Connect with us
Publicitate

AIUD

Tineri din Aiud, arestați preventiv pentru lipsire de libertate și tâlhărie. Au bătut un băiat și i-au răpit prietena

Publicat

mascati politie noaptea 2

Şase tineri, patru dintre ei din judeţul Alba, au fost arestaţi preventiv, luni, pentru tâlhărie calificată, lovire, lipsire de libertate şi furt calificat. Sunt cercetaţi după ce au intrat în apartamentul unui tânăr din Şoimuş, l-au sechestrat, l-au agresat, i-au furat 950 de euro şi au constrâns-o prietena sa să plece cu ei. Au fost găsiţi de Poliţie, la Aiud. Al şaptelea suspect nu a fost prins şi este căutat de oamenii legii.

Potrivit IPJ Alba, duminică, 19 ianuarie, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Şoimuş au fost sesizați de către un tânăr în vârstă de 25 de ani, din judeţul Dolj, cu privire la faptul că în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 2.00, în timp ce se afla în locuința prietenei sale, în vârstă de 20 ani, din comuna Hărău (judeţul Hunedoara), asupra sa au fost exercitate acte de violenţă, de către un grup de  tineri, care a pătruns în locuinţă.

Reclamantul le-a declarat poliţiştilor că, după ce a fost lovit, a fost deposedat de 950 de euro și privat de libertate până duminică dimineaţa, în jurul orei  6.00.

După comiterea faptelor, unul dintre agresori, identificat de poliţişti ca fiind un tânăr în vârstă de 22 de ani, din comuna Șoimuș (fostul prieten al tinerei în locuinţa căreia a avut loc agresiunea), împreună cu cei şase însoţitori au părăsit imobilul şi au constrâns-o şi pe tânără să îi însoţească.

Partea vătămată le-a declarat poliţiştilor că agresorii – cinci băieți şi două fete – dar şi prietena sa au plecat într-o direcţie necunoscută.  

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunilor de tâlhărie calificată, lovire sau alte violențe, violare de domiciliu, lipsire de libertate în mod ilegal, furt calificat și distrugere.

În urma cercetărilor efectuate, tânărul în vârstă de 22 de ani, din comuna Șoimuș şi cinci dintre cei care au participat la comiterea faptelor reclamate, trei tineri şi două tinere, cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani, au fost identificaţi şi reţinuţi de poliţiştii hunedoreni duminică seara, pe raza municipiului Aiud, la locuinţa unuia dintre cei cinci. Totodată, poliţiştii au eliberat-o şi pe tânăra de 20 de ani, din comuna Hărău, pe care cei în cauză au constrâs-o să îi însoţească pe raza judeţului Alba. Acţiunea a beneficiat de sprijinul IPJ Alba – Poliţia Oraşului Aiud. 

Cei şase au fost încarcerați în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul Poliției Municipiului Deva, pe bază de ordonanță de reținere, pe o perioadă de 24 de ore, iar luni faţă de aceştia magistraţii au dispus luat măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Cei arestaţi sunt tânărul de 22 de ani din Şoimuş, alţi trei tineri, în vârstă de 21 de ani, 22 de ani, respectiv 18 ani, din Hopârta, Aiud şi Mirăslău, dar şi două tinere, una de 22 de ani din Aiud şi alta de 27 de ani din Mizil (Prahova).

Totodată, poliţiştii continuă activităţile în vederea depistării unui alt tânăr, care a participat la comiterea faptelor, însă a reuşit să fugă. Acesta este, în continuare, căutat de poliţişti.

FOTO: Arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax