Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Stenogramă: Conflict subteran între șeful BCCO Alba și procurorii DIICOT. Tehnică de supraveghere instalată în biroul lui Berbeceanu


Publicat

În biroul lui Traian Berbeceanu a fost instalată tehnică de înregistrare. Asta reiese din stenograma unei discuții dintre șeful BCCO Alba, Traian Berbeceanu, și procurorul șef al DIICOT Alba, Ioan Mureșan, făcută publică, pe internet, vineri, de către Robert Wagner, cel care a primit și scrisoarea lui Berbeceanu, pentru a o face publică în caz că el va fi reținut.

Berbeceanu a fost arestat joi seara fiind suspectat de sprijinirea unui grup infracțional despre care procurorii DIICOT  spun că ar fi făcut evazine fiscală.  Hotărârea judecătorului Dana Ghițoaică de la Curtea de Apel Alba, prin care s-a admis cererea procurorilor DIICOT de arestare a lui Berbeceanu a fost atacată cu recurs la ÎCCJ.

Recursul declarat de comisarul șef Traian Berbeceanu, arestat pentru 29 de zile prin decizie a Curții de Apel Alba Iulia, va fi judecat, miercuri, 30 octombrie, la Înalta Curte de Casație și Justiție. Dosarul a fost repartizat Completului nr. 3 de la Secția Penală.

În iunie 2013 comisarul șef al BCCO a depus la IGPR un raport în care a sesizat mai multe nereguli în activitatea unor procurori de la  DIICOT Alba. Berbeceanu a simțit că va fi ”vânat” de procurori și a transmis o sinteză a raportului  postului tv Antena3 care a difuzat documentul în momentul în care comisarul șef al BCCO Alba a fost reținut. Printre primele documente care scot în evidență conflictul dintre Berbeceanu și procurorii DIICOT se află și  înregistrarea unei discuții dintre Berbeceanu și procurorul DIICOT Ioan Mureșan.

În discuție, Berbeceanu îl întreabă pe Mureșan de ce i-au fost montate aparate de înregistrare în birou, fapt pe care procurorul îl neagă vehement. Mureșan îl avertizează pe polițist că este posibil să se facă un control de la CSM, în cazuri vechi, și îi cere ajutorul în cazul unui dosar de criminalitate informatică. În conținutul discuției se vehiculează numele procurorului Cean de la DIICOT Alba pe care Berbeceanu  l-a amintit și în scrisoarea transmisă postului de televiziune antena3.

Înregistrarea are 5 minute si 34 de secunde. Vedeți mai jos conținutul acesteia:

Berbeceanu: S-a ajuns prea departe și cu mine, dar nu vreau să pățească vreun coleg ce am pățit eu.

Mureșan: Indiferent că mă crezi sau că nu mă crezi, lucrurile sunt de așa natură. La fel cum vin la tine informații de la Servicii, la fel vin și la mine.

B: Dar, Neluțu, stai să-ți zic…

M: Anumite lucruri trebuie verificate. Nu am absolut nimic cu nimeni.

B: Una este să le verifici, Neluțu, și alta este să montezi tehnică în birou.

M: La cine?

B: La mine. Neluțu, eu am avut tehnică montată în birou.

M: Dacă mă crezi sau nu mă crezi, e treaba ta, dar nu ți-am montat tehnică în birou. Ar fi culmea.

B: N-ar fi culmea. De ce sa fie culmea?

M: Își spun 100% că nu ți-am montat tehnică, tu poți să crezi ce vrei. Îți spun că ești pe o pistă greșită.

B: Nu, eu nu am nicio pistă. Am găsit-o aia, am fotografiat-o, am filmat-o împreună cu Goagă și cu încă unul, ca martor, și când o să se termine totul, o să…

M: Foarte bine. Eu îți garantez că de la noi nu ai avut nicio tehnică în birou.

B: Eu cred că trebuie să se înceteze cu atmosfera asta negativă.

M: Eu sunt de acord cu tine.

B: Din punctul meu de vedere, eu v-am spus, nu am avut absolut nimic. Dacă este să discutăm cinstit, eu cred că la DIICOT, la Serviciul Teritorial Alba sunt probleme mari de tot. Si eu ți-o spun din tot sufletul.

M: Zi-le. Trebuie rezolvat.

B: Eu știu că trebuie rezolvate.

M: Dacă vrei și poți, spune, dacă nu, spune-le unde trebuie.

B: Eu știu. Să-ți trântești propriile dosare, aia mi se pare grav. Dosarul cu țiganii cu aurul, de exemplu. Știi?

M: Cu țiganii, cu Ciuciu, cu aurul?

B: Da, deci voi faceți dosarul, se judecaă la Hunedoara și i se sugerează procurorului care intră în sală să nu mai ceară prelungirea interdeciției, înțelegi?

M: Cine a cerut asta?

B: Cum cine? Colegul tău de birou, domnul Cean. Asta îți spun sigur. Și se ajunge la chestii de-astea, că să nu sun de pe telefonul meu, sun de pe telefonul lui nevsată-mea și chestii de genul ăsta și întâlniri conspirate la 7 dimineața. Și noi lucrăm, și noi avem informații și nu vreau să spun mai multe. La momentul potrivit, o să le spunem pe toate.

M: Traiane, spune-le, te rog, n-are niciun rost…

B: Dar își spun că e e trist și periculos. Anumite chestii sunt foarte urâte și foarte… dincolo de liita infracțiunii. Te asigur că nu trădează nimeni de la Antidrog și oamenii ăia chiar vor să își facă treaba. Sunt copii tineri și…

M: Bine ar fi să fie așa…

B: Sunt absolut convins. L-am adus tocmai pentru că am încredere deosebită în el și știu că e extrem de cinstit.

M: Eu i-am spus și lui Link. Personal eu i-am spus, pentru că nu am o problemă cu tine…

B: Îți spun, Neluțu, acuma tu nu ești de două zile în meseria asta. Nu mai lua tot ce spun serviciile ad literam că serviciile-s servicii. Ăia nu dau socoteală și nu răspund pentru nicio notă pe care o trimit. Pot să trimită mii de note că Berbeceanu face orice, că Link face orice, dar tebuie…

M: Dacă vrei să le crezi, e treaba ta, dar eu nu ți-am pus nicio tehnică în birou, nu te-am interceptat.

B: Eu te cred, nu știu… Eu știu că mi-a pus cineva, că am găsit-o.

M: Autorizare de la noi n-a avut, și ți-o dau în scris dacă vrei.

B: Sunt convins că au luat pe siguranță națională, dar le lămuresc eu, nu-i problemă.

M: Autorizare de la noi n-a avut.

B: Îți zic eu, te asigur, eu îmi asum toată responsabilitatea față de colegii de la Antidrog și față de toți colegii din Brigadă, față de aproape toți colegii din Brigadă. Eu știu la fiecare câți bani valoarează și cu ce se ocupă.

M: Ar fi bine să fie așa.

B: Și își spun să ai foarte mare grijă că, încet încet, o să începi să ai probleme pe dosarele de economic, din cauza procurorilor. Nu numai din cauza procurorilor, dar în mod deosebit din cauza procurorilor. Verifică asta ce ți-am spus, de exemplu, și o să ajungi la concluzia că am perfectă dreptate.

M: Asta Angela o fi depus, că ea e foarte…

B: Angela a depus, da… Noi am surprins momentul în care s-a realizat întâlnirea în față la hotel Deva, în parcare, la 7 dimineața. Deci e posibil așa ceva. Între Angela și Cean. Și telefonul a fost dat de pe telefonul soției. Telefoanele, nu telefonul. 6-7 apeluri și discuții. Nu se poate așa ceva.

M: Nu am nicio problemă. Am vorbit cu Vichi, s-ar putea să avem un control de la CSM. Nu știu dacă e numai la noi pe serviciu, dar pe Alba, dar e pe DIICOT, pe cauze vechi. Cel mai vechi dosar de la noi era din 2009 care e la Vichi. Dați-i sprijinul și ajutați-o cumva să-l scoatem că nu e interesul nimănui să…

B: Dar bineînțeles, dar care dintre noi…

M: Unul din 2009, cu criminalitate informatică.

B: Și e la Vichi?

M: Da, da. E păcat. Restul, nu avem decât din 2011…

Înregistrarea a fost postată pe pagina Respect, Traian Berbeceanu , mișcare de susținere a fostului șef al BCCO Alba care, până la această dată, a strâns peste 9000 de susținători

Citește și Comisarul Traian Berbeceanu și soții Biriescu, arestați preventiv pentru 29 de zile. Hotărârea a fost atacată cu recurs

Citește și Şeful BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, reţinut pentru 24 de ore. Vezi CONȚINUTUL SCRISORII lăsate de poliţist

Citeşte şi Traian Berbeceanu, prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă. Lacrimi şi aplauze din partea colegilor

Citește și Mesaje de susținere pe Facebook pentru Berbeceanu. Peste 5.000 de persoane vorbesc pe internet despre anchetarea şefului BCCO Alba Iulia

Citește și Motivul anchetării comisarului Berbeceanu: Nume şi firme implicate în dosarul în care a fost “agăţat” şi şeful BCCO Alba IuliaȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Angajații de la Ambulanță vor primi un spor la salariu. Anunțul ministrului Tătaru cu privire la medicii de familie

Publicat

Ministrul Sănătății a anunțat, vineri seara, în ședința de guvern, că angajații de la Ambulanță vor primi un spor de 25%, după protestele din ultimele săptămâni. Tot în ședința condusă de Ludovic Orban, a anunțat că este pusă la punct și o HG pentru strategia de vaccinare a populației

Nelu Tătaru, a declarat vineri seara în şedinţa de guvern că în urma discuţiilor cu reprezentanţii sindicaliştilor de la Ambulanţă sporul de 55% „se va completa” cu un alt spor, de 25%.nti-COVID-19.

Nelu Tătaru : ”Suntem pregătiţi. Avem şi o HG şi o OUG. Din discuţiile pe care le-am avut cu Ministerul Finanţelor, am preluat observaţiile, iar acel spor de 25% pe care l-am discutat cu Sindicatul Ambulanţa se va alinia, se va completa cu cel de 55% pe care-l aveau şi vor avea un spor de 80%.

Întrebat de către premierul Ludovic Orban dacă Ministerul Sănătăţii a pregătit un act normativ în urma negocierilor cu reprezentanţii SANITAS, cei ai Ambulanţei şi cei ai Federaţiei „Solidaritatea Sanitară”, Nelu Tătaru a răspuns: „Da, suntem pregătiţi, avem şi o hotărâre de guvern şi o ordonanţă. Din discuţiile pe care le-am avut cu Ministerul Finanţelor am preluat observaţiile şi acel spor de 25% pe care l-am discutat şi negociat cu Sindicatul Ambulanţa se va alinia sau se va completa cu cel de 55% pe care îl aveau şi vor avea un spor de 80% în acest moment. Vor avea un spor de 80%”.

În ceea ce priveşte medicii de familie, ministrul Sănătăţii a afirmat că în urma discuţiilor cu reprezentanţii acestora s-a ajuns la un „consens”.

Din discuţiile cu dânşii am ajuns la un consens în care la o nerespectare a contractului este un avertisment, apoi un 5%, apoi 10% la alte abateri”, a afirmat Tătaru, potrivit Agerpres.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

28 noiembrie: 31 de ani de la moartea lui Arsenie Boca. Mormântul său a devenit loc de pelerinaj pentru români

Publicat

Sâmbătă, 28 noiembrie, se împlinesc 31 de ani de la moartea duhovnicului Arsenie Boca. Mormântul său aflat la Mănăstirea Prislop din Hunedoara a devenit loc de pelerinaj pentru  români, în ultimii ani.

În anii trecuţi, în ziua de 28 noiembrie, mii de oameni participau la parastasul fostului stareţ al mănăstirii din Ţara Haţegului. De la primele ore ale dimineţii zilei de sărbătoare, pelerinii aglomerau curtea bisericii şi aşteptau zeci de minute să le vină rândul pentru a se ruga câteva clipe la mormântul său.

Sâmbătă, în urma restricţiilor impuse pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu Covid-19, numărul celor aşteptaţi la mănăstire va fi mult restrâns.

Duhovnicul temut de autorităţile comuniste Arsenie Boca (n. 29 septembrie 1910 – d. 28 noiembrie 1989) a fost preot, teolog şi pictor de biserici, stareţ la Mănăstirea Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus şi apoi la Mănăstirea Prislop. S-a născut în 29 septembrie 1910 în satul Vaţa de Sus din Munţii Zarandului, priminde numele de Zian Vălean. Arsenie Boca a fost şef de promoţie în liceul din Brad, potrivit relatărilor foştilor săi colegi de liceu. A absolvit liceul în anul 1929 şi s-a îndreptat spre Teologie, părăsind definitiv locurile sale natale din Ţara Zarandului.

În anii ’40, după o perioadă petrecută la o mănăstire de pe Muntele Athos, a ajuns duhovnic la mănăstirea Brâncoveanu din Munţii Făgăraş şi apoi la Mănăstirea Prislop, din Ţara Haţegului, aflată la circa 100 de kilometri de locul său natal. Odată cu instaurarea regimului comunist în anul 1945, Arsenie Boca a intrat pe lista neagră autorităţilor comuniste, fiind arestat şi închis de mai multe ori, sub acuzaţii că ar fi sprijinit membri ai Mişcării Legionare.

Călugărul a fost închis în arestul Siguranţei din Braşov, a fost trimis apoi să munceasă la Canalul Dunăre – Marea Neagră, în lagărele destinate zecilor de mii de deţinuţi politici, iar până la mijlocul anilor 1950 a mai trecut prin închisorile Jilava, Timişoara şi Oradea. După eliberarea din temniţele comuniste, Arsenie Boca nu şi-a mai putut relua activitatea de preot. Duhovnicul a murit în 28 noiembrie 1989, la Sinaia, iar dorinţa sa a fost să fie înmormântat la Mănăstirea Prislop.

sursa: adevarul.ro

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

Parteneriat între Aiud, Teiuș și alte cinci comune din Alba, pentru înființarea unor rețele de alimentare cu gaze naturale

Publicat

Municipiul Aiud, orașul Teiuș și comunele Rădești, Lopadea Nouă, Mirăslău, Livezile și Rimetea au încheiat un parteneriat în vederea înființării unor rețele inteligente de alimentare cu gaze naturale, au anunțat reprezentanții Primăriei Aiud.

Programul național de racordarea populației și clienților noncasnici la sistemul inteligent de distrubuție a gazelor naturale permite autorităților publice realizarea unor investiții masive în infrastructura de gaze.

În acest sens, Consiliul Local Aiud, în ședința din 27 noiembrie 2020, a aprobat încheierea unui parteneriat între UAT Municipiul Aiud și U.A.T.: orașul Teiuș, comunele Rădești, Lopadea Nouă, Mirăslău, Livezile, Rimetea, în scopul scrierii, depunerii și implementării unui proiect în cadrul Programului operațional Infrastructură mare, 2014-2020 — axa prioritara 8 Sisteme inteligente și sustenabile de transport al energiei electrice și gazelor naturale, obiectivul 8.2 Creșterea gradului de interconectare a Sistemului național de transport al gazelor naturale cu alte state vecine, acțiunea „Dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale în vederea creșterii nivelului de flexibilitate, siguranță, eficiență în operare, precum și de integrare a activităților de transport, distribuție și consum final.

Prin acest proiect se vor înființa rețele inteligente de alimentare cu gaze naturale în localitățile în care nu există astfel de rețele: Măgina, Păgida, Gîrbova de Jos, Gârbovița, Gîrbova de Sus, Țifra – prin intermediul cooperării cu alte unități administrative învecinate menționate anterior.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Carantina în Sibiu a fost prelungită cu 7 zile. Se va permite deplasarea la secţiile de vot

Publicat

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis prelungirea perioadei de carantină cu încă o săptămână pentru municipiul Sibiu, oraşele Cisnădie şi Tălmaciu şi comuna Şelimbăr şi instituirea carantinării în localitatea Mârşa, potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii.

„Astăzi, 27 noiembrie a.c., a avut loc o şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu. În cadrul şedinţei, cu respectarea prevederilor art. 12 din Legea 136/2020 s-au aprobat 4 hotărâri care vizează solicitarea către Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de emitere a Ordinului Comandantului Acţiunii pentru prelungirea măsurii de carantină zonală a Municipiului Sibiu, localitatea Şelimbăr, cartierul Arhitecţilor (Cisnădie), oraşul Cisnădie şi oraşul Tălmaciu, precum şi instituirea măsurii de carantină zonală în localitatea Mârşa.

Circulaţia şi staţionarea în spaţiile publice a persoanelor sunt interzise, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza Declaraţiei pe proprie răspundere, iar pentru deplasarea în interes profesional, este necesară adeverinţa eliberată de angajator care trebuie să cuprindă următoarele date: nume, prenume, adresa locuinţei, date referitoare la identificarea locului de muncă, date referitoare la identificarea angajatorului (adresa punctului de lucru), domeniul activităţii profesionale, mijlocul de deplasare, precum şi itinerariul de deplasare pe raza zonei carantinate şi intervalul orar în care îşi desfăşoară activitatea”, precizează Prefectura Sibiu.

Prelungirea măsurii de carantină în municipiul Sibiu, localitatea Șelimbăr, cartierul Arhitecților (Cisnădie), orașul Cisnădie și orașul Tălmaciu va intra în vigoare în data de 30.11.2020, ora 05.00. Potrivit ultimelor raportări din data de 27 septembrie, rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 era de 11,22 cazuri la 1000 locuitori pentru municipiul Sibiu şi de 11,23 cazuri la 1000 locuitori pentru localitatea Şelimbăr, riscul epidemiologic fiind de o gravitate maximă.

Potrivit sursei citate, în zilele de sâmbătă şi duminică se închid doar magazinele nealimentare din centrele comerciale, însă magazinele de bricolaj nu îşi vor suspenda activitatea.

„Legitimaţia de serviciu nu mai este document doveditor pentru a justifica motivul deplasării. În data de 5 şi, respectiv, 6 decembrie sunt permise deplasările în vederea organizării alegerilor, precum şi a exercitării votului”, se mai menţionează în comunicat.

sursa: agerpres.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate