Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Şedinţă extraordinară la CJ ALBA: Reparaţii capitale la secţii din spital, proiectul Museikon şi rectificări de buget. Vezi proiectele


Publicat

sediul CJ, prefectura AB

Prefectura, CJ  AlbaConsilierii judeţeni s-au reunit marţi, de la ora 11.00, în şedinţă extraordinară, cu 19 proiecte pe ordinea de zi. Au fost prezentate pentru aprobare proiecte privind subvenţii pentru CSU Alba Iulia şi Asociaţia Handbal Club Alba-Sebeş, aprobarea implementării Proiectului „Museikon” – un nou muzeu al icoanei, rectificare de buget la Parcul Industrial Cugir şi Drumuri şi Poduri Locale, dar şi lucrari de reparatii capitale la Compartimentul Urologie si la Sectiile de Chirurgie generala si Gastroenterologie de la spital, aprobarea Studiului de fezabilitate al proiectului de extindere şi reabilitare a infrastructurii de apa şi canalizare, precum şi repartizarea sumelor defalcate din TVA şi alte venituri, destinate drumurilor judeţene.

UPDATE: Toate proiectele au fost aprobate de consilierii judeţeni.

Ordinea de zi:

1. Proiect de hotărâre privind acordarea dreptului de folosinţă cu titlu gratuit asupra unor bunuri imobile, proprietate publică a Judeţului Alba, cu destinaţia servicii sociale.

2. Proiect de hotărâre privind includerea unor bunuri în Inventarul proprietăţii private a Judeţului Alba şi aprobarea concesionării acestora către SC APA-CTTA SA.

3. Proiect de hotărâre privind modificarea Statului de funcţii al Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud.

4. Proiect de hotărâre privind modificarea Organigramei şi a Statului de functii ale Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba Iulia.

5. Proiect de hotărâre privind modificarea Statului de funcţii al aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Alba.

6. Proiect de hotărâre privind aprobarea suplimentării cotizaţiei Judeţului Alba la Asociaţia „Handbal Club Alba-Sebeş”, pe anul 2014.

7. Proiect de hotărâre privind acordarea unei subvenţii Clubului Sportiv „Universitatea” Alba Iulia în vederea susţinerii activităţii competiţionale în anul 2014.

8. Proiect de hotărâre pentru aprobarea programului activităţilor omagiale „Revoluţia Română la un sfert de veac„.

9. Proiect de hotărâre privind aprobarea asocierii Judeţului Alba, prin Consiliul Judeţean Alba, pentru constituirea Asociaţiei „Prosănătate Alba”.

10. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării Anexei nr. 1 a Hotărârii Consiliului Judeţean Alba nr. 10/2014.

11. Proiect de hotărâre privind aprobarea desemnării unui expert parte în dosarul având ca obiect despăgubiri solicitate în considerarea Sentinţei civile nr. 3965/2012 pronunţate de Tribunalul Cluj.

12. Proiect de hotărâre privind aprobarea implementării Proiectului „Museikon. Un nou muzeu al icoanei revitalizează o clădire monument istoric restaurată în Alba Iulia”, selectat spre finanţare prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European 2009-2014/Granturi SEE din cadrul Programului Conservarea şi revitalizarea patrimoniului cultural şi natural PA16/RO12.

13. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al SC „Parcul Industrial Cugir” SA (creşterea veniturilor de la 1.191.500 lei la 1.547.700 lei; creşterea cheltuielilor totale prognozate de 1.540.000 lei, faţă de 1.186.730 lei, aprobate la începutul anului; profit brut estimat pentru 2014, de 7.700 lei; cheltuieli de investiţii, 464.759,17 lei)

14. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri si cheltuieli al SC „Drumuri şi Poduri Locale Alba” SA (diminuare venituri totale prognozate de la 21.500.000 lei la 17.900.000 lei; reducere cheltuieli de la 21.476.000 lei la 18.132.000 lei; după reduceri de personal, cheltuieli salariale diminuate cu 365.000 lei)

15. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului general al Judeţului Alba, a bugetului propriu al Judeţului Alba, a bugetului creditelor interne şi a bugetelor instituţiilor publice şi activităţilor finanţate integral sau parţial din venituri proprii, pe anul 2014.

Suplimentar pe ordinea de zi:

1. Proiect de hotărâre privind propunerea de emitere a acordului pentru obţinerea autorizatiei de construire în vederea începerii lucrărilor de reparaţii capitale la Compartimentul Urologie şi la Secţiile de Chirurgie generală şi Gastroenterologie, situate în imobilul din Municipiul Alba Iulia, Bd. Revolutiei 1989 nr. 23, în care îşi are sediul Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia.

2. Proiect de hotărâre privind încuviinţarea cererii adresate Consiliului Local al Municipiului Alba Iulia pentru transmiterea imobilului „fost Grup Scolar Industrial Metalurgic”, situat în Municipiul Alba Iulia, Str. Alexandru Ioan Cuza nr. 23, din domeniul public al Municipiului Alba Iulia şi din administrarea Consiliului Local al Municipiului Alba Iulia, în domeniul public al Judetului Alba şi în administrarea Consiliului Judeţean Alba.

3. Proiect de hotărâre privind aprobarea Studiului de fezabilitate al Proiectului „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi canalizare în Judeţul Alba – etapa a II-a”.

4. Proiect de hotărâre privind modificarea Hotărârii Consiliului Judeţean Alba nr. 25/2014 pentru repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale din Judeţul Alba a cotelor şi sumelor defalcate din unele venituri ale bugetului de stat precum şi pentru repartizarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru drumuri judeţene şi comunale, pe anul 2014.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Situația la Ocna Mureș: Două persoane infectate cu coronavirus, o familie ar prezenta simptome. Mesajul primarului

Publicat

La data de 7 aprilie 2020, în orașul Ocna Mureș sunt 74 de persoane aflate în izolare la domiciliu, o persoană se află în carantină și două persoane sunt confirmate pozitiv.

De asemenea, cinci șoferi de TIR se află în autoizolare, iar o familie aflată în izolare prezintă simptome.

”Exceptând această familie, toate persoanele aflate în izolare sau în carantină sunt afebrile, asimptomatice și cu stare generală bună.

Rugăm și pe această cale locuitorii orașului să respecte cu strictețe restricțiile impuse la deplasarea persoanelor.
Evitați deplasările care nu sunt neapărat necesare.

Dacă totuşi deplasarea este absolut necesară, respectați legislatia referitoare la documentele pe care trebuie să le aveți asupra dumneavoastră, conform Ordonanțelor militare.

Deplasările se fac numai având asupra dumneavoastră documentele doveditoare necesare.

Protejându-ne îi protejăm pe cei din jurul nostru, pe cei dragi” a declarat într-o postare pe Facebook, primarul din Ocna Mureș, Silviu Vințeler.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Secţia de Gastroenterologie a Spitalului din Alba Iulia, RESTRÂNSĂ. Patru cadre medicale infectate cu COVID 19

Publicat

Secţia de Gastroenterologie a Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia a fost închisă, după ce un medic și două asistente au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus, potrivit unor surse Alba24. Cele trei cadre medicale nu au simptome și se află în prezent, în carantină.

Autoritățile din Alba nu au făcut public acest lucru.

UPDATE 22.30: După publicarea știrii obținută pe surse de Alba24.ro, managerul instituției a venit cu o serie de precizări.

Potrivit Dianei Mîrza, secția nu este închisă ci funcționează cu program restrâns. Diana Mîrza a explicat ce s-a întâmplat și cum s-a ajuns la restrângerea activtății pe secție. La sfârșitul săptămânii trecute, s-a prezentat la UPU, un bărbat de circa 40 de ani, cu grave probleme de sănătate, care a fost trecut pe secţia de Gastroenterologie.

Vineri testul pentru coronavirus a ieșit pozitiv, iar în acel moment personalul care a fost pe tura respectivă a fost testat. Din cele șase cadre medicale testate, patru au fost pozitive: un medic, două asistente și un infirmier. De asemenea au mai fost testați și alți pacienți de pe secție dar rezultatul a fost negativ.

La scurt timp a fost trimis și un comunicat de presă:

Secția de Gastroenterologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia nu a fost închisă. Activitatea a fost restrânsă, la fel ca la toate celelalte secții ale SJU Alba Iulia, conform dispozițiilor autorităților implicate în combaterea pandemiei de COVID-19. Din personalul medical care a intrat în contact cu un pacient pozitiv, un medic, două asistente și o infirmieră, s-au infectat cu noul coronavirus (SARS-CoV-2). Cadrele medicale sunt asimptomatice și izolate încă de la întâmplarea acestui caz. S-au prelevat probe biologice de la alte 28 de cadre medicale și de la 7 pacienți din cadrul secției, iar rezultatele sunt negative. Astfel, nu a fost dispusă închiderea secției. În cursul zilei de mâine așteptăm și alte rezultate, au transmis reprezentanții spitalului, au transmis reprezentanții spitalului.

Este dificil, aproape imposibil ca populația să obțină informații despre cazurile noi din fiecare localitate, din județ.

Într-un con de umbră este ținută de autorități și situația de la Ciuruleasa, unde au fost anunțate oficial, doar 11 cazuri de coronavirus, în raportarea de duminică, 5 aprilie, când în Alba erau 33 de cazuri confirmate.

CITEȘTE ȘI: Din cele 33 de cazuri confirmate în Alba, 11 sunt din Ciuruleasa. Măsuri speciale pentru evitarea răspândirii virusului

Între timp, situația de la Alba a escaladat: luni au fost declarate 49 de cazuri, iar marți, 7 aprilie, au fost comunicate 71 de cazuri și un deces.

Sursele Alba24.ro susțin că în cele două zile, luni și marți, printre cazurile raportate, o bună parte dintre ele sunt de la Ciuruleasa, însă autoritățile nu comunică acest lucru.

De asemenea, autoritățile din Alba nu informează deloc populația din județ despre situația de la Ciuruleasa, nici ce măsuri s-au luat la nivel local, nici dacă va fi declarat focar și nici dacă localitatea va intra în carantină.

La Centrul de Dializă din Alba Iulia situația este gravă după ce au fost confirmate oficial, până în prezent, zece cazuri de infectare cu noul coronavirus. Este vorba despre trei cadre medicale și șapte pacienți.

CITEȘTE ȘI: Noi cazuri de coronavirus la Centrul de Dializă din Alba Iulia. Personal medical și pacienți, INFECTAȚI cu noul virus

 

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Prima victimă a COVID-19, în rândul cadrelor medicale: Un ambulanțier din Suceava a decedat

Publicat

Un ambulanțier în vârstă de 53 de ani, de la Serviciul de Ambulanță din Suceava, este prima victimă din rândul cadrelor medicale a noului coronavirus.

Bărbatul a prezentat simptomatologie COVID 19 în data de 24 martie 2020. A fost testat și a primit rezultatul pozitiv in data de 30 martie 2020. Acesta a fost internat la domiciliu și nu a acceptat internarea. A decedat la domiciliu astăzi, 7 aprilie 2020.

În prezent, conform raportărilor din teritoriu la INSP, un număr de 699 cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus.

Citeste mai mult
Publicitate

ABRUD

De miercuri, locuitorii din Abrud, OBLIGAȚI să poarte măști de protecție. Măsuri pe durata stării de urgență

Publicat

Locuitorii din Abrud sunt obligați să poarte mască de protecție începând de miercuri, 8 aprilie, în urma unei hotărâri luate de Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU).

Măsura a fost anunțată de primarul din Abrud, Nicolae Simina, pe Facebook.

”Având în vedere faptul că în ultimele 3 zile au fost confirmate pozitiv COVID-19, 7 persoane de pe raza UAT Abrud, astăzi am convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență Abrud”, a scris primarul pe rețeaua de socializare.

”Am luat toate măsurile legale. Am dezinfectat căile de acces, vom intensifica această acțiune.
Peroanele care au fost confirmate pozitiv sau incerte, au fost izolate imediat. Există o metodologie care trebuie respectată. Nu avem voie să dăm numele celor depistați pozitiv sau incerți. Colaborăm foarte bine cu Poliția orașului Abrud, Spitalul Abrud, medicii de familie, Direcția de Sănătate Publică Alba”, a mai declarat acesta.

De aemenea, de marți 7 aprilie, în fiecare noapte de la ora 22.00, vor fi dezinfectate trotuarele și zonele din fața magazinelor.

Mai mult, accesul în blocuri și casă scărilor vor fi dezinfectate în fiecare zi de miercuri și sâmbătă, de la ora 19.00.

O măsură similară a fost luată și la Câmpeni.

CITEȘTE ȘI: Purtarea măștilor de protecție, OBLIGATORIE începând de astăzi, la Câmpeni. Măsuri pe durata stării de urgență

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate