Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Senatorul Nicolae Dobra, despre fratele său de la Finanţe, arestat de DIICOT: „Nu-l cred în stare să ia mită”

Publicat

Senatorul PDL Nicolae Dobra a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că a vorbit cu fratele său, Ioan Dobra – fostul director adjunct al DGFP Alba, acuzat de sprijinirea unui grup infracţional cercetat pentru evaziune fiscală –  şi crede că este nevinovat.
Reamintim că Ioan Dobra este arestat preventiv, fiind cercetat, alături de alţi angajaţi ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Alba, de procurorii DIICOT.

Ioan Dobra a fost arestat alături de alţi trei angajaţi ai Fiscului. Aceştia sunt acuzaţi că şi-au încălcat atribuţiile de serviciu, efectuând activităţi incompatibile cu funcţia deţinută, precum asigurarea de consultanţă sau prestarea de servicii şi au efectuat controale formale la societăţile invinuiţilor, toate acestea în scopul obţinerii directe sau indirecte de foloase materiale. Mai exact, aceştia au ajutat mai mulţi patroni să acopere ilegalităţi şi să nu plătească taxe şi impozite.

„În legătură cu ce i s-a întâmplat fratelui meu, acum mai bine de o săptămână, vreau să vă spun că eu cred că nu este vinovat. Eu l-am întrebat, imediat după incident, destul de franc şi mi-a spus că n-a primit, n-a luat de la nimeni nimic, nu este implicat în fapte de natură infracţională.
De atunci nu m-am mai întâlnit cu el decât la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi nu am mai putut să discut, pentru că nu te lasă autorităţile, doar l-am văzut, l-am privit şi l-am încurajat în acelaşi mod ca să-şi apere interesele şi să spună ceea ce este corect să spună, să se prezinte cu demnitate şi să-şi analizeze şi el activitatea, are timp acum destul”, a declarat Nicolae Dobra.

Potrivit senatorului, fratele său şi-a recunoscut o greşeală, aceea de a nu trece în declaraţia de avere, nu din rea intenţie sau interes, venitul de aproximativ 2.000 de lei pe an de la firma de audit manageriată de soţia lui.

„Acuzarea cu evaziunea fiscală este o chestiune foarte interesantă. Faptul că este asociat la o firmă de audit, el a depus la ÎCCJ veniturile de când este asociat şi până acum, sunt aproximativ 2.000 şi ceva lei pe an, sunt sume impresionante pe care el a uitat să le treacă în declaraţia de venituri, nu de interese, firma asta n-a avut nicio treabă cu instituţia statului în Alba sau societate comercială cu capital de stat, aici n-a avut cum s-o declare, dar dincolo, în declaraţia de venit, el n-a declarat-o ca venit în plus. A declarat pe soţie ca şi PFA, dar nu  a declarat ca şi partea separată, soţie salariu, soţie pensie ”, a mai spus politicianul.

Conform senatorului Dobra, fratele său nu şi-a trimis soţia sau un alt membru al familiei să facă vreun audit sau să facă vreo activitate pentru instituţia statului sau vreo societate comercială care aparţine statului. „El nu are nicio activitate de acest gen, nici cu băiatul lui, nici cu soţia, aceasta nu merge că nu este auditor, iar faptul că băiatul a executat o culegere de date pentru firma respectivă (n.r. – „Pomponio”), pe baza unui contract, este o firmă privată, nu are nicio legătură cu conflictul de interese. Acum, sigur, să vedem instanţa ce va decide.
Repet. Părerea mea este că nu este vinovat. Eu nu-l cred pe fratele meu în stare să ia mită, adică să condiţioneze nişte servicii de alte servicii. Îl cunosc de 52 de ani, nu am sesizat niciodată că frate-meu ar face prostii de genul ăsta.
Ar fi putut face greşeli, dar nu cred că ceva intenţionat, să le creeze intenţionat necazuri colegilor şi lui. La 1 februarie 2012 ar fi trebuit să fie pensionat. Nu înţeleg de ce s-ar complica astfel.
După ce avocatul va avea acces la tot dosarul, se vor consulta. Aia cu uitatul, a uitat să treacă, asta a recunoscut-o în faţa instanţei”, a mai spus Nicolae Dobra.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax