Connect with us
Publicitate

CUGIR

Sistem de bike-sharing cu 70 de biciclete și 20 de stații, la Cugir. Licitația, lansată în SEAP

Publicat

Cetățenii din orașul Cugir vor putea beneficia în curând de un sistem de bike-sharing cu 70 de biciclete și 20 de stații, în cadrul unui proiect privind implementarea unui sistem alternativ de mobilitate urbană și reducerea emisiilor de carbon. 

Primăria Cugir a lansat în 9 iunie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), o licitație pentru achiziția de biciclete și standuri de biciclete în cadrul proiectului „Reducerea emisiilor de carbon în oraşul Cugir bazată pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă”.

Valoarea totală este estimată la 1.169.674,08 de lei, fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, administrația locală din Cugir intenționează să implementeze un sistem alternativ de mobilitate urbană pentru creșterea performanțelor transportului urban, creșterea mobilității în ansamblu și reducerea emisiilor CO2.

Mai exact, se vor achiziționa:

  • 20 de stații pentru biciclete
  • 70 de biciclete
  • 3 automate de eliberare carduri acces pietonal
  • 1 centru de date și operare, cu operator uman
  • licență platformă de instalare, configurare și punere în funcțiune sistem bike-sharing

Stații pentru biciclete

Stațiile pentru bicilete vor fi automatizate, cu sistem de andocare modular pe bază de tronson cu piesa de andocare rigidă montată în partea frontală superioară a bicicletei.

Fiecare stație va fi compusă dintr-un stâlp de comandă (cu afișaj cu touchscreen, computer de deservire cu conexiune de date, carcasă anti-vandalism, sistem electronic de securitate) și din rasteluri de câte 5 respectiv 10 sloturi pentru biciclete, în funcție de dispunerea pe o singură parte sau pe ambele părți, fiecare slot având un mecanism automatizat de securizare a bicicletelor.

Totodată va permite interacțiunea cu deținătorii de carduri și vizualizarea celorlalte stații de biciclete. Stațiile vor include funcții de verificare la returnarea și eliberarea fiecărei biciclete.

Biciclete

Bicicletele vor fi de tipul city-bike, din aliaj ușor, cu componente adaptate pentru a fi utilizate în regim de bike-sharing.

Acestea vor avea un design unisex, roți de minim 26 inch, cu bandă reflectorizantă și vor dispune de far, stop și cric, dar și de un coș cu volumul de cel puțin 13 litri. Sistemul de schimbare a vitezei de deplasare va avea minim 7 trepte de viteză.

Bicicletele vor dispune de electronică de bord și dispozitiv de securitate compatibil cu cel al stației, montat în partea frontal superioară. Computerul de bord va avea un sistem autonom de alimentare cu energie și încărcare a bateriei proprii și un sistem de localizare și comunicare utilizând tehnologii GSM/GPRS, GPS și wifi.

De asemenea, vor avea un sistem integrat – geofencing – pentru returnarea bicicletelor în stații virtuale, de exemplu zone special amenajate fără stații de blocare fizice.

Automate eliberare carduri – acces pietonal

Automatele vor avea un afișaj digital de diagonală mare și sistem de tastatură onscreen. Efectuarea plății titlurilor de transport se va putea face prin bancnote, monede și card bancar.

Acestea fi protejate antivandalism și vor avea sisteme de alarmare și supraveghere video.

Centrul de date și operare, cu operator uman

Centrul va găzdui platforma integrată hardware și software, va centraliza toate datele colectate prin intermediul sistemului automat de eliberare a legitimațiilor de călătorie și va asigura toate funcționalitățile necesare și permite alocarea de drepturi pentru componentele sistemului de bike-sharing.

Licență platformă software sistem bike sharing

Va asigura toate componentele software necesare pentru buna funcționare a sistemului de bike sharing. Soluția va permite gestionarea întreg sistemului de bike-sharing pentru utilizarea la comun a cardului electronic pentru transport în comun.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax