Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Stenogramă: Conflict subteran între șeful BCCO Alba și procurorii DIICOT. Tehnică de supraveghere instalată în biroul lui Berbeceanu


Publicat

În biroul lui Traian Berbeceanu a fost instalată tehnică de înregistrare. Asta reiese din stenograma unei discuții dintre șeful BCCO Alba, Traian Berbeceanu, și procurorul șef al DIICOT Alba, Ioan Mureșan, făcută publică, pe internet, vineri, de către Robert Wagner, cel care a primit și scrisoarea lui Berbeceanu, pentru a o face publică în caz că el va fi reținut.

Berbeceanu a fost arestat joi seara fiind suspectat de sprijinirea unui grup infracțional despre care procurorii DIICOT  spun că ar fi făcut evazine fiscală.  Hotărârea judecătorului Dana Ghițoaică de la Curtea de Apel Alba, prin care s-a admis cererea procurorilor DIICOT de arestare a lui Berbeceanu a fost atacată cu recurs la ÎCCJ.

Recursul declarat de comisarul șef Traian Berbeceanu, arestat pentru 29 de zile prin decizie a Curții de Apel Alba Iulia, va fi judecat, miercuri, 30 octombrie, la Înalta Curte de Casație și Justiție. Dosarul a fost repartizat Completului nr. 3 de la Secția Penală.

În iunie 2013 comisarul șef al BCCO a depus la IGPR un raport în care a sesizat mai multe nereguli în activitatea unor procurori de la  DIICOT Alba. Berbeceanu a simțit că va fi ”vânat” de procurori și a transmis o sinteză a raportului  postului tv Antena3 care a difuzat documentul în momentul în care comisarul șef al BCCO Alba a fost reținut. Printre primele documente care scot în evidență conflictul dintre Berbeceanu și procurorii DIICOT se află și  înregistrarea unei discuții dintre Berbeceanu și procurorul DIICOT Ioan Mureșan.

În discuție, Berbeceanu îl întreabă pe Mureșan de ce i-au fost montate aparate de înregistrare în birou, fapt pe care procurorul îl neagă vehement. Mureșan îl avertizează pe polițist că este posibil să se facă un control de la CSM, în cazuri vechi, și îi cere ajutorul în cazul unui dosar de criminalitate informatică. În conținutul discuției se vehiculează numele procurorului Cean de la DIICOT Alba pe care Berbeceanu  l-a amintit și în scrisoarea transmisă postului de televiziune antena3.

Înregistrarea are 5 minute si 34 de secunde. Vedeți mai jos conținutul acesteia:

Berbeceanu: S-a ajuns prea departe și cu mine, dar nu vreau să pățească vreun coleg ce am pățit eu.

Mureșan: Indiferent că mă crezi sau că nu mă crezi, lucrurile sunt de așa natură. La fel cum vin la tine informații de la Servicii, la fel vin și la mine.

B: Dar, Neluțu, stai să-ți zic…

M: Anumite lucruri trebuie verificate. Nu am absolut nimic cu nimeni.

B: Una este să le verifici, Neluțu, și alta este să montezi tehnică în birou.

M: La cine?

B: La mine. Neluțu, eu am avut tehnică montată în birou.

M: Dacă mă crezi sau nu mă crezi, e treaba ta, dar nu ți-am montat tehnică în birou. Ar fi culmea.

B: N-ar fi culmea. De ce sa fie culmea?

M: Își spun 100% că nu ți-am montat tehnică, tu poți să crezi ce vrei. Îți spun că ești pe o pistă greșită.

B: Nu, eu nu am nicio pistă. Am găsit-o aia, am fotografiat-o, am filmat-o împreună cu Goagă și cu încă unul, ca martor, și când o să se termine totul, o să…

M: Foarte bine. Eu îți garantez că de la noi nu ai avut nicio tehnică în birou.

B: Eu cred că trebuie să se înceteze cu atmosfera asta negativă.

M: Eu sunt de acord cu tine.

B: Din punctul meu de vedere, eu v-am spus, nu am avut absolut nimic. Dacă este să discutăm cinstit, eu cred că la DIICOT, la Serviciul Teritorial Alba sunt probleme mari de tot. Si eu ți-o spun din tot sufletul.

M: Zi-le. Trebuie rezolvat.

B: Eu știu că trebuie rezolvate.

M: Dacă vrei și poți, spune, dacă nu, spune-le unde trebuie.

B: Eu știu. Să-ți trântești propriile dosare, aia mi se pare grav. Dosarul cu țiganii cu aurul, de exemplu. Știi?

M: Cu țiganii, cu Ciuciu, cu aurul?

B: Da, deci voi faceți dosarul, se judecaă la Hunedoara și i se sugerează procurorului care intră în sală să nu mai ceară prelungirea interdeciției, înțelegi?

M: Cine a cerut asta?

B: Cum cine? Colegul tău de birou, domnul Cean. Asta îți spun sigur. Și se ajunge la chestii de-astea, că să nu sun de pe telefonul meu, sun de pe telefonul lui nevsată-mea și chestii de genul ăsta și întâlniri conspirate la 7 dimineața. Și noi lucrăm, și noi avem informații și nu vreau să spun mai multe. La momentul potrivit, o să le spunem pe toate.

M: Traiane, spune-le, te rog, n-are niciun rost…

B: Dar își spun că e e trist și periculos. Anumite chestii sunt foarte urâte și foarte… dincolo de liita infracțiunii. Te asigur că nu trădează nimeni de la Antidrog și oamenii ăia chiar vor să își facă treaba. Sunt copii tineri și…

M: Bine ar fi să fie așa…

B: Sunt absolut convins. L-am adus tocmai pentru că am încredere deosebită în el și știu că e extrem de cinstit.

M: Eu i-am spus și lui Link. Personal eu i-am spus, pentru că nu am o problemă cu tine…

B: Îți spun, Neluțu, acuma tu nu ești de două zile în meseria asta. Nu mai lua tot ce spun serviciile ad literam că serviciile-s servicii. Ăia nu dau socoteală și nu răspund pentru nicio notă pe care o trimit. Pot să trimită mii de note că Berbeceanu face orice, că Link face orice, dar tebuie…

M: Dacă vrei să le crezi, e treaba ta, dar eu nu ți-am pus nicio tehnică în birou, nu te-am interceptat.

B: Eu te cred, nu știu… Eu știu că mi-a pus cineva, că am găsit-o.

M: Autorizare de la noi n-a avut, și ți-o dau în scris dacă vrei.

B: Sunt convins că au luat pe siguranță națională, dar le lămuresc eu, nu-i problemă.

M: Autorizare de la noi n-a avut.

B: Îți zic eu, te asigur, eu îmi asum toată responsabilitatea față de colegii de la Antidrog și față de toți colegii din Brigadă, față de aproape toți colegii din Brigadă. Eu știu la fiecare câți bani valoarează și cu ce se ocupă.

M: Ar fi bine să fie așa.

B: Și își spun să ai foarte mare grijă că, încet încet, o să începi să ai probleme pe dosarele de economic, din cauza procurorilor. Nu numai din cauza procurorilor, dar în mod deosebit din cauza procurorilor. Verifică asta ce ți-am spus, de exemplu, și o să ajungi la concluzia că am perfectă dreptate.

M: Asta Angela o fi depus, că ea e foarte…

B: Angela a depus, da… Noi am surprins momentul în care s-a realizat întâlnirea în față la hotel Deva, în parcare, la 7 dimineața. Deci e posibil așa ceva. Între Angela și Cean. Și telefonul a fost dat de pe telefonul soției. Telefoanele, nu telefonul. 6-7 apeluri și discuții. Nu se poate așa ceva.

M: Nu am nicio problemă. Am vorbit cu Vichi, s-ar putea să avem un control de la CSM. Nu știu dacă e numai la noi pe serviciu, dar pe Alba, dar e pe DIICOT, pe cauze vechi. Cel mai vechi dosar de la noi era din 2009 care e la Vichi. Dați-i sprijinul și ajutați-o cumva să-l scoatem că nu e interesul nimănui să…

B: Dar bineînțeles, dar care dintre noi…

M: Unul din 2009, cu criminalitate informatică.

B: Și e la Vichi?

M: Da, da. E păcat. Restul, nu avem decât din 2011…

Înregistrarea a fost postată pe pagina Respect, Traian Berbeceanu , mișcare de susținere a fostului șef al BCCO Alba care, până la această dată, a strâns peste 9000 de susținători

Citește și Comisarul Traian Berbeceanu și soții Biriescu, arestați preventiv pentru 29 de zile. Hotărârea a fost atacată cu recurs

Citește și Şeful BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, reţinut pentru 24 de ore. Vezi CONȚINUTUL SCRISORII lăsate de poliţist

Citeşte şi Traian Berbeceanu, prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă. Lacrimi şi aplauze din partea colegilor

Citește și Mesaje de susținere pe Facebook pentru Berbeceanu. Peste 5.000 de persoane vorbesc pe internet despre anchetarea şefului BCCO Alba Iulia

Citește și Motivul anchetării comisarului Berbeceanu: Nume şi firme implicate în dosarul în care a fost “agăţat” şi şeful BCCO Alba IuliaDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Ora de iarnă 2021. Când dăm ceasurile cu o oră înapoi și ce efecte are această schimbare asupra sănătății noastre

Publicat

Trecerea la ora de iarnă 2021 se face în ultimul weekend din luna octombrie, adică în noaptea de 30 spre 31 octombrie 2021. Astfel, în noaptea de sâmbătă spre duminică ceasul se dă cu o oră înapoi, iar ora 4:00 va deveni ora 3:00.

Ziua de 31 octombrie 2021 va deveni astfel cea mai lungă zi a anului, cu 25 de ore.

Ora de iarnă este considerată însă ora standard. În perioada orei de iarnă, diferenţa dintre ora oficială a României şi Timpul Universal (GMT) va fi de două ore, față de trei ore la ora de vară.

Sistemul cu ora de vară/ ora de iarnă a fost adoptat de țările europene în secolul trecut, pentru a economisi energie, mai ales în perioada războiului sau a crizelor de pe piața petrolului apărute în anii 1970. Introducerea orei de vară a avut ca scop creșterea numărului de ore în care oamenii beneficiază de lumina naturală a Soarelui și a fost extrem de avantajoasă pentru cei care lucrau pe vremuri în agricultură.

Cum este afectat organismul de schimbarea orei

Noaptea va fi mai lungă şi vom dormi mai mult, însă schimbarea vine cu un preţ. Medicii avertizează că schimbarea orei ne poate da peste cap organismul. Copiii şi persoanele în vârstă sunt cei mai afectaţi.

Nu este exclus să apară insomnii, oboseală, nervozitate sau dureri de cap, pentru că schimbarea orei aduce, de fapt, o modificare a rutinei. Pe lângă modificările somnului, unele persoane pot acuza astenie, vertij, irascibilitate, anxietate, tulburări de concentrare sau modificarea apetitului.

Până când organismul se adaptează la noul „program”, este recomandată reducerea cafelei, a ceaiului negru/verde, a băuturilor carbogazoase şi energizante.

sursa: mediafax.ro, digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

SONDAJ: Sunteți de acord cu impunerea certificatului verde la locul de muncă?

Publicat

România trece printr-una dintre cele mai grave crize sanitare din istoria recentă. Spitalele sunt pline și zilnic, sute de oameni mor în urma complicațiilor cauzate de COVID-19.

Țara noastră deține în aceste zile recorduri nedorite de îmbolnăviri și decese raportate la numărul de locuitori. Rata de vaccinare este încă foarte mică, în jur de 40% din totalul populației adulte, cu mult sub media țărilor europene care au ajuns la procente de peste 70%.

În alte țări oamenii au ales să se vaccineze mai ales pentru că au încredere în autorități, în știință și în medici. Au fost și țări în care vaccinarea a crescut din cauza impunerii restricțiilor. În Italia, de exemplu, certificatul verde este obligatoriu la locul de muncă indiferent dacă lucrezi la stat sau la privat. În Franța, toți cei din sistemul public sunt obligați să se vaccineze pentru a veni la muncă.

Unii văd aceste măsuri ca fiind absolut obligatorii pentru combaterea pandemiei, alții le văd ca pe niste încălcări grave ale libertăților cetățenești.

În România campania de vaccinare a fost compromisă mai ales de valul de dezinformări despre vaccin care circulă pe internet și la câteva posturi de televiziune. Cântăreți, “influenceri”, realizatori de televiziune, unii preoți sau câțiva medici fără a fi neaparat specializați în domeniu, împrăștie informații cu sursă incertă care fac ca o mare parte a populației mai mult sau mai puțin educată să pună la îndoială vaccinuri aprobate de cele mai înalte foruri medicale internaționale.

Realitatea din spitale pare însă să-i mai întoarcă din drum pe unii dintre cei plecați pe calea conspirațiilor. În ultimele zile în România s-a administrat un număr record de doze de vaccin anti-COVID.

La acest val de vaccinări contribuie și perspectiva adoptării și în România a obligativității certificatului verde la locul de muncă atât la stat cât și la privat, o măsură care deși nu a fost populară în alte țări, a dat rezultate spectaculoase punând pandemia sub control.

Deși legea nu a trecut de Senat, ea va ajunge la Camera Deputaților care este forul decizional.

Vrem să știm părerea dvs. referitoare la impunerea certificatului verde și vă invităm să răspundeți la acest sondaj:

SONDAJ: Sunteți de acord cu impunerea certificatului verde la locul de muncă?

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Șase medalii de argint și bronz câștigate de sportivi din Alba, la Campionatul Național de Haltere – Juniori I

Publicat

Doi sportivi de la Sportivii CS Unirea Alba Iulia au câștigat șase medalii, de argint și bronz, la Campionatul Național de Haltere – Juniori I, desfășurat la Bascov, județul Argeș.

Competiția s-a desfășurat în perioada 26-27 octombrie 2021.

Nicu Alexandru Vîlcu și Virginia Mîrza au obținut 3 medalii de argint și 3 de bronz.

Rezultate CS Unirea Alba Iulia:

  • Nicu Alexandru Vîlcu (15 ani – categoria 96 kg) – 3 medalii de argint (câte una la smuls, aruncat și total);
  • Virginia Mîrza (16 ani – categoria 81 kg)  – 3 medalii de bronz (câte una la smuls, aruncat și total).

Sportivii secției de haltere sunt pregătiți de către antrenorii Ioan Frățilă și Daniel Ordean.

”CS Unirea Alba Iulia continuă, astfel, seria rezultatelor foarte bune din această toamnă. Cu toate că a fost un an dificil, asupra căruia pandemia și-a pus amprenta, am reușit să obținem performanțe excepționale. Îi felicit pe sportivi și pe antrenori”, a spus Corneliu Mureșan, director CS Unirea Alba Iulia.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

CPECA: Proiectul „Necenzurat”, implementat în școlile și liceele din Alba. Elevii, învățați să reziste influențelor sociale

Publicat

Agenţia Naţională Antidrog (ANA), prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Alba, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Alba, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Alba şi Consiliul Judeţean Alba, implementează în anul școlar 2021 – 2022, în 35 unităţi de învăţământ din judeţul Alba, proiectul naţional de formare de abilităţi „Necenzurat”.

Proiectul ”Necenzurat” este implementat de către specialişti din cadrul CPECA Alba şi de către psihologii şcolari formaţi în cadrul proiectului, specialiştii CPECA Alba asigurând atât coordonarea, cât şi monitorizarea implementării proiectului în cele 35 unităţi de învăţământ.

Noile tehnici de prevenire au ca scop formarea de abilităţi sociale care, odată învăţate şi exersate, ajută la creşterea rezistenţei la presiunea grupului de egali și la îndemnul de a consuma droguri.

Scopul acestei abordări este de a dezvolta, în rândul elevilor de 12-14 ani, aptitudini specifice şi resurse de care au nevoie pentru a rezista influenţelor sociale, de a înţelege corect cunoştinţele despre droguri si efectele lor asupra sănătăţii individuale şi colective.

Influenţa socială este cuprinsă în programe ca un factor de protecţie în prevenirea consumului de droguri, iar metodele interactive utilizate în proiectul „Necenzurat” sunt axate pe intensificarea abilităţii de a integra relaţiile sociale și o puternică reţea socială este antrenată în modul de abordare a drogurilor, a consumului de droguri şi a urmărilor acestuia.

Proiectul este compus din 12 lecţii, planificate pentru a fi parcurse în timpul unui semestru şcolar, şi au un caracter interactiv, dinamic, bazat pe multe jocuri de rol, exerciţii practice care stimulează creativitatea, invită participanţii la reflexie, dezvoltă o atitudine critică la adresa comportamentului adictiv şi îmbogăţesc cunoştinţele despre substanţele psihoactive şi efectele acestora asupra dezvoltării psihosomatice.

Programul conţine şi o componentă adresată părinţilor copiilor participanţi, cu scopul de a facilita interacţiunea dintre elevi-familie-şcoală, prin îmbunătățirea relaţiilor şi raporturilor educaţionale privind educaţia pentru viaţă, precum şi dobândirea de abilităţi privind prevenirea consumului de droguri, formarea de atitudini potrivite şi modele adecvate cu privire la abordarea situaţiei de consum.

Cu sprijinul Consiliului Judeţean Alba, au fost tipărite materialele necesare implementării proiectului, respectiv caietele pentru elevi și ghidurile metodice pentru psihologii şcolari şi specialiştii CPECA care vor desfăşura lecţiile „Necenzurat”.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate