit piaţă, aveţi nevoie de vreo trei primari. Aveţi un batalion de funcţionari şi tărăgănaţi lucrurile ca nişte handicapaţi. Jenant.

  3. Gicu

    marți, 05.12.2023 at 07:13

    Pai cine zice ca daca termina proiectul de mobilitate urbana se va circula mai bine cu masina? Prima data trebuiau construite locurile de parcare si pe urma desfiintate alea din proiect….

  4. BabaGanush

    marți, 05.12.2023 at 07:58

    De vreo 5 ani se tot demoleaza

  5. X

    marți, 05.12.2023 at 17:46

    ,,Primarele” care este!Să sperăm că nu va mai fi.

  6. Pamfil

    miercuri, 06.12.2023 at 09:36

    „Ati baut cerneala in scoala in loc sa scrieti lectiile si temele cu ea!” Timpul trece, leafa merge nu-i asa bai plimbatorilor de hartii? Va ascundeti sub legi strambe date tot de partidele voastre FSN-iste si aveti pretentii de salarii sporuri si stimulente cumulate mai mari decat in mediul privat. Nu livrati aproape nimic, doar gargara. Luati decizii indoielnice pe baza de spagi. Altfel n-am avea blocuri intre case, n-am avea stazi stramte si intortocheate pe terenul arabil si nici petice de curti cu case inghesuite.
    Luati lectii de la Englezi, ăia au strazi sistematizate de 150 de ani. Voi ne tineti tot ca in imperiul Otoman.
    Nu sunteti in stare sa planificati cap coada ceva, De asta orasul este sufocat de rablele ălora din casele inghesuite de mai sus.

    Luati lectii de la comunisti macar, de la sovietici chiar. tot mai bune sunt planurile ălora decat ce mizerii faceti voi (adica aproape nimic)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax