Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sondaj: Un român din trei se teme că își va pierde locul de muncă din cauza pandemiei de COVID-19

Publicat

Criza locurilor de muncă, lipsa banilor și creșterea prețurilor sunt principalele probleme care îi preocupă pe români de la începutul pandemiei de COVID-19. 

Un studiu realizat de o companie românească, ”Data Diggers”, în patru țări, Grecia, Cehia Ungaria și România a scos la suprafață modul în care cetățenii au fost afectați. 

Peste o treime din români (36%) au spus că pandemia i-a afectat financiar, iar aproape unul din trei (28%) consideră că locul său de muncă este în pericol.

Sondajul realizat în perioada 22 mai – 9 iunie a mai subliniat faptul că 28% dintre români își văd locurile de muncă amenințate pe viitor, 40% nu sunt deciși, iar 33% spun că acest lucru este puțin probabil. Procentul celor care își văd joburile amenințate este mai mare doar în Grecia (31%), pe când în Ungaria procentul este de 21%, iar în Cehia de 20%.

Prețuri mai crescute și bani mai puțini

Principalele amenințări identificate de români sunt lipsa banilor (43%), creșterea prețurilor (40%) și lipsa locurilor de muncă (30%). În Ungaria banii sunt prima problemă tot pentru 43% din populație, dar pe locul al doilea este lipsa joburilor (40%) și abia pe poziția a treia se află creșterea prețurilor la produse și servicii (36%), se mai arată în sondajul consulat de libertatea.ro.

Problema resurselor financiare ocupă primul loc pe lista amenințărilor și în Grecia (44%), la mică distanță de joburi (43%). În Cehia, creșterea prețurilor este considerată prima problemă (50%), urmată de lipsa fondurilor (38%).

sursă: libertatea.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax