Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

SONDAJ ALBA24: Sunteți de acord cu ridicarea mașinilor parcate ilegal în municipiul Alba Iulia?

Publicat

Mașinile parcate în Alba Iulia, în afara spațiilor amenajate, vor fi ridicate începând cu data de 1 februarie 2018. Primăria municipiului a semnat un acord-cadru pe o perioadă de patru ani cu o firmă din Alba Iulia.

Cei care vor rămâne fără mașină, vor avea de scos din buzunar o sumă importantă de bani. Operațiunea de ridicare a vehiculelor va costa 220 lei/vehicul, operațiunea de transport a vehiculelor de la locul ridicării la locul de depozitare – 130 lei/vehicul, iar depozitarea vehiculelor ridicate – 30 lei/vehicul pentru primele 24 de ore de depozitare, respectiv 45 lei/vehicul/zi pentru perioadele de depozitare mai mari de 24 de ore. La toate aceste sume se adaugă TVA.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

15 Comentarii

15 Comentarii

  1. Tara lui Papura Voda

    marți, 09.01.2018 at 19:52

    Ma uit la rezultatele sondajului si nici nu ma mir.
    Pai cum sa fie romanu’ de-acord cu asa ceva cand tocmai el e cel care prin vot pune lupul paznic la oi ?!?
    Cand paraseste tara, sta frumos cu capul la cutie si cu morcovul in dos respectand toate legile/regulile de bun simt, dar cand se afla in tara natala, legile sunt facute pentru a fi incalcate.
    Daca ar fi dupa mine, nu doar ca le-as ridica masinile; le-as confisca si le-as amputa si cate un picior, ca poporul asta cretin numai asa poate fi educat !

  2. Hahaianu

    marți, 09.01.2018 at 20:38

    Deocamdata, in Alba-Iulia sunt suficiente locuri de parcare. A!, ca iti e lene sa mergi pe jos cale de 30 de metri si, casa eviti acest lucru si sa faci doar doi metri, opresti fix in poarta locului in care ai treaba, fara sa-ti pese daca incurci circulatia, asta e altceva.

  3. Mihai

    marți, 09.01.2018 at 21:21

    Nu doar ridicate, ci in functie de locul de oprire ilegala amenzi de la 5000 la 20000 RON si suspendare Permis la a doua abatere. Dar Primaria sa execute mai multe locuri de oprire-parcare

  4. albastru

    marți, 09.01.2018 at 21:38

    la 12.000 masini ai 8000 (numerele nu sunt reale..stiu asta..dar ideea ramane) locuri de parcare…sa isi ridice Hava standardele de „modernizare” si apoi sa ridice masini

  5. kmr

    miercuri, 10.01.2018 at 08:23

    Mai Mihaita sa dea Domnu sa ai tu noroc de o asemenea amenda ma rog pt tine. daca nu sunt locuri suficiente de parcare ce sa faca omu se descurca bine rau cum e. bafta la amenzi iti doresc asta macar una. Scrie cineva la 12 mii de masini 8 mii locuri de parcare 4 mii le parcam la tine in curte …………….

  6. Nedov Adrian

    miercuri, 10.01.2018 at 08:41

    Inainte de a amenda sa se ridice parcari etajate pt a fi suficiente locuri de parcare!Sau sa se amenajeze mai multe parcari ! Deocamdata nu sunt suficiente iar numarul de masini cu siguranta il depaseste pe cel al parcarilor! In cetate majoritatea parcarilor sunt ale oamenilor care stau in blocurile din zona, iar parcarile destinate celorlalti cetateni sunt prea putine!

  7. grigore

    miercuri, 10.01.2018 at 08:56

    In nici un oras civilizat din lume nu sunt locuri suficiente de parcare.

  8. vasile

    miercuri, 10.01.2018 at 09:23

    In centru sunt 70 de locuri de parcare din care mai mereu sunt 50 libere si in jurul institutiilor si a magazinelor care sunt toate la 5 minute de mers de sus numita parcare ,sunt parcarile aglomerate si benzile de circulatie blocate,de Audi si bmw uri x5.Saracii n au un leu sa puna la parcarea cu plata si nici nu pot merge 5 minute pe jos ca sunt probabil cu handicap.Primaria sa si faca datoria si fata de cei cu bun simt care cauta uneori si se invart 5 minute pana gasesc un loc de parcare sau platesc acea suma modica de 1 leu pentru a nu bloca circulatia in acest frumoa oras.Si as mai recomanda automate de parcare la toate institutiiile din oras asa cum sunt si in alte tari europene,cu plata .Si bineinteles amenzi .Ca din nesimtirea unora ar face primaria bani de ar putea pava drumul pana la Sebes.

  9. je

    miercuri, 10.01.2018 at 09:43

    Nu cred ca este o rezolvare ridicarea masinilor. Ca sa ne civilizam ar trebui in primul rand sa avem cei 7 ani de acasa, spirit civic, simtul raspunderii si inainte de a parca pe unde ne vrea muschii mei, sa ne gandim ca poate deranjam pe cel de langa, poate blocam vreo cale de acces, obstructionam vizibilitatea la intrarea pe un drum sau la o trecere de pietoni si sa parcam regulamentar chiar daca facem cativa pasi pe jos.
    Problema s-ar rezolva daca asa cum Politia a inceput sa aplice amenzi pe banda rulanta pentru depasirea vitezei legale si conducerea autovehiculelor sub influenta bauturilor alcolice ar incepe si Politia Locala sa aplice amenzi pentru parcare neregulamentara in adevaratul sens al cuvantului nu doar la sesizare.Iar pentru rezlvarea problemei in totalitate ar fi cazul sa se contruiasca 2 parcari subterane/supraterane, una in Centru si una in Cetate din taxele ce le colecteaza Primaria de atatia ani pentru inchirierea locurilor nu sa-si dea salarii.

  10. Mix

    miercuri, 10.01.2018 at 09:53

    Bagativa mintile in cap.
    Nu putem fi nemti atat timp cat nu avem conditiile pe care le au ei.
    Cand statul imi ofera aceleasi conditii o sa supun si eu DA.

  11. Florin Dan

    miercuri, 10.01.2018 at 10:14

    Zicea cineva de parcarea din centru, asa este dar, asta se intampla doar acolo. In cetate nu sunt parcari, deci pana nu se fac si in cetate parcari nu ar fi corect sa se ridice masinile. Sa se faca ca la Sibiu cu tonomate de parcare in tot orasul si sa se dea amenzi, bineinteles de politia locala.

  12. om

    miercuri, 10.01.2018 at 12:18

    ar fi bine sa fie ridicate si cele parcate pe locul cu plata al altuia.Eu mereu imi gasesc dupa ora 16.oo locul de parcare platit ocupat de un retardat nesimtit.

  13. Dani

    miercuri, 10.01.2018 at 14:02

    Una peste alta, sunt curios, a cui este nepotul, ginerele sau vărul care are firma.

  14. Gabi

    miercuri, 10.01.2018 at 17:59

    As fi zis Da, doar ca mi-am amintit de zona cetate: întregul Bd Revoluției 1989 e o problema.
    Bravo Alba24 pentru inițiativa. Haideți cu un articol și despre cum se parchează in zona cetate, inclusiv puncte de vedere Vice-primar/primar/city manager/ investiții.
    Spor!!

  15. Ge

    vineri, 12.01.2018 at 21:20

    Eu zic ca NU, fiindca pana la ridicat masina avem alte solutii.

    Daca parchezi gresit, sa ti se dea avertisment, apoi amenda mica si apoi tot mai mare. In felul acesta daca nu faci intentionat, nu platesti sau nu platesti mult, dar daca esti ‘smecher’ platesti tot mai mult..

    Ce legatura are masina cu soferul?
    Vrei sa l pedepsesti pe sofer luand ui masina si transportand o cine stie unde si apoi 9-10 milioane de plata.

    Plata catre ceva firma a vreo unui alt smecher destept de prin oras. In loc sa fi amendat, se duc banii la firme de mutat masini si la plata stationarii in garajul lor, pe langa inevitabile zgarieturi si alte probleme ce pot aparea la transport.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax