Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Senatorii și deputații care lipsesc nemotivat de la ședințe, sancționați cu 10% din indemnizația lunară brută. PROIECT

Publicat

Senatorii și deputații ar putea fi sancționați cu 10% din indemnizația lunară brută dacă lipsesc nemotivat de la activitatea parlamentară, prevede un proiect înregistrat recent la Senat.  

Propunerea legislativă privind modificarea Legii nr.96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor a fost înregistrată la Senat pentru dezbatere în data de 11 februarie. Proiectul a fost inițiat de un grup de deputați de la PNL.

Potrivit inițiatorilor, fenomenul absenteismului deputaților și al senatorilor de la locul de muncă reprezintă o problemă pentru forul legislativ al României și necesită o înăsprire a sancțiunilor pentru a impune o disciplină și un mod de lucru productiv pentru parlamentarii români. Acest fenomen afectează încrederea cetățenilor în cea mai importantă instituție a democrației, dar poate periclita și funcționarea parlamentului, afectând nivelul de responsabilizare al deputatilor și senatorilor.

Prin prezenta propunere legislative se are în vedere modificarea Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor, mai precis modificarea procentului reținut din salariul brut liniar în cazul absențeii nemotivate, modificare efectuate la Art. 29, alin. (1). O creștere a penalizării absențelor nemotivate va responsabiliza parlamentarii și va reduce acest fenomen.

Proiectul modifică articolul 29, alineatul (1), astfel:

„(1) Neparticiparea la cel puțin o activitate parlamentară desfășurată în sediul Camerei Deputațiior sau Senatului, după caz, în cadrul programului și ordinii de zi aprobate de Biroul permanent, se consideră absență nemotivată și are drept consecință reținerea a 10% din indemnizația lunară brută a deputatului sau a senatorului, cu excepția motivării absențelor în conformitate cu prevederile art. 28 alin. (2) și (3).”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax