Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Se schimbă procedura de emitere a autorizației de mediu. Proiect de ordin, publicat în dezbatere de Ministerul Mediului

Publicat

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor supune dezbaterii publice un proiect de ordin pentru aprobarea Procedurii de emitere a autorizaţiei de mediu, care a fost elaborat în scopul eliminării diferitelor interpretări legate de încadrările activităţilor în cod-urile CAEN şi pentru stabilirea unor cerinţe specifice minimale desfăşurării activităţii de colectare a deşeurilor.

Totodată, la întocmirea acestui ordin, s-a avut în vedere şi creşterea numărului de proiecte şi iniţiative locale pentru eradicarea speciilor alogene invazive, conform unui comunicat al ministerului de resort.

Actul normativ va cuprinde doar denumiri ale activităţilor/instalaţiilor cu posibil impact asupra mediului care se vor supune procedurii de emitere a autorizaţiei de mediu (Anexa 1 la Ordin) şi va introduce o serie de cerinţe specifice minimale de care se va ţine cont la autorizarea activităţilor de colectare a deşeurilor, pentru fiecare tip de deşeu (Anexa 12 la Ordin).

De asemenea, noul Ordin propune cerinţe specifice de autorizare pentru deţinerea/utilizarea speciilor alogene invazive de interes naţional şi pentru Uniunea Europeană (Anexa 14 la Ordin).

Potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2005 privind protecţia mediului, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 265/2006, cu modificările şi completările ulterioare, autorizaţia de mediu nu mai are termen de valabilitate, aceasta îşi păstrează valabilitatea pe toată perioada în care beneficiarii autorizaţiilor obţin viza anuală, aspect prevăzut şi în proiectul de act normativ.

Prin modificările pe care le aduce, proiectul de ordin abrogă Ordinul ministrului mediului şi dezvoltării durabile nr. 1798/2007 pentru aprobarea Procedurii de emitere a autorizaţiei de mediu, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 808 din 27 noiembrie 2007 cu modificările ulterioare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax