Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Şomajul, din 2011: 75% din indicatorul social de referinţă

Publicat

Guvernul a hotărât, prin ordonanţă de urgenţă, aplicarea, din 2011, a noi formule de calcul în ceea ce priveşte şomajul. Este vorba despre 75% din valoarea indicatorului social de referinţă – acum de 500 de lei – la care se adaugă, în funcţie de stagiul de cotizare, de minimum un an, de la 3% la 10% din media salariului brut. Astfel, cuantumul ajutorului de şomaj va fi mai mic de anul viitor, având în vedere că nu se mai raportează la salariul minim pe economie, care acum a fost hotărât la valoarea de 670 de lei. Şomajul se acordă pe o perioadă de 6 luni până la 12 luni, în funcţie de stagiul de cotizare.

Şomerii absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ vor beneficia de  50% din valoarea indicatorului social de referinţă, perioadă de 6 luni, ca ajutor de şomaj. Şi acest cuantum va scădea anul viitor, având în vedere că până acum era utilizat ca referinţă salariul minim.

Precizăm că valoarea indicatorului social de referinţă se poate modifica prin hotărâre de guvern, în funcţie de indicele de creştere a preţurilor de consum prognozat an sau anul anterior.

OG adoptat de Guvern în domeniul şomajului prevede că nu vor fi afectaţi de modificarea cuantumului şomerii pentru care a fost stabilit deja acest drept. Potrivit datelor Guvernului, la 31 octombrie 2010 erau înregistraţi 329.182 de şomeri care primeau indemnizaţie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax