Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Se poate modifica doar data pe declarația pe proprie răspundere, ca să poată fi refolosită? Care sunt precizările oficiale


Publicat

„Având în vedere că din cauza restricțiilor este dificil să găsim foi pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere, mai ales pentru persoanele în vârstă sau din mediul rural, este permis să refolosim declarația prin modificare datei, în cazul deplasărilor pentru tratamente medicale frecvente sau pentru deplasări la magazinul din apropierea casei ori la farmacie? În funcție de posibilități, se poate tăia cu pixul sau cu pastă corectoare.

Răspuns: Da, în măsura în care este evidentă data pentru care este completată declarația respectivă, iar motivele deplasării și traseul rămân neschimbate.”

surse: digi24.ro, Grupul de Comunicare StrategicăȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

ALBA: 199 cazuri COVID-19, confirmate în ultimele 24 de ore

Publicat

În ultimele 24 de ore, în județul Alba s-au înregistrat 199 de noi cazuri de COVID-19, potrivit datelor transmise joi, 29 octombrie, de DSP Alba.

Numărul total de îmbolnăviri de la începutul pandemiei a ajuns la 4727 în județul Alba.

Miercuri erau raportate 146 cazuri noi. De la începutul pandemiei, era 4.528 îmbolnăviri, 1.548 vindecări, 133 decese, 100.162 teste prelucrate (775 în ultimele 24 de ore).

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Bărbat din Aiud, după gratii pentru furt. Are de executat 6 luni de închisoare

Publicat

Penitenciarul Aiud

Un bărbat din Aiud care a fost condamnat la sfârşitul lunii octombrie la 6 luni de închisoare pentru furt a ajuns după gratii, la Penitenciarul Aiud.

Potrivit IPJ Alba, la data de 28 octombrie 2020, polițiștii de investigații criminale din Aiud l-au identificat și reținut, pe raza localității Măgina, pe un bărbat de 60 de ani, din Aiud, care este posesorul unui mandat de executare a pedepsei închisorii, emis la data de 28 octombrie 2020, de Judecătoria Aiud.

Bărbatul a fost condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate de 6 luni închisoare pentru furt.

Condamnatul a fost depus în Penitenciarul Aiud, pentru executarea pedepsei.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Controale pe trenurile de călători și în stațiile de cale ferată, pentru siguranța transporturilor. SANCȚIUNI aplicate în Alba

Publicat

Polițiștii de la transporturi au desfășurat activități în cadrul în cadrul unei acțiuni care a avut loc la nivel național, pentru limitarea efectelor pandemiei SARS COV-2 și creșterea siguranței călătorilor. Au fost făcute controale pe trenurile de călători și în stațiile de cale ferată.

Potrivit IPJ Alba, la data de 28 octombrie 2020, Direcția de Poliție Transporturi a organizat, la nivel național, o acțiune care a avut ca scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică și verificarea modului de aplicare a dispozițiilor legale pentru limitarea creșterii numărului de infectări în rândul populației, ca urmare a pandemiei SARS COV-2.

Polițiștii Serviciului Transporturi Alba au efectuat verificări în 6 stații de cale ferată și în 4 trenuri de călători.

Au fost legitimate 32 de persoane și au fost depistate 3 persoane bănuite de săvârșirea de infracțiuni, din care una a fost prinsă în flagrant delict.

Au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 7.105 lei, din care 3 la Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

De exemplu, în urma unei sesizări făcută de un cetățean care se afla pe terasa unui bar din stația CF Teiuș, polițiștii Postului de Poliție Transporturi Teiuș au efectuat cercetări și, la scurt timp le-au identificat pe un tânăr de 20 de ani, din județul Sibiu, care-i furase reclamantului telefonul mobil.

Telefonul mobil a fost restituit păgubitului, iar față de tânărul bănuit de furt a fost întocmit dosar penal.

La acțiune, polițiștii din cadrul Serviciului Transporturi au fost sprijiniți de reprezentanți CFR Călători.

CFR Călători face apel la călători să NU urce în tren, dacă la casa de bilete li se comunică faptul că nu mai sunt locuri. Recomandarea este valabilă și pentru persoanele posesoare de abonamente/autorizații.

Pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport, inclusiv a persoanelor care au abonamente/autorizații și pentru a putea fi, astfel, dimensionată cât mai bine capacitatea trenurilor la numărul de locuri solicitat, se recomandă tuturor călătorilor procurarea biletelor din timp.

Este important ca pasagerii să evite aglomerația și să nu aleagă pentru destinația lor doar trenurile de la orele de vârf. Dacă vor face rezervări din timp, se pot suplimenta în mod operativ trenurile, înainte de plecare.

Purtarea măștii de protecție la bordul trenurilor CFR Călatori este obligatorie pe toată durata călătoriei, precum și în zonele de așteptare a trenurilor – stații de cale ferată, peroane, săli de așteptare.

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

Noul radar al pădurilor intră în funcțiune din 1 noiembrie. Cum vor putea fi depistate tăierile ilegale de lemn

Publicat

SUMAL 2.0, noul radar al pădurilor, prin intermediul căruia pot fi depistate tăierile ilegale de lemn, intră în vigoare la 1 noiembrie 2020. Începând cu această dată, toți cei peste 100.000 de utilizatori ai SUMAL 2.0, dintre care peste jumătate sunt noi, vor începe să opereze în acest sistem informatic, anunță Ministerul Mediului. Versiunea anterioară a sistemului va funcționa în paralel până în 30 ianuarie 2021.

”Prin modificarea Codului Silvic, promulgat la începutul lunii septembrie, apare obligativitatea deținerii avizului de transport nu doar pentru materialul lemnos, ci și pentru toate celelalte produse din lemn: rumeguș, biomasă, coaja arborilor și orice rest de lemn. Această modificare introduce automat, ca utilizatori în SUMAL, zeci de mii de noi agenți economici, care până acum nu aveau obligația raportării în sistem. Toate operațiunile de ordin tehnic pentru adaptarea SUMAL 2.0 la noile prevederi din Codul Silvic au fost deja realizate”, anunță Ministerul Mediului, într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, Guvernul României a decis, în ședința de miercuri, 28 octombrie, la propunerea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP), acordarea unei perioade de grație tuturor noilor utilizatori ai SUMAL 2.0 de a se familiariza cu noul sistem, prin extinderea obligativității utilizării vechii versiuni a sistemului până la data de 30 ianuarie 2021. Până la această dată, cele două sisteme vor funcționa în paralel. Utilizatorii sunt obligați să le folosească concomitent.

După acest termen, urmărirea transabilității se va realiza exclusiv prin noul SUMAL.

Noua versiune a SUMAL aduce inovații care ajută, pe de o parte, munca de combatere a tăierilor ilegale și, totodată, simplifică munca lucrătorilor silvici din teren, susțin reprezentanții ministerului.

”Se va putea urmări, în timp real, prin coordonate GPS, orice transport de masă lemnoasă din punctul de încărcare până în punctul de descărcare, devenind astfel foarte dificil să mai apară acele escale ilegale realizate cu același aviz. SUMAL 2.0 obligă și la încărcarea de fotografii, din mai multe unghiuri, ale lemnului încărcat, pentru orice transport din România, precum și însemnarea, în pădure, a parchetelor de masă lemnoasă cu coordonate GPS înainte de a se face tăierea. O altă particularitate a sistemului este aceea că se vor putea vedea zilnic toate volumele de material lemnos din orice depozit din țară. În plus, cantitățile de aici vor fi actualizate automat de sistem”, se arată în comunicat.

SUMAL 2.0 nu mai permite realizarea transportului dublu pe același aviz și nici evitarea voită a înregistrării în sistem prin realizarea de transporturi multiple cu cantități reduse. În acest caz, transportatorii de volume mici, pentru care nu este necesar avizul de însoțire, nu vor mai avea voie să transporte, în total, mai mult de 20 mc pe an, dacă nu sunt înregistrați în noul SUMAL ca transportatori profesioniști. Sistemul are acum capacitatea de a depista și bloca automat astfel de practici.

„Prin operaționalizarea Sistemului de Urmărire a Materialului Lemnos vom reuși, în timp real, 24 de ore din 24, să avem un management foarte clar asupra masei lemnoase. Vom ști în permanenţă cât lemn s-a tăiat din pădurile României, unde va fi dus acesta, fie în depozit, fie la terți. În permanenţă apar provocări pe care reuşim să le soluţionăm. Factorii implicaţi au venit cu sugestii importante, astfel încât sistemul să devină operaţional. Totul s-a făcut cu paşi siguri pentru ca SUMAL 2.0 să fie eficient. Suntem deschişi la dialog şi am luat în considerare, în mod special, propunerile venite din partea celor care operează în acest sistem”, a explicat secretarul de stat Gelu Puiu.

sursă: mmediu.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate