Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Sondaj IRES: Jumătate dintre români spun că nu au economii. Câți cred că le ajung rezervele financiare cel mult 2 luni

Publicat

bani

Opt din 10 români se arată îngrijorați în contextul epidemiei COVID-19 și se așteaptă să fie afectați financiar. Majoritatea recunosc că nu au economii, potrivit unui sondaj al Institutului Român pentru Evaluare și Strategie (IRES).

51% dintre cei care au participat la sondaj susțin că nu au economii. Dintre ceilalți care spun că au economii, 41% – au răspuns că economiile pe care le au le ajung pentru a supraviețui decent cel mult 1-2 luni, 28% estimează că le vor ajunge 3-4, conform celui mai recent studiu IRES, scrie libertatea.ro.

De asemenea, 11% cred că banii le sunt suficienți pentru cel mult 6 luni, 19% spun că banii le vor ajunge cel mult 1 an, 7% estimează că se vor descurca 2 ani și doar 3% spun că economiile le vor fi suficiente mai mult de 2 ani.

Pentru cheltuielile lunare de strictă necesitate ale familiei, jumătate dintre români ar avea nevoie de o sumă între 1.001 și 3.000 de lei. 17% spun că ar avea nevoie de cel mult 1.000 de lei, 1 din 5 români spun că ar avea nevoie de o sumă între 3.001 și 4.000 de lei, iar 1 din 10 declară că ar avea nevoie de peste 4.000 de lei.

Majoritatea românilor, 82% dintre intervievați, se așteaptă ca lucrurile să revină la normal până în iunie.

surse: libertatea.ro, ires.com.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax