Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Serviciul Român de Informații – SRI face angajări. LISTA posturilor disponibile și condițiile obligatorii

Publicat

sri

Angajări la Serviciul Român de Informații: SRI face în aceasta perioadă angajări. Compatibili pentru o posibilă carieră în cadrul serviciului secret sunt specialiștii în IT, traducătorii care cunosc o limbă străină de interes precum: arabă, rusă, chineză, germană sau maghiară. De asemenea, SRI mai caută chimiști, ingineri electroniști și specialiști criminaliști.  

În momentul de faţă, Serviciul Român de Informaţii caută personal pentru încadrarea unor posturi de:

  1. Ofiţeri operativi şi analişti

Pentru a putea ocupa un post din aceste domenii, candidaţii care îndeplinesc condiţiile de încadrare în Serviciul Român de Informaţii (stabilite prin Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare şi normele interne specifice) şi promovează toate etapele specifice de selecţie, se pot înscrie la ofertele de licenţă şi master profesional sau cursuri postuniversitare organizate de către Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”.

Candidaţii care au mai urmat o formă de pregătire similară (program de studii universitare de master), cu suportarea cheltuielilor de la bugetul de stat, vor achita contravaloarea serviciilor de şcolarizare de care au beneficiat anterior la instituția de învățământ superior care a asigurat școlarizarea sau pot accesa oferta de cursuri postuniversitare a ANIMV.

Pentru încadrarea în SRI prin cursurile postuniversitare, candidaţii se vor înscrie în procesul de selecţie prin transmiterea unui CV la adresa hr@sri.ro (cu titlul „CPU ANIMV_Nume, prenume”) şi cu precizarea, în corpul e-mail-ului, a localităţii unde le este mai facilă contactarea de către un reprezentant HR al SRI.

Detalii privind cursurile postuniversitare organizate de către ANIMV vor fi comunicate candidaţilor interesaţi de către reprezentanţii HR ai SRI.

SRI face angajări. Locuri de muncă la Serviciul Român de Informații

  1. Specialişti IT&C

3.Cunoscători de limbi străine

 

Prin trimiterea CV-ului la adresa de e-mail hr@sri.ro și participarea la probele de selecție vă exprimați consimțământul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal în conformitate cu cele precizate în Nota de informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal care exced actrivităților de securitate națională, publicată pe site la adresa www.sri.ro/gdpr.

Toate posturile vor fi ocupate în sistem concurenţial, procesul de selecţie presupunând promovarea mai multor etape /probe eliminatorii (ordinea acestora depinde de domeniul în care se face încadrarea):

  • evaluarea CV-ului transmis la hr@sri.ro;
  • interviuri de selecţie;
  • teste de evaluare a cunoştinţelor şi competenţelor profesionale, precum şi a unor aptitudini (examinări psihologice, Assessment Center);
  • examinarea medicală;
  • verificări de securitate prevăzute de H.G. nr. 585/2002 pentru accesul la informaţii secrete de stat.

Mai multe detalii le vei afla direct de la experţii SRI de HR, pe parcursul procesului de selecţie.

1. Ca să te poţi angaja la SRI trebuie, conform legii, să îndeplineşti anumite condiţii, printre care:

-cetăţenie română şi domiciliul în ţară;

-cultură generală amplă şi capacitatea de a te exprima corect şi coerent în limba română;

-pregătire profesională în domeniul solicitat;

-stare de sănătate bună;

-cunoaştere foarte bună a cel puţin unei limbi străine, pentru încadrarea ca ofiţer;

-conduită civică şi morală corespunzătoare;

-respect faţă de valorile şi legislaţia naţională;

-loialitate faţă de ţară, principiile şi valorile democraţiei şi statului de drept;

-vârsta de cel mult 45 de ani pentru încadrarea ca militar.

-să nu fii în curs de cercetare, urmărire sau judecată penală sau să nu fi fost condamnat penal;

2. De asemenea, trebuie să ştii că există anumite abilităţi şi aptitudini care, odată probate, te pot recomanda ca eligibil:

-nivel superior de inteligenţă;

-capacitate de adaptare;

-rezistenţă la stres şi în condiţii de program prelungit;

-atenţie concentrată şi distributivă de nivel ridicat;

-perseverenţă;

-dorinţă de perfecţionare continuă;

-un bun echilibru psiho-emoţional;

-abilităţi de comunicare.

SRI face angajări: Obligaţii care îţi revin:

-să respecţi jurământul militar şi prevederile regulamentelor militare;

-să execuţi întocmai şi la timp ordinele comandanţilor şi ale şefilor, fiind responsabil de modul în care îndeplineşti misiunile încredinţate.

Cadrelor militare nu li se poate ordona şi le este interzis să execute acte contrare legii, obiceiurilor războiului şi convenţiilor internaţionale la care România este parte, în aceste condiţii neexecutarea ordinelor eliminând răspunderea penală şi/ sau civilă.

-să-ţi perfecţionezi pregătirea profesională;

-să păstrezi cu stricteţe secretul de stat şi de serviciu, precum şi caracterul confidenţial al activităţilor desfăşurate.

-Drepturi şi libertăţi interzise/ restrânse

Conform prevederilor legale, cadrelor militare ale Serviciului le este interzisă exercitarea următoarelor drepturi:
să facă parte din partide, formaţiuni sau organizaţii politice ori să desfăşoare propagandă prin orice mijloace sau alte activităţi în favoarea acestora ori a unui candidat independent pentru funcţii publice;

să candideze pentru a fi alese în administraţia publică locală, în Parlamentul României și în Parlamentul European, precum şi în funcţia de Preşedinte al României;

-să declare sau să participe la grevă.

-restrânsă exercitarea următoarelor drepturi şi libertăţi, astfel:

-exprimarea în public a opiniilor politice nu este permisă;

-exprimarea în public a unor opinii contrare intereselor României şi forţelor armate nu este permisă;

-prezentarea, în public, de informaţii cu caracter militar de către cadrele militare nu este permisă, cu excepţia celor care au atribuţii în acest sens, -potrivit normelor stabilite prin ordin al directorului instituţiei;

-aderarea la culte religioase este liberă, mai puţin la cele care, potrivit legii, contravin normelor de păstrare a ordinii publice, precum şi la cele care încalcă bunele moravuri sau afectează exercitarea profesiei;

-constituirea în diferite forme de asociere cu caracter profesional, tehnico-ştiinţific, cultural, sportiv-recreativ sau caritabil, este permisă în condiţiile stabilite prin regulamentele militare, cu excepţia formelor de asociere sindicale ori care contravin comenzii unice, ordinii şi disciplinei specifice instituţiei armatei;

-încheierea căsătoriei este liberă în condiţiile legii. Încheierea căsătoriei cu o persoană apatridă sau care nu are exclusiv cetăţenie română este condiţionată de obţinerea aprobării prealabile a conducerii Serviciului;

-participarea la mitinguri, demonstraţii, procesiuni sau întruniri cu caracter politic ori sindical este interzisă;
deplasarea în străinătate se realizează în condiţii stabilite de conducerea Serviciului.

-Cadrelor militare în activitate le este interzis să fie asociat unic ori să participe direct la administrarea sau conducerea unor organizaţii ori societăţi comerciale.

SRI face angajări: Profilul angajatului

SRI valorizează diversitatea şi adaptabilitatea. Avem convingerea că numai aşa putem răspunde provocărilor generate de un mediu de securitate în permanentă schimbare. Credem în potenţialul superior de acţiune dat de forţa echipei formate din persoane cu istoric profesional şi social divers. De aceea, căutăm candidaţi din medii variate, cu experienţe profesionale şi personale diferite şi complementare.

Ca să te poţi angaja la SRI trebuie, conform legii şi normelor interne specifice Serviciului, să îndeplineşti cumulativ o serii de criterii generale de încadrare:

  • să ai cetăţenie română şi domiciliul stabil în România;
  • să nu fii în curs de cercetare, urmărire sau judecată penală sau să nu fi fost condamnat penal;
  • să nu faci parte din partide, formaţiuni sau organizaţii politice, din momentul încadrării în SRI;
  • să nu participi ca asociat unic sau direct la administrarea ori conducerea unei organizaţii sau societăţi comerciale, din momentul încadrării în SRI;
  • să fii absolvent de studii universitare, cu licenţă, al unei instituţii de învăţământ superior acreditate; pentru anumite posturi sunt necesare şi studii post-universitare iar pentru altele se cer doar studii liceale;
  • să nu fi consumat, anterior încadrării, substanţe sau amestecuri de substanţe stupefiante, psihotrope sau susceptibile a avea efecte psihoactive, aflate sub control naţional ori prevăzute în convenţiile internaţionale la care România este parte sau să nu fi desfăşurat activităţi de trafic cu astfel de produse;
  • să fii dispus ca, după încadrare, să desfăşori activităţi în orice zonă a României, potrivit nevoilor instituţiei.

De asemenea, candidaţii trebuie să facă dovada, pe parcursul procesului de selecţie, că îndeplinesc suplimentar anumite criterii specifice: pregătire profesională într-un domeniu de interes actual pentru Serviciu (experienţa efectivă de lucru în domeniul respectiv reprezintă un avantaj), inteligenţă peste medie, nivel superior de cultură generală şi competenţe lingvistice, interes pentru dezvoltare continuă şi capacitate ridicată de învăţare, o stare de sănătate, atât fizică cât şi psihică, bună (apt medical şi psihologic, conform baremelor stabilite de SRI).

Anumite posturi necesită abilităţi ridicate de relaţionare şi comunicare, de analiză şi sinteză, adaptare, creativitate, spontaneitate, responsabilitate, rezistenţă crescută la condiţii de stres.

Dacă vii în echipa noastră ai acces la numeroase drepturi oferite de statutul de militar, dar şi la beneficii adaptate nevoilor tale. Printre cele mai apreciate de colegii noştri sunt:

  • program flexibil de lucru, în funcţie de specificul activităţii;
  • acces la servicii medicale gratuite asistate de personal medical propriu, în facilităţi ale SRI;
  • decontarea chiriei în limita unui plafon maxim;
  • vouchere de vacanţă pe care le poţi utiliza oriunde în ţară;
  • acces gratuit la săli de sport proprii, precum şi tarife negociate la abonamente sportive şi servicii de recreere în mediul privat;
  • posibilitatea de a te bucura de mâncare preparată zilnic, la preţuri accesibile;
  • contracte avantajoase negociate cu instituţii bancare din România;
  • participarea la conferinţe, cursuri şi ateliere de dezvoltare personală;
  • participarea, alături de colegi, la proiecte de responsabilitate socială pentru cauze în care credem.

Calitatea de angajat SRI presupune însă şi o serie de obligaţii şi restrângerea / interzicerea unor drepturi, majoritatea determinate de statutul de cadru militar (vezi Legea nr. 80/1995), dar şi specifice Serviciului nostru (discreţie cu privire la activităţile profesionale, păstrarea secretului de stat şi de serviciu).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Doru

    luni, 23.12.2019 at 18:08

    Cum cu cine vorbesc de angajare?

  2. Duca Loredana

    luni, 20.07.2020 at 20:34

    Buna ziua, as dori sa ma angajez la dvs la SRI

  3. Trifan elena Bianca

    miercuri, 16.09.2020 at 21:10

    Cum Procedez pt înscriere?

    • moderatorul de serviciu

      joi, 17.09.2020 at 12:49

      Cum aplici?CV şi scrisoare de intenţie pe hr@sri.ro(subiect mail: LINGVIST – Nume şi prenume)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax