Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sondaje și orgolii la stabilirea listelor PNL pentru alegerile europarlamentare. Pe ce loc ar putea fi Mircea Hava

Publicat

mircea hava si lidovic orban

Un sondaj comandat de PNL complică lucrurile în partidul condus de Ludovic Orban, în ceea ce privește stabilirea listei de candidați pentru alegerile europarlamentare din acest an. Crin Antonescu, Alina Gorghiu și chiar Vasile Blaga ar fi clasați cu mult mai bine decât Mircea Hava, Gheorghe Falcă, Cristian Bușoi, Marian Petrache sau Siefgried Mureșan.

Presa centrală a scris că Antonescu ar avea 33% în acest sondaj, urmat de Gorghiu cu 27% și Blaga cu 14%. Restul, printre care îl putem aminti și pe primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, ar fi obținut între 3 și 5% fiecare. Conducerea partidului a negat aceste informații, precum și discuțiile informale generate de el în interiorul formațiunii.

PNL este în plin proces de stabilire a ordinii pe lista de candindați. În urmă cu câteva luni, pentru primul loc a fost vehiculat chiar numele lui Hava, însă între timp liderii partidului trebuie să jongleze cu mai multe variabile, astfel încât această variantă nu mai este amintită. Printre variabile se numără sondajele de opinie, jocurile de culise dar și orgoliile unor primari, potențial candidați.

Surse din interiorul partidului au declarat că repartizarea pe listă se va face succesiv, între reprezentanți ai ”vechiului PNL” și ai ”vechiului PDL”. Ca ipoteză, primul loc va fi al unui reprezentant din vechiul PNL, posibil al lui Antonescu. Cel de-al doilea loc în va reveni mai degrabă lui Blaga decât lui Hava. Cel de-al treilea loc pe listă va fi de asemenea al unui ”vechi” liberal, situație în care Hava va fi, în cel mai bun caz pe locul 4; următorul membru al fostului PDL va fi pe 6.

Rămâne de văzut dacă primarului din Alba Iulia îi va conveni o asemenea poziție pe listă.

Liberalii au anunțat că lista va fi făcută publică între 1 și 15 februarie 2019.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. sacalu

    luni, 28.01.2019 at 19:58

    Nu mai lasati sa vina Orbentea asta la ALBA IULIA nu vedeti ca face judetul de ras. toti libralii si care au o parte de onoare sa se dezica de capusa aceasta care nu stie unde a muncit.

  2. pilu

    marți, 29.01.2019 at 17:54

    Daca Antonescu a renuntat la politica, ce mai cauta pe liste ? Cica l-a invitat Orban-menestrelul sa participe la alegerile europarlamentare. Atunci dai dreptul, frate.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax