Connect with us
Publicitate

POLITICA

Ţărăniştii acuză Primăria Alba Iulia de dezinteres în organizarea comemorării istoricului Iuliu Maniu

Publicat

Iuliu Maniu, preşedinte PNŢ

Comemorarea a 58 de ani de la moartea lui Iuliu Maniu, unul dintre cei mai importanţi oameni  politici ai României, fost preşedinte al PNŢ, persecutat de comunişti, a trecut neobservată pentru majoritatea albaiulienilor.

Consilierii locali i-au adus omagii personalităţii istorice, sâmbătă, într-un cadru restrâns. Reprezentanţii PNŢCD Alba învinuiesc Primăria Alba Iulia de totală lipsă de respect faţă de personalitatea amintită, arătând, miercuri, într-o conferinţă de presă, că au fost anunţaţi în ultimul moment, de un consilier local şi că la eveniment nu a fost chemat un preot care să oficieze slujba religioasă, iar soclul statuii era încărcat de zăpadă.

Întrebaţi de ce nu s-a implicat PNŢCD în organizarea evenimentului, ţărăniştii au spus că au fost invitaţi la Sighetu Marmaţiei, unde comemorarea lui Iuliu Maniu a început la Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei, muzeu amenajat chiar în fosta închisoare.

Reprezentanţii PNŢCD Alba au depus o coroană cu flori la Statuia lui Iuliu Maniu şi au spus că vor avea în vedere, pe viitor, să se implice în organizarea comemorării acestuia la Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax