Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Pandemia de coronavirus. A crescut numărul cazurilor de violență domestică, în mai multe țări, din cauza carantinei

Publicat

SUA devine epicentrul pandemiei de coronavirus, înregistrând peste 100.000 de cazuri. La nivel mondial, peste trei miliarde de oameni au intrat într-un nou weekend de carantină. În țările afectate de pandemie, a fost semnalată o creștere a numărului de abuzuri și violență domestică.

Aproape 600.000 de oameni erau infectați cu coronavirus în lume, sâmbătă. Virusul a ucis deja 27.000 de persoane.

În SUA au fost înregistrate peste 100.000 de cazuri de Covid-19, potrivit datelor centralizate de Johns Hopkins University pe de arcgis. Președintele Donald Trump a ordonat General Motors să facă ventilatoare pentru pacienții cu COVID-19. El a invocat Legea privind producția de apărare din 1950, ca răspuns la începerea războiului din Coreea, care permite președintelui să forțeze companiile să realizeze produse de apărare națională, potrivit BBC.

Italia a raportat aproape 1000 de decese într-o singură zi, vineri. Este cea mai grav afectată în ceea ce privește numărul victimelor, cu peste 9.134 de decese în total.

Din Brazilia până în Germania, Italia și China, activiștii și supraviețuitorii abuzurilor spun că deja s-a înregistrat o creștere a abuzurilor.

În provincia Hubei, epicentrul inițial al pandemiei cu coronavirus, numărul denunțurilor privind violența domestică este de cel puțin de trei ori mai mare în februarie într-o singură zonă în timpul carantinei, de la 47 anul trecut, la 162 anul acesta, au spus activiștii.

”Epidemia a avut un impact imens asupra violenței domestice”, a spus Wan Fei, un ofițer de poliție pensionat care a fondat o campanie împotriva violenței domestice.

”Potrivit statisticilor noastre, 90% din cauzele violenței domestice (în această perioadă) sunt legate de epidemia Covid-19”. Este un tipar care se repetă la nivel global.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate