Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2016: Peste 2.900 de elevi de clasa a VIII-a din Alba susţin proba la Matematică

Publicat

Simulare Evaluare Națională: Marți, 23 februarie, peste 2900 de elevi de clasa a VIII-a din judeţul Alba susţin a doua probă în cadrul sesiunii de simulare a Evaluării Naţionale 2016, testarea la Matematică. Pe 24 februarie va avea loc ultima probă din cadrul sesiunii de simulare, cea la Limba și literatura maternă, cu 98 de elevi înscrişi. Rezultatele vor fi cunoscute în data de 4 martie.

Citește și SUBIECTELE pentru Limba Română la Simularea Evaluării Naţionale 2016, clasa a VIII-a. Peste 2.800 de elevi din ALBA au susţinut testarea. BAREM

Reamintim faptul că luni, 22 februarie, 2.829 de elevi din județul Alba au susținut proba la Limba și literatura română, în cadrul sesiunii de simulare a Evaluării Naționale 2016. La testare au fost înregistrați 111 absenţi.

Din evidenţele Ministerului Educaţiei, anul trecut, 96,17% dintre elevii înscrişi în clasa a VIII-a (adică 180.442 de elevi) au participat la toate probele simulării, iar 50,68% dintre cei prezenţi (91.445 de elevi) au obţinut medii peste 5.

Citește și EVALUARE NAŢIONALĂ pentru clasele II, IV şi VI. MODELE de TESTE la Română şi Matematică. CALENDAR 2016 şi detalii despre probe

La Matematică au fost exceptate, din materia pentru simulare la Evaluarea Naţională, capitole precum Funcţii şi Calcularea de arii şi volume.

Conținuturile pentru simulare și competențele asociate acestora sunt cele prevăzute în programa pentru Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, aprobată prin OMEN 4431/29.08.2014.

Pentru simulare sunt exceptate următoarele teme:

– din capitolul Numere reale: Rapoarte de numere reale reprezentate prin litere; operații cu acestea (adunare, scădere, înmulţire, împărţire, ridicare la putere)

– capitolul Funcţii

– din capitolul Ecuaţii, inecuaţii si sisteme de ecuaţii – 5 conţinuturi.

– din capitolul Proiecții ortogonale pe un plan – calculul unor distanţe în interiorul corpurilor studiate

– capitolul Calcularea de arii și volume.

Vezi integral: Lista continuturi simulare Evaluare Nationala VIII

Vezi şi FOTO: EVALUARE NAŢIONALĂ. SUBIECTELE la Matematică. Ce au avut de rezolvat absolvenţii claselor a VIII-a la examenul din 2015

Rezultatele obținute de elevi la simulările naționale NU se contestă și NU se trec în catalog, dar la solicitarea scrisă a elevului se pot trece notele în catalog, transmite IŞJ Alba.

Rezultatele obținute de elevi sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședinte cu părinții și la nivelul consiliului profesoral. În urma acestor analize, fiecare școală urmează să adopte măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare și să întocmească un raport pe care să îl transmită Inspectoratului Școlar Județean Alba.

Școlile sunt obligate să ia toate măsurile necesare pentru ca activitatea didactică a claselor care nu sunt implicate în simulări să se desfășoare corespunzător, după un program stabilit de consiliul de administrație al școlii.

Vezi şi EVALUAREA NAŢIONALĂ 2016: Simulările examenului încep în 22 februarie. Calendarul probelor pe care le vor susține elevii de clasa a VIII-a

Calendar Simulare Evaluarea Națională 2016

22 februarie 2016 Simulare: Limba și literatură română – proba scrisă

23 februarie 2016 Simulare: Matematică – proba scrisă

24 februarie 2016 Simulare: Limba și literatura maternă – proba scrisă

4 martie 2016: Afișarea rezultatelor.

Examenul propriu-zis de Evaluare Națională va începe în data de 27 iunie și rezultatele se vor afișa în 1 iulie.

În 2016, la Evaluarea Naţională, elevii de clasa a VIII-a vor avea de compus, printre altele, eseuri de 150 de cuvinte, mai mult decât până acum. Examenul fi supravegheat video-audio, iar înregistrările din sălile de examen vor fi verificate, prin sondaj, după fiecare probă.

Citeşte şi EVALUAREA NAŢIONALĂ 2016: Elevii de clasa a VIII-a vor începe testările în 27 iunie. CALENDARUL examenului

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax